Κυριακή, 01 Μάιος 2016 15:37

ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΪΚΗ - ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΑΛΗ: Ολα έτοιμα για το πανελλήνιο πρωτάθλημα της Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον
ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΪΚΗ - ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΑΛΗ: Ολα έτοιμα για το πανελλήνιο πρωτάθλημα της Μεσσήνης

 

Στη Μεσσήνη θα διεξαχθεί το Μάιο το πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων – κορασίδων στην ελληνορωμαϊκή και στην ελευθέρα Πάλη.

Οι αγώνες θα γίνουν 7-8 Μαΐου στο κλειστό γυμναστήριο Μεσσήνης. Μία μέρα νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί η ζύγιση. Στους αγώνες θα συμμετάσχουν οι αθλητές και οι αθλήτριες που πέρασαν από τις δύο προκριματικές φάσεις που έγιναν στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.

Θα συμμετάσχουν 50 σύλλογοι από όλη την Ελλάδα και θα έρθουν στην Μεσσηνία 55 προπονητές, 121 αθλητές, 20 αθλήτριες, 20 Ολυμπιονίκες και εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, της ΓΓΑ αλλά και πολλών Μεσσηνιακών συλλόγων. 

Οι πρωταθλητές θα στελεχώσουν τις Εθνικές ομάδες και θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο πρωτάθλημα.  

Τους αγώνες στη Μεσσήνη διοργανώνει η  Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης σε συνεργασία με τον Δήμο Μεσσήνης και την περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η ίδρυση σωματείου πάλης στη Μεσσήνη έφερε τους αγώνες

Η διοργάνωση ήρθε στη Μεσσήνη κυρίως λόγω της δημιουργίας του Αθλητικού Παλαιστικού Συλλόγου Μεσσηνίας «Αριστόδημος». Στόχος του συλλόγου της Μεσσήνης, που παρουσιάζεται στο ευρύτερο κοινό μέσα από τη σπουδαία αθλητική διοργάνωση του πανελληνίου πρωταθλήματος, είναι «η διάδοση, προβολή και προώθηση της ελληνορωμαϊκής και ελευθέρας πάλης ως ένα ασφαλές και δυναμικό άθλημα.

«Θεωρήσαμε αναγκαίο να ιδρύσουμε έναν αθλητικό σύλλογο, με τη βοήθεια της ομοσπονδίας, του προέδρου Δημήτρη Κολιτσόπουλου καθώς και του πρώην πρωταθλητή (1981) και συντοπίτη μας Φώτη Αθανασόπουλου, με την επωνυμία «Αριστόδημος», (ο οποίος ήταν βασιλιάς της Μεσσήνης) και αφορά όλη τη Μεσσηνία.» αναφέρουν οι άνθρωποι του Συλλόγου και εν συνεχεία ξεδιπλώνουν το «κουβάρι» των στόχων του συλλόγου σε τοπικό επίπεδο καλώντας όλο τον κόσμο να συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνορωμαϊκής και ελευθέρας πάλης στην περιοχή μας, με γνώμονα την ανάπτυξη του πνεύματος συναδέλφωσης, αλληλεγγύης, του ολυμπιακού ιδεώδους και του «ευ αγωνίζεσθε» και βεβαίως την ανάδειξη νέων ταλέντων και μελλοντικών πρωταθλητών: «Σκοπός του Συλλόγου μας είναι η προαγωγή, η διάδοση, η επίβλεψη του αθλήματος της ελληνορωμαϊκής και ελευθέρας πάλης αλλά και παντός κλάδου του αθλητισμού όπως βόλεϊ, τοξοβολία, χειροπάλη κ.λπ. Επίσης θα έχουμε τη δυνατότητα διοργάνωσης και συμμετοχής αγώνων – τουρνουά, τοπικά και πανελλήνια καθώς και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στον τόπο μας πάντα με τη βοήθεια και την έγκριση της ομοσπονδίας και του ευρύτερου κράτους. Μη ξεχνάμε ότι ο σύλλογός μας είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και γι’ αυτό χρειαζόμαστε τη συμμετοχή και την βοήθεια όλων των Μεσσήνιων που με την εγγραφή τους θα συμβάλλουν με ένα μικρό ποσό της τάξεως των 20 ευρώ, στην υλοποίηση των διοργανώσεων που προαναφέραμε.Οι εκδηλώσεις αυτές θα έχουν στόχο την ανάδειξη καινούριων ταλέντων, μελλοντικών πρωταθλητών, την ανάπτυξη του πνεύματος συναδέλφωσης, αλληλεγγύης, του ολυμπιακού ιδεώδους και του «ευ αγωνίζεσθε». Στόχος μας είναι τα παιδιά και η νεολαία μας γενικότερα να γνωρίσουν και να ενταχθούν σε τέτοιου είδους δραστηριότητες γνωρίζοντας τον αθλητισμό και πρωταθλητισμό σε σωστές και ασφαλείς βάσεις. Η ανάδειξη έστω και ενός πρωταθλητή από τον τόπο μας θα είναι το μεγαλύτερο βραβείο για μας. Κάνουμε, λοιπόν, έκκληση σε όλους τους συντοπίτες μας Μεσσήνιους, να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια συμμετέχοντας ως μέλη ή χορηγοί στο σύλλογό μας ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να οργανώσουμε τέτοιου είδους εκδηλώσεις στον τόπο μας με τα γνωστά σε όλους μας οφέλη. Θέλω τέλος, να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν και θα βοηθήσουν στην επίτευξη αυτού του σκοπού…».

Την διοίκηση του συλλόγου της Μεσσήνης αποτελούν οι Κώστας Γεωργιόπουλος (πρόεδρος), Θοδωρής Μπούτσης (ταμίας), Δημήτρης Χαρλέπας (γραμματέας), Σωτήρης Δημητρακόπουλος (μέλος).