Δευτέρα, 11 Ιούνιος 2018 15:55

Εγραψε... ιστορία στην άμυνα το Διαβολίτσι στην Α’ τοπική!

Γράφτηκε από τον

Πράγματα και θάματα έκανε φέτος το Διαβολίτσι με την πορεία του στην Α’ τοπική και τις επιδόσεις του στην άμυνα! Καταρχάς ο ΑΟΔ με την τρίτη θέση που κατέκτησε στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του νομού πραγματοποίησε την καλύτερη με διαφορά χρονιά της ιστορίας του.

Αυτό που διέκρινε την ομάδα του Κώστα Παλαμάρα τη φετινή σεζόν ήταν η άμυνα της που στην κυριολεξία... έσπαγε κόκαλα! Ο ΑΟΔ σε 30 αγώνες πρωταθλήματος δέχθηκε μόλις 13 γκολ και φυσικά είχε την καλύτερη άμυνα στην κατηγορία. Για να καταλάβουμε το μέγεθος του επιτεύγματος αρκεί να αναφέρουμε πως ο πρωταθλητής Πάμισος είχε 17 γκολ παθητικό και ο δεύτερος Πανθουριακός δέχθηκε 24 γκολ! Για να το πάμε λίγο... παραπέρα το Διαβολίτσι με τα 13 γκολ που δέχθηκε φέτος έγραψε ιστορία, αφού πλέον διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη αμυντική γραμμή (μετά από αυτή της πρωταθλήτριας Κυπαρισσίας το 2015) από όλες τις ομάδες της Α’ τοπικής τα τελευταία εννέα χρόνια!

Δέχθηκε δηλαδή λιγότερα γκολ σε μια χρονιά από ομάδες όπως η “Μαύρη Θύελλα”, ο Πάμισος, η Κυπαρισσία ή παλιότερα ο πολύ δυνατός Μεσσηνιακός του Σταύρου Παπαδόπουλου. Και όλα αυτά από μια ομάδα που δεν είχε στόχο τον τίτλο στην αρχή της σεζόν, αλλά απλά μια καλή πορεία!

Κράτησε το μηδέν σε 21 ματς! 

Το εντυπωσιακό με το Διαβολίτσι είναι πως κράτησε το μηδέν στα μετόπισθεν στα 21 από τα 30 παιχνίδια πρωταθλήματος! Δηλαδή μόνο σε εννιά ματς δέχθηκε γκολ ο τερματοφύλακας Τάσος Κωνσταντακόπουλος.

Οπως γράφει η εφημερίδα "Ελευθερία" το παράδοξο είναι πως το Διαβολίτσι δέχθηκε δύο γκολ στην πρεμιέρα από την Εράνη, κατακτώντας όμως τη νίκη με σκορ 3-2! Εκτοτε είδε την εστία του να παραβιάζεται δύο φορές μόνο στο ματς με τον Πάμισο στη Μεσσήνη, όπου έχασε 2-1 με γκολ στις καθυστερήσεις, ενώ τρία γκολ δέχθηκε και πάλι από τους φετινούς πρωταθλητές στο ματς του β’ γύρου (0-3).

Γκολ δέχθηκε σε άλλες έξι αναμετρήσεις... Στην εντός έδρας ήττα με 0-1 από την Ανδρούσα, στις ισοπαλίες 1-1 με Ολυμπιακό Καλαμάτας, Α.Ο. Φαραί, Εθνικό Μελιγαλά και Ασπρόχωμα και στο διπλό στην Τριφυλία επί της Κυπαρισσίας με 1-2.

Οι καλύτερες άμυνες των 8 προηγούμενων χρόνων

Ανατρέχοντας στα περασμένα πρωταθλήματα από το 2009 και έπειτα βλέπουμε πως μόνο ομάδες που διεκδικούσαν το πρωτάθλημα (και στη συντριπτική αναδεικνύονταν πρωταθλήτριες) είχαν την καλύτερη άμυνα ανά σεζόν. Φέτος το Διαβολίτσι ξεκίνησε με στόχο μια... άνετη παραμονή και μετατράπηκε σε μια ομάδα που τρώει γκολ μόνο με... αίτηση! Πέρυσι η καλύτερη άμυνα ανήκε στην πρωταθλήτρια “Μαύρη Θύελλα” με 15 γκολ παθητικό. Πρόπερσι ήταν η δεύτερη Κυπαρισσία που με 17 γκολ είχε την καλύτερη άμυνα.

Τη σεζόν 2014-15 η πρωταθλήτρια και αήττητη Κυπαρισσία του Αλέξη Μαντζούνη είχε σπάσει όλα τα ρεκόρ, δεχόμενη μόλις 7 γκολ σε 30 αγώνες, επίδοση που δεν πρόκειται να σπάσει... ποτέ!

Την σεζόν 2013-14 ο πρωταθλητής Πάμισος είχε την καλύτερη αμυντική γραμμή με 22 γκολ.

Πηγαίνοντας μια χρονιά πιο πίσω, το 2012-13 συναντάμε τον πρωταθλητή Μεσσηνιακός που είχε δεχθεί 25 γκολ. Την περίοδο 2011-12 ο Εθνικός Μελιγαλά είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα και είχε δεχθεί 16 γκολ. Την προηγούμενη σεζόν 2010-11 επίσης η πρωταθλήτρια Σπερχογεία τερμάτισε με την καλύτερη άμυνα (19 γκολ). Τέλος, τη σεζόν 2009-2010 και πάλι η Κυπαρισσία που έκοψε πρώτη το νήμα, διέθετε την καλύτερη άμυνα με 16 γκολ παθητικό.