Δευτέρα, 23 Μάιος 2016 12:41

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΥΘΕΙΟΥ 1-0: Μόνος πρώτος και πιο κοντά στη Γ' εθνική

Γράφτηκε από τον

 

Πιο κοντά στο όνειρο της ανόδου στη Γ' εθνική βρίσκεται ο Τσικλητήρας...

Οι νταμπλούχοι Μεσσηνίας με γκολ του Σωτήρη Τσάτσου στο 85' (φωτό), αλλά και σύμμαχο την τύχη νίκησαν χθες στο κατάμεστο γήπεδο της Πύλου 1-0 τον Ολυμπιακό Γυθείου και φιγουράρουν με 7 βαθμούς στην κορυφή του 13ου ομίλου των μπαράζ. Ακολουθεί η Δόξα Μεγαλόπολης με 5, η Ενωση Λέρνας με 4, ενώ οι "ερυθρόλευκοι" δεν έχουν βαθμό.

Την προσεχή Τετάρτη ο Τσικλητήρας φιλοξενείται από τη Ενωση Λέρνας και εφόσον διευρύνει το αήττητο, θα είναι "αγκαλιά" με την άνοδο, με δεδομένο ότι προβιβάζονται οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας.

Ο Τσικλητήρας στα μισά του δρόμου (τελείωσε ο πρώτος γύρος) σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα, έχει το απόλυτο στο γήπεδό του, ενώ δεν έχει δεχτεί ούτε γκολ!  H ομάδα της Πύλου δεν έπιασε πάντως χθες υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Στο πρώτο ημίχρονο είχε πολλά κενά στα μετόπισθεν, ενώ επιθετικά ήταν ηλίου φαεινότερον η απουσία του Μικελάτου που τραυματίστηκε στην τελευταία προπόνηση. Στο δεύτερο μέρος ανέβασε στροφές και με την είσοδο του Νάτση πίεσε και στο φινάλε δικαιώθηκε. Είχε όμως και τύχη, αφού ο Ολυμπιακός βρήκε χώρους στην κόντρα και απείλησε, αλλά έμεινε για τρίτο σερί ματς "άσφαιρος" και πολύ δύσκολα θα προλάβει πλέον το τρένο της ανόδου. Φάνηκε πάντως ότι ήρθε στην Πύλο για να παίξει το τελευταίο του χαρτί και κλείστηκε πίσω μόνο στα τελευταία λεπτά.

Εκεί μίλησε η εμπειρία ορισμένων παικτών του Τσικλητήρα, αλλά και η έδρα που είναι το μεγάλο φετινό όπλο (μόνο νίκες) των πρωταθλητών Μεσσηνίας. 

Ο Τσικλητήρας απείλησε πρώτος στο παιχνίδι στο 16', όταν ο Τσάτσος από πλάγια θέση με τον γκολκίπερ στην πλάτη του γύρισε στο Διακουμή, που σούταρε για να διώξει μπροστά στην εστία με το κεφάλι ο Καρνιάτης.

Στο 17' από σέντρα του Τσάτσου, ο Χοτζάι πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους, αλλά ο γκολκίπερ απέκρουσε σωτήρια την κεφαλιά.  Στην επόμενη φάση ο Μ. Σουκούλι βρέθηκε μόνος στην περιοχή, όμως δεν έπιασε την κεφαλιά όπως ήθελε.

Στο 19' ο Τζανετάκος τέσταρε τα αντανακλαστικά του Μίντζηρα που μπλόκαρε.

Τριπλή ευκαιρία!

