Κυριακή, 14 Φεβρουάριος 2016 18:39

Ξέσπασε στα Γιάννενα ο Παναθηναϊκός (0-3)

Γράφτηκε από τον
Ξέσπασε στα Γιάννενα ο Παναθηναϊκός (0-3)

Εκτός έχει βρει τη συνταγή... Την τέταρτη διαδοχική νίκη του στη Σούπερ Λίγκα μακριά από το σπίτι του πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός την Κυριακή (14/2) περνώντας από τα Γιάννενα με 0-3.

 

 

Οι «πράσινοι» μπορεί να έπαιζαν από το 39' με παίκτη λιγότερο, όμως, κατάφεραν για δεύτερη φορά φέτος να περάσουν νικηφόρα από τους «Ζωσιμάδες» και να δείξουν πως έχουν σφυγμό μετά τις δύο διαδοχικές ήττες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο από Ξάνθη και Ατρόμητο.

 

Ο Αντρέα Στραματσιόνι αντιλήφθηκε κάποια από τα λάθη που είχε κάνει στο Περιστέρι, άφησε εκτός τον Εσιέν και ξεκίνησε τον Μπεργκ. Αρκετά καλός συγκριτικά με ό,τι έχουμε δει έως τώρα από εκείνον ο Λουντ, εξαιρετικός για ένα ημίχρονο ο Βλαχοδήμος που έβαλε και το πρώτο του γκολ με το «τριφύλλι».

 

Κράτησε τον Παναθηναϊκό ο Στιλ όταν χρειάστηκε, έδωσε ποιότητα ο Μπεργκ και ταχύτητα ο Κλωναρίδης περνώντας ως αλλαγή. Αποβλήθηκε ξανά ο Ζέκα για δεύτερο σερί ματς, ενώ δεν δόθηκε πέναλτι στους φιλοξενούμενους στο 67', όταν η μπάλα βρήκε το χέρι του Φερφελή.

 

Από την άλλη, δεν χρειάζεται να πει πολλά κανείς για τον ΠΑΣ που ήταν σε πολύ κακή μέρα. Οι Γιαννιώτες χωρίς τον Τσουκαλά παρουσιάζονται αγνώριστοι και ασύνδετοι. Έκαναν ένα από τα χειρότερα φετινά τους ματς και γνώρισαν τρίτη ήττα στη σειρά.

 

Δύσκολα μπορεί να βρεθεί παίκτης που να ξεχώρισε για τους γηπεδούχους. Ειδικά οι αμυντικοί τους έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο με τα τρία γκολ να είναι «δώρα». Ακόμη και ο Περιστερίδης που ξεκίνησε καλά, στη συνέχεια ήταν εμφανές πως δεν μπορούσε να συνεννοηθεί με τους συμπαίκτες του.

 

 

Καλύτερα από την αρχή πατούσε ο Παναθηναϊκός. Οι παίκτες του πήραν γρήγορα τα ηνία του ματς κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα που για δεύτερο σερί ματς ήταν φανερό πως του λείπει ο Τσουκαλάς. Το κέντρο του δεν λειτουργούσε τόσο καλά και δυσκολευόταν να χτίσει ο ίδιος παιχνίδι.

 

Ο Βλαχοδήμος ήταν ιδιαίτερα δραστήριος από τα πρώτα λεπτά και δικές του ήταν οι αρχικές τελικές του ματς. Ήταν εμφανές πως η άμυνα του ΠΑΣ δυσκολευόταν να τον περιορίσει σε αντίθεση με τον Καλτσά, ο οποίος έπαιρνε κάποιες πρωτοβουλίες χωρίς να ανησυχεί την άμυνα των Ηπειρωτών.

