Πέμπτη, 28 Απρίλιος 2016 19:31

Διπλή γιορτή στην Πύλο (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Διπλή γιορτή στην Πύλο (βίντεο)

Γιορτή του ποδοσφαίρου χθες στην Πύλο και διπλή χαρά για τον νταμπλούχο Μεσσηνίας Τσικλητήρα! 

Το 1ο διεθνές τουρνουά ακαδημιών (Κ13) ποδοσφαίρου, που διοργάνωσαν ο Δήμος Πύλου - Νέστορος σε συνεργασία με την Costa Navarino και τον Τσικλητήρα Πύλου, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και τον Ατρόμητο να κατακτά την πρώτη θέση ενώ ακολούθησε η απονομή του κυπέλλου και των μεταλλίων για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην ανδρική ομάδα του Τσικλητήρα Πύλου.

Απαντες λοιπόν έδωσαν υποσχέσεις για την συνέχιση του τουρνουά και τα επόμενα χρόνια ενώ ευχήθηκαν στον Τσικλητήρα να πετύχει τον τρίτο μεγάλο στόχο της χρονιάς που δεν είναι άλλος από την άνοδο στην Γ' εθνική. 

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ατρόμητος νίκησε στον τελικό την ΑΕΚ και πήρε την πρώτη θέση ενώ ο Παναθηναϊκός πήρε την τρίτη και ο Τέλλος Αγρας την τέταρτη. 

Μετά την λήξη του τελικού ακολούθησαν χαιρετισμοί και βραβεύσεις. Ο προπονητής του Τσικλητήρα Νίκος Κακαλέτρης, που ήταν υπεύθυνος της διοργάνωσης, χαρακτήρισε πετυχημένο το τουρνουά, σημείωσε πως 400 άνθρωποι βρέθηκαν αυτές τις μέρες στην ευρύτερη περιοχή, ευχαρίστησε τις ομάδες για την συμμετοχή τους και εξέφρασε την ελπίδα να γίνει θεσμός. 

Ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης δεν έκρυβε την ικανοποίηση του: «Δεν μετανιώνω που είπα ναι στην πρόταση του Κακαλέτρη για να κάνουμε αυτό το τουρνουά. Από σήμερα ξεκινάμε την διοργάνωση για την επόμενη σεζόν. Θα το κάνουμε για πολλά χρόνια γιατί πιστεύουμε στον αθλητισμό. Ο Κακαλέτρης θα είναι για πολλά χρόνια στην Πύλο, με την άλλη του ιδιότητα, του προπονητή».

Στην συνέχεια βραβεύθηκε ο Μεσσήνιος δημοσιογράφος Αντώνης Αντωνόπουλος, ο οποίος τόνισε: «Συμπληρώνω 30 χρόνια καριέρας και είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για μένα αυτή η βράβευση από τον νταμπλούχο Μεσσηνίας Τσικλητήρα. Το μυστικό του είναι ότι κάνει κουμάντο ένας άνθρωπος, ο Κακαλέτρης». Σειρά πήρε ο Μεσσήνιος γκολκίπερ Σωτήρης Λυμπερόπουλος ο οποίος βραβεύθηκε ενώ σημείωσε: «Εμείς οι μεγαλύτεροι έχουμε ευθύνη απέναντι σε αυτά τα παιδιά, να τα βοηθήσουμε να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι και επαγγελματίες».Ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος παρέλαβε και την πλακέτα του Νίκου Λυμπερόπουλου, ο οποίος απουσίασε λόγω προσωπικών υποχρεώσεων. 

Η επόμενη μεγάλη στιγμή ήταν φυσικά η απονομή του κυπέλλου και του πρωταθλήματος στους πρωταθλητές, την ανδρική ομάδα του Τσικλητήρα. Ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Λεωνίδας Οικονομίδης έκανε την απονομή του κυπέλλου στον αρχηγό Φώτη Διακουμή ενώ ευχήθηκε στον Τσικλητήρα να καταφέρει να ανέβει στην Γ' εθνική. Επιπλέον, χαρακτήρισε πετυχημένη την διεξαγωγή του τουρνουά ακαδημιών. Δόθηκαν πλακέτες σε όλες τις ομάδες και τους διαιτητές των αγώνων του τουρνουά ενώ οι παίκτες της ανδρικής ομάδας του Τσικλητήρα πόζαραν με τα δύο κύπελλα στα χέρια, αυτό του πρωταθλήματος και αυτό του Κυπέλλου. 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 1ου ΟΜΙΛΟΥ

1. ΑΕΚ  15                                        

2. Τέλλος Αγρας 10                                                      

3. ΑΙΚ Στοκχόλμης  8                                                        

4. Πατίστα 4                              

5. Δοξα Πηγαδακίων 3

6. Μεθώνη 1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 2ου ΟΜΙΛΟΥ

1. Ατρόμητος 15

2. Παναθηναϊκός 10

3. Τσικλητήρας Ούλου 9

4. Παπαφλέσσας Χώρας 6

5. Αίας (1) 4

6. Αίας (2) 0

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ

Θέσεις 1-2: ΑΕΚ - Ατρόμητος 0-3

Θέσεις 3-4: Παναθηναϊκός - Τέλλος Αγρας 5-2

Θέσεις 5-6: Τσικλητήρας Πύλου - ΑΙΚ Στοκχόλμης 1-5

Θέσεις 7-8: Πατίστα - Χώρα 5-0

Θέσεις 9-10: Αίας (1) - Δόξα Πηγαδακίων 3-0 (α.α)

 

Θέσεις 11-12: Μεθώνη - Αίας (2)   2-2