Ο Ολυμπιακός πήρε στη συνέχεια μέτρα στο γήπεδο και στο 30' έφθασε κοντά στο γκολ με το κοντινό σουτ του Γ. Σούπουλι που πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Στο 31', ωστόσο, έχασε τριπλή ευκαιρία για να προηγηθεί. Ο Δ. Λιγνός σέντραρε, ο Κατσίκας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, στην επαναφορά ο Κατσίκας και πάλι σούταρε ο Μίντζηρας απέκρουσε και στην εξέλιξη της φάσης ο Βλάχος με νέο σουτ έστειλε την μπάλα άουτ. Σε αυτό το διάστημα οι "ερυθρόλευκοι" χτυπούσαν στην αριστερή πλευρά του Τσικλητήρα, που στάθηκε τυχερός και θα μπορούσε μάλιστα να πάει και με προβάδισμα στα αποδυτήρια. Ο Δούνιας έβγαλε φάτσα με τον γκολκίπερ τον Γραμματικόπουλο, ο οποίος όμως σούταρε πάνω στον Καβαλιώτη. 

Στο δεύτερο ημίχρονο, το πρώτο εικοσάλεπτο κύλησε χωρίς καμία ευκαιρία.

Στο 66' ο Τζανετάκος βρέθηκε μόνος στο δεύτερο δοκάρι, αλλά σούταρε άουτ από το οριζόντιο. Η φάση αυτή "ξύπνησε" τους Πυλιώτες, που πήραν στη συνέχεια τα ηνία και προειδοποίησαν στο 67' με τον Τσάτσο, ενώ στο 71' ο ρέφερι Τσαμούρης αρνήθηκε πέναλτι σε τράβηγμα του Γραμματικόπουλου από τον Η. Ρασσιά.  Στο 76' ο Ανταλής μπήκε στην περιοχή, καθυστέρησε να πλασάρει και κόπηκε με τον Κυριαζόπουλο να παίρνει την απόκρουση και να σουτάρει ψηλά άουτ.

Στο 77' ο Νάτσης βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά πλάσαρε άουτ από το κάθετο δοκάρι. 

Το γκολ φαινόταν πάντως ότι είναι θέμα χρόνου. Στο 83' ο Γραμματικόπουλος πήγε να το κάνει, όπως με τη Λέρνα, αλλά το φάουλ αποκρούστηκε από το δοκάρι.

1-0 και στο… πόδι το γήπεδο

Το 1-0 ήρθε τελικά στο 85'.Ο Νάτσης έκανε εξαιρετική ενέργεια από αριστερά, γύρισε στο Γραμματικόπουλο που είδε έξυπνα τον Τσάτσο, ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έφυγε.. σφαίρα για την κερκίδα.

Το γήπεδο σηκώθηκε στο.. πόδι και ο Τσικλητήρας πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη στα μπαράζ, που τον φέρνει πολύ κοντά στη Γ' εθνική. 

Ενταση στο φινάλε

Ενταση σημειώθηκε στο φινάλε του αγώνα μεταξύ παικτών και παραγόντων των δύο ομάδων, αλλά με την παρέμβαση της αστυνομίας και των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν. Το επεισόδιο έγινε στο χώρο έξω από τα αποδυτήρια, όταν άνθρωποι του Ολυμπιακού Γυθείου ζήτησαν το λόγο από τον Τσάτσο, πιστεύοντας ότι τους έβρισε στον πανηγυρισμό του 1-0.  Ο έμπειρος μέσος ξεκαθάρισε ότι δεν απευθυνόταν σε αυτούς, αλλά στη συνέχεια ακούστηκαν αρκετά "γαλλικά" και η κατάσταση πήγε να ξεφύγει. 

Με λάθη η διαιτησία του Τσαμούρη, ο οποίος είχε βοηθούς τους Τζιλίρη και Γιαννίκο από το σύνδεσμο Πειραιά.

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Μίντζηρας, Δούνιας, Μπίζος, Ανταλής, Μπαστακός, Κυριαζόπουλος, Χοτζάι (69' Μουράτης), Τσώνης (61' Νάτσης), Γραμματικόπουλος, Τσάτσος (90' Σίνος), Διακουμής.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΥΘΕΙΟΥ: Καβαλιώτης, Η.. Ρασσιάς, Γρηγορακάκης, Κατσίκας, Δ. Λιγνός (79' Πατσάκος), Βλάχος, Καρνιάτης, Δασκαλάκης (23' Στ. Λιγνός), Γ. Σουκούλι, Μ. Σουκούλι, Τζανετάκος.