 

Στο 24' οι δύο εξτρέμ των «πρασίνων» νικήθηκαν από τον Περιστερίδη εντυπωσιακά, αλλά δύο λεπτά μετά έγινε το 0-1 από τον Βλαχοδήμο. Επί της ουσίας ήταν γκολ-«δώρο» του ΠΑΣ με τον Καρανίκα να κάνει κάτι σαν διώξιμο και να αιφνιδιάζει και τον τερματοφύλακά του.

 

Κάπου εκεί αφυπνίστηκε ο ΠΑΣ και άρχισε να λειτουργεί καλύτερα. Ίλιτς και Ακόστα ήταν οι δύο που έκαναν μέτρα με την μπάλα και έπαιρναν προσπάθειες και τελικά από μία εφόρμηση του Ισπανού ήρθε και η κόκκινη του Ζέκα στο 39'. Απειλητικοί πάντως δεν μπορούσαν να γίνουν οι γηπεδούχοι με εξαίρεση το απευθείας φάουλ του Κοζορώνη στο 33'.

 

Με εμφανή διάθεση να κυριαρχήσει μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ. Ο Πετράκης γνωρίζοντας ότι έχει το αριθμητικό πλεονέκτημα η ομάδα του προσπαθούσε συνεχώς να την κάνει και πιο επιθετική. Αρχικά έβαλε τον Γιάκο και στη συνέχεια έριξε στο παιχνίδι και τον Φερφελή.

 

Η εικόνα των Ηπειρωτών, όμως, συνέχισε να είναι προβληματική. Με εξαίρεση την εντυπωσιακή επέμβαση του Στιλ σε κεφαλιά του Μανιά στο 55', δεν απειλούσαν. Η κλασική ευκαιρία, άλλωστε, χάθηκε στα επόμενα λεπτά και ήταν από τον Κλωναρίδη. Ο ΠΑΣ δεν είχε καλές επιστροφές και ο 23χρονος με την ταχύτητά του ήταν εύκολο να βγει στην πλάτη της άμυνας του «Άγιαξ της Ηπείρου».

 

Στο 67' η μπάλα βρήκε σε χέρι του Φερφελή και ο Δελφάκης έπρεπε να δώσει πέναλτι. Η συγκεκριμένη φάση ήταν ενδεικτική της σύγχυσης που υπήρχε στον ΠΑΣ. Ο υψηλόσωμος φορ επτά λεπτά μετά έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει και κάπου εκεί ήταν σα να πετά και λευκή πετσέτα ο ΠΑΣ.

 

Οι παίκτες του έμοιαζαν να έχουν αδειάσει ψυχολογικά έστω κι αν συνέχισαν να έχουν την υπεροχή. Τελικά η ταφόπλακα μπήκε στο 82' με τον Μπεργκ να κάνει σχεδόν αμαρκάριστος το 0-2 από ασίστ του Κλωναρίδη. Στο 90'+1 ο Σουηδός από νέα ασίστ του Κλωναρίδη διαμόρφωσε το τελικό 0-3 με τους Τζημόπουλο και Περιστερίδη να μην μπορούν να συνεννοηθούν.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Δελφάκης (Αρκαδίας), βοηθοί του οι Κωσταράς (Αιτ/νίας) και Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής), ενώ τέταρτος ο Γιάχος (Χίου).

 

Κίτρινες: 53' Ακόστα, 76' Ίλιτς - 36' Ζέκα, 53' Αμπέντ, 54' Τελάντερ, 75' Λαγός

 

Κόκκινη: 39' Ζέκα

 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Καρανίκας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Στρούνα (69' Ηλιάδης), Γαρουφαλιάς (64' Φερφελής), Κοζορώνης (52' Γιάκος), Ναδάλες, Ακόστα, Ίλιτς, Μανιάς.

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσιόνι): Στιλ, Μέστο, Κουτρουμπής, Τελάντερ, Πράνιτς (64' λ. τρ. Νάνο), Ζέκα, Λουντ, Αμπέντ, Βλαχοδήμος (58' Λαγός), Καλτσάς (58' Κλωναρίδης), Μπεργκ.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR