Δευτέρα, 06 Απρίλιος 2020 12:20

ΚΑΛΑΜΑΤΑ B.C.: "Είναι δύσκολο να συνεχιστεί το πρωτάθλημα", εκτιμά ο Γιώργος Μπάκας

Γράφτηκε από τον

Ενας σχεδόν μήνας έχει περάσει από τότε που οι ομάδες της Α1 κατηγορίας μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ πάτησαν στο παρκέ για τα παιχνίδια της 17ης αγωνιστικής.

Ηταν το Σαββατοκύριακο 7-8 Μαρτίου. Λίγες μέρες αργότερα μπήκε "λουκέτο" στις αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά και στα πρωταθλήματα λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού. Στις 22 Μαρτίου ανακοινώθηκε η επ αόριστον αναστολή όλων των αγώνων των πρωταθλημάτων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και ουδείς γνωρίζει πότε και αν θα συνεχιστούν τα πρωταθλήματα.
Αυτό που προέχει είναι η υγεία και να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης, ώστε να επιστρέψει η κανονικότητα.
Η διακοπή της Α1 βρήκε την Καλαμάτα B.C.και τον Δίωνα Κυπαρισσίας στην κορυφή της βαθμολογίας με 32 βαθμούς. Η καλαματιανή ομάδα υπερτερεί όμως στην ισοβαθμία αφού έχει κερδίσει με 8 πόντους στο ματς του πρώτου γύρου και ηττήθηκε με 7 πόντους στο ματς της 7ης Μαρτίου στην Τέντα. Ετσι αν κάνει το απόλυτο στις πέντε αγωνιστικές που απομένουν, αφενός θα πάρει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο και αφετέρου θα πάει με το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι -οφ.
Η κανονική σεζόν υπό κανονικές συνθήκες θα τελείωνε το προσεχές Σάββατο με τη διεξαγωγή της 22ης και τελευταίας αγωνιστικής.
Ο Γιώργος Μπάκας, ένας από τους πιο έμπειρους παίκτες της Καλαμάτας B.C. και της κατηγορίας με παραστάσεις από επαγγελματικά πρωταθλήματα, μιλώντας στην "Ελευθερία" εκτιμά ότι: "Είναι δύσκολο να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Η καραντίνα θα κρατήσει σίγουρα και όλο τον Απρίλιο και δεν ξέρουμε τι θα συμβεί και το Μάιο. Ακόμα και να τελειώσει το Μάιο, θα χρειαστούν όλες οι ομάδες μια μίνι προετοιμασία. Ηδη οι παίκτες έχουν μείνει πολύ καιρό έξω. Δεν μπορούμε πάντως να κάνουμε προβλέψεις για το τι θα συμβεί, γιατί θα αλλάξει και το οικονομικό περιβάλλον. Οι περισσότερες ομάδες, τόσο ερασιτεχνικές, όσο και επαγγελματικές, στηρίζονται σε χορηγούς και το μέλλον είναι αβέβαιο. Δεν μπορούμε να ξέρουμε δηλαδή πως θα διαμορφωθούν οι κατηγορίες, ακόμα και οι επαγγελματικές"..
Ο Γιώργος Μπάκας αναφέρθηκε και στο πως βιώνει αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία: "Το καλό είναι ότι περνάω περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου και κάνουμε πράγματα ώστε να είναι ευχάριστη η μέρα. Προσπαθώ παράλληλα να γυμνάζομαι ώστε να διατηρηθώ σ' ένα καλό επίπεδο".

"Υπομονή και θα περάσει και αυτό"

Ο έμπειρος μπασκετμπολίστας έστειλε και ένα μήνυμα στον κόσμο που βρίσκεται σε καραντίνα. "Πρέπει να κάνει λίγο υπομονή και θα περάσει και αυτό. Ευτυχώς στην Ελλάδα πήραμε γρήγορα μέτρα και πιστεύουμε ότι θα επιστρέψουμε σύντομα στην κανονικότητα. Η υγεία είναι το βασικό αγαθό και πρέπει να κάνουμε ακόμα κάποιες μέρες υπομονή, για να βγούμε νικητές από αυτή τη δοκιμασία".