Δευτέρα, 08 Ιανουάριος 2018 13:37

ΠΑΜΙΣΟΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 2-0: Καθάρισε νωρίς και ξέφυγε 4 βαθμούς

Γράφτηκε από τον

Με γκολ του Μπίσα από τα... αποδυτήρια και του Καραγιάννη στο 17’ ο Πάμισος νίκησε εύκολα στη Μεσσήνη με 2-0 τον Εθνικό Μελιγαλά και συνέχισε την αήττητη πορεία (11 νίκες, 2 ισοπαλίες) στην Α’ τοπική.

Οι πρωτοπόροι είχαν ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ, αλλά το σημαντικό είναι ότι μπήκαν με το δεξί στο 2018 και ξέφυγαν 4 βαθμούς από τον ανταγωνιστή τους για τον τίτλο Πανθουριακό.

Επιπλέον ξόρκισαν και τον... κακό τους δαίμονα, μιας και ο Εθνικός είχε υποχρεώσει στις 17 Νοεμβρίου του 2016 σε εντός έδρας ισοπαλία (2-2) τον Πάμισο και τον είχε νικήσει με 2-1 στις 2 Απριλίου του 2017.

Ακόμα την περσινή σεζόν ο Εθνικός είχε νικήσει 1-0 και στο κύπελλο στις 4 Σεπτεμβρίου, αλλά οι Νησιώτες προκρίθηκαν στα πέναλτι, μιας και στο πρώτο ματς στις 28 Αυγούστου του 2016 είχαν ηττηθεί με 1-0.

Ο χθεσινός Εθνικός όμως ήταν ακίνδυνος και ο Πάμισος είχε ουσιαστικά καθαρίσει το ματς από το 17’.

Ο Μπίσα με σουτ μέσα από την περιοχή μόλις στο 1ο λεπτό άνοιξε το σκορ και στο 17’ ο Καραγιάννης βρήκε δίχτυα κόντρα στην πρώην ομάδα του...

Νωρίτερα στο 5’ ο Βέλλης σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, έπειτα από τακουνάκι του Λαθύρη, που άγγιξε το γκολ στο 33’ όταν απέφυγε δύο αντιπάλους, αλλά σούταρε δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Ο Πάμισος συνέχισε να πιέζει και στο 38’ ήταν η σειρά του Αριστομενόπουλου να απειλήσει με σουτ, ενώ στο 43’ ο Λίβας απέκρουσε σε κόρνερ την κοντινή κεφαλιά του Βέλλη. Είχε προηγηθεί σέντρα του Λαθύρη και κεφαλιά – πάσα του Μπίσα.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο, με το Λίβα να καταγράφει τρεις αποκρούσεις μέχρι το 60’

Στο 50’ σε σουτ του Μπίσα, στο 58’ σε σουτ του Βέλλη και στο 60’ σε τετ α τετ με τον Ηλιόπουλο. Ακόμα στο 59’ από κάθετη του Ηλιόπουλου, ο Μπίσα βγήκε τετ α τετ με τον Λίβα και πλάσαρε άουτ.

Μετά το 65’ ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά και τα υπόλοιπα λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς ο Εθνικός δεν μπορούσε να απειλήσει. Η μόνη αξιόλογη φάση είναι στο 62’ μια κεφαλιά του Κ. Κανελλόπουλου από σέντρα του Χότζα, που ήταν αδύναμη και μπλόκαρε εύκολα ο Αντωνόπουλος.

Το ματς διαιτήτευσε ο Πλακογιάννης, με βοηθούς τους Γιαννακλή και Μπασιλάρη.

ΠΑΜΙΣΟΣ: Αντωνόπουλος, Αριστομενόπουλος (71’ Μπογκντάνι), Βέλλης (61’ Κατσαρός), Μπαστακός, Κατσιβαρδέας, Μωράκης (61’ Παπαδόπουλος), Σταματελόπουλος, Καραγιάννης (80’ Βλάχος), Λαθύρης, Ηλιόπουλος, Μπίσα.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Λίβας, Μακρής, Θανόπουλος, Π. Κανελλόπουλος, Σαραντόπουλος, Διακουμάκος (78’ Μπουρίκας), Χότζα, Παπαδόπουλος, Κ. Κανελλόπουλος, Λάγιος, Σεμούρης (68’ Ρουμελιώτης).