Τρίτη, 28 Σεπτέμβριος 2021 16:45

Λιόλιος: «Προπονητής για το Ευρωμπάσκετ ο Ιτούδης»

Γράφτηκε από τον

Ο Δημήτρης Ιτούδης αποτελεί την προτεραιότητα της ΕΟΚ για την ανάληψη του πάγκου της Εθνικής ομάδας, όπως δήλωσε ο Βαγγέλης Λιόλιος.

Σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Δημήτρη Ιτούδη για να αναλάβει τον πάγκο της Εθνικής ομάδας, στο Ευρωμπάσκετ του 2022, βρίσκεται η ΕΟΚ, όπως δήλωσε ο Βαγγέλης Λιόλιος.
Ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας εξέφρασε την αισιοδοξία πως θα βρεθεί η «χρυσή τομή» με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και πως θα δώσει το «πράσινο φως» στον Έλληνα κόουτς, ενώ αναφορικά με τον τεχνικό της «επίσημης αγαπημένης» στα «παράθυρα» ανέφερε πως αυτός θα επιλεχτεί μέσα από έναν διάλογο μεταξύ του ΔΣ της ομοσπονδίας και του ομοσπονδιακού προπονητή.
Όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Λιόλιος για τον προπονητή της Εθνικής:
«Η πρότασή μου στο ΔΣ, γιατί έχει υπάρξει ήδη επικοινωνία μαζί του, θα είναι να είναι ομοσπονδιακός προπονητής για το Ευρωμπάσκετ ο κ. Ιτούδης. Έχουν γίνει όλες οι διεργασίες, ελπίζουμε να το κατανοήσει και η ΤΣΣΚΑ, και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι διχασμένο κι αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα που όλοι τα βλέπουμε και τα κατανοούμε. Εμείς ως ΕΟΚ είμαστε υπέρ της ένωσης κι αυτό θα επιδιώξουμε.
Είμαστε όμως ρεαλιστές, αυτή τη στιγμή οι προπονητές δεν μπορούν να συμμετάσχουν στα παράθυρα. Θα ήταν εντυπωσιακό, πραγματικά, μια ομάδα να άφηνε τον προπονητή της στα παράθυρα. Έτσι, επειδή η Εθνική είναι μια ολότητα, δεν χωρίζεται σε παράθυρα και τελικές φάσεις, το ποιος θα αναλάβει προπονητής στα παράθυρα θα είναι από έναν διάλογο μεταξύ του ΔΣ της ομοσπονδίας και του ομοσπονδιακού προπονητή. Η Εθνική είναι μια ολότητα και μια συνέχεια».
Για τον υπεύθυνο των εθνικών ομάδων: «Υπεύθυνος των εθνικών ομάδων είναι ο Δήμος Ντικούδης. Όλες οι δομές των εθνικών ομάδων θα έχουν μια κοινή φιλοσοφία και το αναπτυξιακό μας θα συνδέεται απόλυτα με το μπάσκετ που θα παίζουν οι εθνικές ομάδες. Αν οι προπονητές των εθνικών ομάδων θα είναι ενεργοί είναι κάτι πάρα πολύ πιθανό, αλλά δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο ακόμη».
Για το αν υπάρχει Plan B εφόσον δεν έχει αίσιο τέλος η υπόθεση του Δημήτρη Ιτούδη: «Στο δικό μου μυαλό υπάρχει και Plan B και Plan C. Όμως δεν είναι Plan Α. Για το χρονικό διάστημα της συνεργασίας μας, δεν υπάρχει στο μυαλό μας περίπτωση για μονοετή συνεργασία. Εμείς λειτουργούμε με πλάνο τριετίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο στόχος είναι να ξαναβγούμε στους δρόμους. Όπως λέει και ένα τραγούδι ‘Όποιος στον πόλεμο πάει για να πεθάνει, για πόλεμο δεν κάνει. Πρέπει να βάζεις υψηλούς στόχους για να πετύχεις».

Πηγή: www.sport-fm.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