Πέμπτη, 26 Μάιος 2016 18:12

"Στρατιώτης" με τα όλα του ο Παπασταθόπουλος!

Γράφτηκε από τον
"Στρατιώτης" με τα όλα του ο Παπασταθόπουλος!

Μπορεί να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και να έπρεπε να κάνει αποθεραπεία, παρ' όλα αυτά ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ζήτησε μόνος του να ενσωματωθεί στην Εθνική για τα φιλικά με την Αυστραλία (4 και 7 Ιουνίου).

Η αφοσίωση του Μεσσήνιου ποδοσφαιριστή στην Εθνική είναι δεδομένη και θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για να το μιμούνται και άλλοι διεθνείς μας. Μετράει 63 συμμετοχές με τους Άνδρες, έχοντας κάνει ντεμπούτο στο φιλικό 1-0 με τους Τσέχους στις 5 Φεβρουαρίου 2008.

Ο 28χρονος διεθνής σέντερ μπακ της Μπορούσια Ντόρτμουντ, αρχικά είχε μείνει εκτός από τα φιλικά της "γαλανόλευκης" με την Αυστραλία στις 4 και 7 Ιουνίου σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη αντίστοιχα, προκειμένου να κάνει αποθεραπεία, έχοντας ενοχλήσεις στον ώμο του.

Μάλιστα, υπήρχε και συνεννόηση της Ομοσπονδίας με την ομάδα του, παρ' όλα αυτά ο ίδιος ο παίκτης αποφάσισε να δώσει κανονικά το παρών και να κάνει την αποθεραπεία του μετά τα φιλικά, ώστε να είναι ετοιμοπόλεμος για την προετοιμασία με την Ντόρτμουντ.

Ο "Πάπα" είναι ένας παίκτης που δεν κρύβεται, είναι "στρατιώτης" της Εθνικής και από τους στυλοβάτες της στην προσπάθεια να επιστρέψει στην ελίτ μετά την κάκιστη διετία που προηγήθηκε. Τώρα θα μπορούσε να μην ενσωματωθεί και δεν θα μπορούσε να του πει ο οποιοσδήποτε το παραμικρό, παρ' όλα αυτά αποφάσισε να τιμήσει και πάλι το εθνόσημο.

Οι απόντες και η εξήγηση

Από 'κει και πέρα, έχει προκύψει ζήτημα για το ποιοι παίκτες κλήθηκαν σε αυτά τα φιλικά και ποιοι παίκτες έμειναν απέξω. Από την Ομοσπονδία λένε πως οι λίγοι που δεν βρίσκονται στις επιλογές του Μίχαελ Σκίμπε για τα παιχνίδια με τα "καγκουρό", έχουν σοβαρό λόγο και δικαιολογημένα είναι απόντες.

Ο Μανωλάς παντρεύεται και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να μην πάει στο γάμο του για να ταξιδέψει στην Ωκεανία, ενώ ο Μήτρογλου έχει εδώ και καιρό έναν τραυματισμό σε δάχτυλο του ποδιού του και προτιμήθηκε να μην καταπονηθεί τώρα. Αν η Εθνική έπαιζε στο EURO, δεν θα υπήρχε ζήτημα αποχής του, όμως για τα φιλικά προτιμήθηκε να ξεκουραστεί και να αποθεραπευτεί. Επίσης, κάνουν λόγο για θέμα τραυματισμού και του Κώστα Φορτούνη, γι' αυτό και ο Τρικαλινός μεσοεπιθετικός απουσιάζει από τις κλήσεις.

Από 'κει και πέρα, ο Δημήτρης Σιόβας μετέχει στις προπονήσεις της Εθνικής αυτές τις ημέρες, όμως θα πρέπει να τονιστεί ότι είναι κουμπάρος στον γάμο του Μανωλά, άρα το πιθανότερο είναι να μείνει εκτός, εφόσον μπήκε στην αποστολή ο Παπασταθόπουλος. Επειδή όμως ο Σκίμπε υπολογίζει τον αμυντικό του Ολυμπιακού, ήθελε να τον έχει στις προπονήσεις, αλλά δεν αποκλείεται τελικά να μην ακολουθήσει την υπόλοιπη ομάδα στην Αυστραλία.

Η ενόχληση με τα μπουζούκια και το "σήμερα"

Εξάλλου, πράγματι είχε δημιουργήσει άσχημη εντύπωση στους ανθρώπους της Ομοσπονδίας το θέμα που είχε προκύψει με τέσσερις διεθνείς μας που διασκέδασαν σε νυχτερινό μαγαζί μετά τη φιλική νίκη της Εθνικής επί του Μαυροβουνίου και ενώ ακολουθούσε εκείνο με την Ισλανδία. Οι Μανωλάς, Μανιάτης Τοροσίδης και Ταχτσίδης βρέθηκαν μαζί με τον Τζεμπούρ σε μαγαζί που τραγουδούσε ο Πάνος Κιάμος και τότε υπήρξε κινητοποίηση και ο μόνος που έπαιξε στο επόμενο ματς ήταν ο "Τόρο".

Κοιτάζοντας όμως το σήμερα, οι διεθνείς που έχουν ενσωματωθεί στην ομάδα, δείχνουν ορεξάτοι στις προπονήσεις, έστω και αν ακόμα είναι λίγοι. Σήμερα (26/5) το πρωί, οι παίκτες δούλεψαν τακτική και στημένα με τους Ηρακλή Μεταξά και Κώστα Τσάνα και δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για το πρωί της Παρασκευής (27/5, 10:30).

Να τονιστεί μάλιστα ότι οι παίκτες που έχουν σπίτι στην Αθήνα, μένουν εκεί και όχι στη Βουλιαγμένη που διαμένουν πάντα οι διεθνείς όταν καλούνται για υποχρεώσεις της γαλανόλευκης. Οι προπονήσεις έχουν περισσότερο χαρακτήρα εγρήγορσης για όσους έχουν ολοκληρώσει εδώ και κάποιες ημέρες τις υποχρεώσεις τους, μέχρι και ενσωματωθούν και οι υπόλοιποι και να μπορεί το προπονητικό τιμ να δουλέψει όπως ακριβώς θέλει.

Πηγή: sport24.gr