Κυριακή, 01 Μάιος 2016 14:56

Πεζοπορία του Ευκλή στον Ταΰγετο

Γράφτηκε από τον

 

Τον Ταΰγετο και τη φιλοξενία των κατοίκων των ορεινών χωριών Καρβέλι-Λαδά απόλαυσαν οι περιηγητές του Ευκλή την περασμένη Κυριακή.

 

Στο Καρβέλι τους υποδέχτηκαν ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρβελαίων Ιωάννης Ίσσαρης και ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτριος Μαραβάς, οι οποίοι τους ενημέρωσαν για το χωριό και την ιστορία του. Στην συνεχεία ξεκίνησε η πεζοπορία στην κυκλική διαδρομή έως του Λαδά. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής οι φίλοι του Ευκλή συνάντησαν και το εντυπωσιακό δίτοξο Λαδοκαρβελιώτικο γεφύρι του 19ου αιώνα, που ένωνε τα δύο χωριά.

Στο χωριό Λαδά ξεναγήθηκαν από τον πρόεδρο της κοινότητας Μιχαήλ Αντωνόπουλο στο Λαογραφικό Μουσείο του χωριού, το οποίο στεγάζεται στο Δημοτικό Σχολείο. Επίσης, ξεναγήθηκαν από τον κύριο Αντωνόπουλο στην προσωπική του συλλογή και είχαν την ευκαιρία ν’ ακούσουν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την κουτσαβίτικη φορεσιά.

Στην επιστροφή οι πεζοπόροι του Ευκλή απόλαυσαν τον υπέροχο καταρράκτη του Δαφναίου ποταμού, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ των οικισμών Αιμυαλών και Καρβελίου.

 

Η επόμενη εξόρμηση του συλλόγου θα γίνει στις 08/05 στην πεζοπορία που διοργανώνει η αθηναϊκή πεζοπορική ομάδα «Ορεινές Περιπλανήσεις» στη διαδρομή Λυκούρια Καλαβρύτων- Δάρα Αρκαδίας.