Τετάρτη, 09 Μάρτιος 2016 19:33

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - Α.Ο. ΚΑΤΑΣΤΑΡΙΟΥ 0-2: Το ταξίδι φέτος τελείωσε… νωρίς

Γράφτηκε από τον
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - Α.Ο. ΚΑΤΑΣΤΑΡΙΟΥ 0-2: Το ταξίδι φέτος τελείωσε… νωρίς

Πέρυσι ο Τσικλητήρας Πύλου έφθασε μια… ανάσα από τον τελικό του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδας. Φέτος όμως το ταξίδι τελείωσε από το πρώτο κιόλας παιχνίδι στο θεσμό. Ο κυπελλούχος Μεσσηνίας παρουσία 250 φιλάθλων γνώρισε σήμερα την εντός έδρας ήττα με 0-2 από τον A.O Κατασταρίου και αποκλείστηκε από τη συνέχεια.

Η Μεσσηνιακή ομάδα είχε το μυαλό της στο πρωτάθλημα και οι Ζακυνθινοί με σκόρερ τους Μαλαφούρη (52') και Παραστατίδη (86") πήραν δίκαια το εισιτήριο για τη δεύτερη φάση. Εκεί όπου όπου θα αντιμετωπίσουν σε νοκ - άουτ ματς τη Δόξα Μανωλάδας.
O Nίκος Κακαλέτρης άφησε στον πάγκο τον βασικό γκολκίπερ Μίντζηρα, όπως και τους έμπειρους Τσάτσο, Γραμματικόπουλο. Κάτι που έδειξε πως προτεραιότητα έχει η Α' τοπική. Και δικαιολογημένα, μιας και η ομάδα της Πύλου είναι κοντά στην κατάκτηση του τίτλου που θα της δώσει το δικαίωμα να διεκδικήσει στα μπαράζ την άνοδο στη Γ' εθνική.
Επιπλέον φέτος η διάκριση στο κύπελλο ερασιτεχνών ήταν πιο δύσκολη, λόγω της δυναμικότητας των ομάδων.
Ο Α.Ο. Κατασταρίου μπήκε λοιπόν καλύτερα στο ματς και απείλησε στο 3' με την κεφαλιά του Αλ. Κομιώτη να περνά άουτ. Στο 9' ο Διακουμής έκανε αδύναμη κεφαλιά και πέρασε άουτ, ενώ στο 13' ο Μαλαφούρης βρέθηκε τετ α τετ με τον Κακαλέτρη που απέκρουσε. Μετά το 20' ο Τσικλητήρας ισορρόπησε και είχε την κατοχή της μπάλας, όχι όμως και τον τρόπο να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Προσπαθούσε κυρίως με στημένα και στο 36' από φάουλ του Νάτση, ο Μπαστακός πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Ποταμίτης απέκρουσε.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ. Στο 52' ο Δρόσος έκανε εξαιρετική ενέργεια από αριστερά και σέντραρε για τον Μαλαφούρη που με κεφαλιά - "ψαράκι" έγραψε το 0-1. Οι γηπεδούχοι έπρεπε πλέον να γίνουν πιο επιθετικοί και έτσι μετά τον Γραμματικόπουλο, πέρασε στο ματς και ο Τσάτσος.
Ο Τσικλητήρας όμως προσπαθούσε με ανορθόδοξο τρόπο να απειλήσει και ο Α.Ο. Κατασταρίου έχοντας έμπειρους παίκτες, όπως οι Λιβέρης, Μαλαφούρης, κρατούσε εύκολα το προβάδισμα. Μάλιστα στο 74' λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο γκολ, αλλά ο Κακαλέτρης απέκρουσε εντυπωσιακά με το ένα χέρι το σουτ από τον Λίβο. Δεν μπόρεσε όμως να κάνει το ίδιο και στο 86'. Ο επίσης έμπειρος Παραστατίδης, που αντικατέστησε τον σκόρερ Μαλαφούρη, έφυγε στην αντεπίθεση και από δεξιά μπήκε μόνος μέσα στην περιοχή και με σουτ στην κλειστή γωνία έγραψε το 0-2.
Την κίτρινη κάρτα του διαιτητή Χρ. Βεργέτη από την Αρκαδία αντίκρισαν οι Κομιώτης, Μπίζος, Δρόσος, Κουτσουλιάς

* Το ματς παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ζακύνθου Μαρίνος Ξανθός, μαζί με μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΣ Ζακύνθου, καθώς και ο πρόεδρος της ΕΣΠΜ Λεωνίδας Οικονομίδης, ο αντιπρόεδρος Αγγελος Γεωργόπουλος, ο τεχνικός διευθυντής Αγγελος Σκαφιδάς και ο σκάουτερ Αλέκος Τσατάς.


ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Κακαλέτρης, Ανταλής (51' Γραμματικόπουλος), Μπίζος, Χοτζάι (60' λ.τρ. Τσάτσος), Μπαστακός, Μουράτη, Διακουμής, Νάτσης, Δούνιας, Μικελάτος, Σίνος (75' Τσώνης).

Α.Ο. ΚΑΤΑΣΤΑΡΙΟΥ:  Ποταμίτης, Κουσίδης, Χριστοδουλόπουλος, Λιβέρης, Κουτσουλιάς, Αλ. Κομιώτης (83' Διαμαντής), Αρκαδιανός, Κωστάκης, Μαλαφούρης (72' Παραστατίδης), Ματαράγκας (64' Λίβος), Δρόσος.

Δείτε εδώ στιγμιότυπα από την αναμέτρηση