Κυριακή, 29 Μάιος 2016 20:26

Με Λέτο λυτρωτή ο Παναθηναϊκός 1-0 τον Πανιώνιο

Γράφτηκε από τον

Ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του το απόγευμα της Κυριακής (29/5) νικώντας στη Λεωφόρο τον Πανιώνιο με 1-0, αν και η αλήθεια είναι πως αγχώθηκε αρκετά αλλά ο Λέτο τον κράτησε ζωντανό στη μάχη για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Οι «πράσινοι» γνώριζαν ότι ήταν απαγορευτικό να γκελάρουν κόντρα στους Νεοσμυρνιώτες και με γκολ του Λέτο κατάφεραν να παραμείνουν ζωντανοί στο κόλπο της πρωτιάς των πλέι οφ.

 

Για ένα ακόμη παιχνίδι δεν ενθουσίασαν με την απόδοσή τους, αλλά είχαν σε καλή μέρα τον Σεμπάστιαν Λέτο, ο οποίος σκόραρε και πάλι κόντρα στους «κυανέρυθρους».

 

Το «τριφύλλι» σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν καλύτερο, είχε τον έλεγχο και τελικά εξαργύρωσε την υπεροχή του κόντρα σε μία ομάδα που κατά κύριο λόγο αμυνόταν. Έτσι οι παίκτες του θα πάνε την τελευταία αγωνιστική στην Τούμπα για να παίξουν τα ρέστα τους.

Λίγο έλειψε να ξεκινήσει με γκολ το ματς ο Πανιώνιος, ο οποίος μόλις στο 3' πήγε να αιφνιδιάσει με τον Χαλκιαδάκη, αλλά ο Μολέδο απομάκρυνε στη γραμμή. Η συγκεκριμένη φάση, πάντως, ήταν αντιστρόφως ανάλογη με ό,τι θ' ακολουθούσε τη συνέχεια.

 

Ο Παναθηναϊκός πήρε τα ηνία του αγώνα και προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Δεν ήταν εύκολο, όμως, για εκείνον να βρει διαδρόμους, καθώς οι «κυανέρυθροι» αμύνονταν αρκετά καλά και μαζικά όσες φορές χρειαζόταν.

 

Ο πιο κινητικός παίκτης των γηπεδούχων χωρίς αμφιβολία ήταν ο Λέτο, ο οποίος επιχειρούσε διαρκώς να βρίσκει χώρους. Ο Αργεντινός απείλησε δις στο πρώτο μέρος, αλλά ο Γιαννιώτης δεν χρειάστηκε να επέμβει.

 

Αντιθέτως, ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων έκανε μία καλή επέμβαση στο 20' σε σουτ του Αμπέντ. Το έργο του δεν ήταν δύσκολο συνολικά, αλλά η δουλειά που είχε ήταν αρκετή, καθώς οι συμπαίκτες του έδιναν εύκολα την μπάλα με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να επιτίθεται στη μεγαλύτερη διάρκεια του 45λεπτου.

 

Με τελική του Πανιωνίου ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο, το οποίο στη συνέχεια κύλησε όπως το πρώτο. Ο Παναθηναϊκός δηλαδή προσπαθούσε να διασπάσει την άμυνα του Πανιωνίου, αλλά δυσκολευόταν πολύ να βγάλει φάσεις.

 

Ο Στραματσιόνι αποφάσισε να αλλάξει τον σχηματισμό της ομάδας του ψάχνοντας για λύσεις. Έβαλε έτσι τον Εβανγκελίστα πιο κοντά στον Ζέκα και αυτό τουλάχιστον διόρθωσε την αμυντική λειτουργία και βοήθησε στο να παίρνει ακόμη πιο εύκολα την μπάλα.

 

Το πρόβλημα επιθετικά, πάντως, παρέμενε με τις τελικές των γηπεδούχων να φεύγουν άουτ. Μοναδική άξια αναφοράς αυτή στο 50', όταν ο Λέτο από κοντά δεν κατάφερε με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

 

Κλωναρίδης, Μέστο και Μπουμάλ ήταν οι αλλαγές του Στραματσιόνι, ο οποίος με κάθε τρόπο ήθελε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Ο Παναθηναϊκός άρχισε να κλείνει στα καρέ του τον Πανιώνιο και τελικά το γκολ ήρθε στο 78' από κοντινό σουτ του Λέτο. Έπρεπε να έχει αντιδράσει καλύτερα ο Οικονόμου, ο οποίος δεν ανέβηκε ψηλά όπως οι συμπαίκτες του και κράτησε έτσι εντός παιχνιδιού τον Αργεντινό.

 

Εκεί τελείωσαν όλα, αφού οι «κυανέρυθροι» δεν μπορούσαν να απαντήσουν. Ο Ουζουνίδης ρίσκαρε με τον Βιγιάλμπα αντί του Σιώπη, αλλά η ομάδα του δεν έκανε ούτε ευκαιρία στα εναπομείναντα λεπτά. Αντιθέτως, ο Πέτριτς, λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ στο τελευταίο του ματς στη Λεωφόρο στο 90'+2. Αυτό δεν έγινε, αλλά το σημαντικό για εκείνον και τους συμπαίκτες του ήταν ότι η νίκη ήρθε.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κύζας (Δράμας), βοηθοί του Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου) και Βλάσσης (Λασιθίου), ενώ τέταρτος ο Βάτσιος (Δυτική Αττική).

 

Κίτρινες: 37' Λέτο, 88' Χουχούμης, 90' Ρισβάνης - 27' Καθάριος, 37' Ρισβάνης

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσιόνι): Στιλ, Χουχούμης, Μολέδο, Κουτρουμπής, Μαρινάκης, Αμπέντ, Ζέκα, Εβανγκελίστα, Βλαχοδήμος Π., Πέτριτς, Λέτο.

 

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Γιαννιώτης, Τασουλής, Οικονόμου, Κόρμπος, Χαλκιαδάκης, Μπαργκάν, Μασούρας, Σιώπης, Βλάχος, Ρισβάνης, Καθάριος.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR