Δευτέρα, 19 Μάρτιος 2018 20:33

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΘΩΝΗ 3-0: “Καθάρισε” στο β’ ημίχρονο και ελπίζει σε άνοδο

Γράφτηκε από τον
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΘΩΝΗ 3-0: “Καθάρισε” στο β’ ημίχρονο και ελπίζει σε άνοδο

 

Ζωντανός στη μάχη της ανόδου στην Α’ τοπική έμεινε ο Ηρακλής Καλαμάτας μετά τη νίκη του με 3-0 επί της Μεθώνης χθες στο “Π. Μπαχράμης”.

Οι “κυανόλευκοι” καθάρισαν την υπόθεση νίκη στο β’ ημίχρονο όταν σημείωσαν και τα τρία γκολ με τους Φίλαϊ, Σπαντιδέα και Γεωργακόπουλο. Ετσι παρέμειναν τρεις βαθμούς κάτω από την προνομιούχο τρίτη θέση, τέσσερις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και συνεχίζουν να ελπίζουν για άνοδο. Στον αντίποδα η Μεθώνη στάθηκε καλά μόνο στο πρώτο 45λεπτο και κατέρρευσε μετά το 50’ που δέχθηκε το πρώτο γκολ. Ο ΑΟΜ υπέστη την τέταρτη συνεχόμενη ήττα του και παρέμεινε  στο +4 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Κομβικό πλέον παιχνίδι για την ομάδα του Βασίλη Κοσυφολόγου είναι το προσεχές με τον Αίαντα εντός έδρας.

Οσον αφορά το χθεσινό ματς στο πρώτο μέρος το θέαμα απουσίαζε, με πολλά αβίαστα λάθη και από τις δύο ομάδες. Οι φιλοξενούμενοι πάντως πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και απείλησαν πρώτοι στο 11’ όταν ο Ζαφειρόπουλος έκανε τσαφ και ο Ξυδιάς σούταρε, όμως ο Κουκούτσης μπλόκαρε. Ο Ηρακλής απάντησε στις ευκαιρίες στο 17’ με τον Κατσαρό να σεντράρει και τον Μάρη να στέλνει με προβολή την μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο β’ ημίχρονο η ομάδα του Αρη Γαλανόπουλου ευτύχησε να βρει δίχτυα στην πρώτη της αξιόλογη επίθεση. Ηταν το 50’ με τον Κατσαρό να εκτελεί ένα φάουλ και τον προωθημένο Φίλαϊ με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι να γράφει

το 1-0. Πέντε λεπτά αργότερα η καλαματιανή ομάδα πέτυχε και δεύτερο γκολ όταν ύστερα από σέντρα του Λύρα, ο Μπακλαβάς βρήκε με κεφαλιά τον Σπαντιδέα και εκείνος με γυριστό σουτ από κοντά έγραψε το 2-0.

Η Μεθώνη είχε μια καλή στιγμή στο 58’ με το σουτ του Κότι να φεύγει ψηλά άουτ. Ο Ηρακλής έλεγχε απόλυτα το παιχνίδι με τους Βλαχάκη και Κατσαρό να κάνουν πολλή δουλειά στα χαφ και στο 72’ ο Σπαντιδέας βρέθηκε τετ α τετ όμως ήταν άστοχος στο πλασέ που επιχείρησε.

Στο 82’ το σουτ του Κωνσταντόπουλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής σταμάτησε στο δεξί δοκάρι. Η Μεθώνη θα μπορούσε να μειώσει στο 85’ με τον Γιάνναρη να σουτάρει από πλάγια θέση και τον Κουκούτση να διώχνει δύσκολα.

Στο 92’ έγινε το τελικό 3-0 με καρφωτή κεφαλιά του Γεωργακόπουλου ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Κατσαρού.

Χωρίς κανένα πρόβλημα η διαιτησία του Πλακογιάννη και των βοηθών του Τζιαμουράνη και Μπασιλάρη.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Κουκούτσης, Φίλαϊ, Ζαφειρόπουλος, Μάρης (75’ Μουρούφας), Λύρας, Βλαχάκης, Παπαδέας (59’ Μπρακούλιας), Μπακλαβάς (80’ Γεωργακόπουλος), Σπαντιδέας, Βαϊτσης (67’ Κωνσταντόπουλος), Κατσαρός.

ΜΕΘΩΝΗ: Κανελλόπουλος, Κοσυφολόγος, Σαρδέλης (83’ Σταματελόπουλος), Μπάμπαλης, Μπιλάλι (90’ Γεωργόπουλος), Τσατάς, Σαμπάνι, Γιάνναρης (90’ Σούλι), Κότι, Τρυφωνόπουλος (77’ Παπαχρονάκης), Ξυδιάς.