Δευτέρα, 18 Ιούνιος 2018 18:02

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΠΗΛΙΩΤΗ ΣΤΗΝ “Ε”: “Η έλλειψη γηπέδων είναι το σοβαρότερο πρόβλημα”

Γράφτηκε από τον

Εδώ και τρεις μήνες περίπου ο Βασίλης Σπηλιώτης είναι το νέο “αφεντικό” του ποδοσφαίρου στη Μεσσηνία και ο πιο νέος σε ηλικία που αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΠΣΜ.

Σίγουρα δεν είναι άγνωστος στο χώρο, καθώς εκτός ποδοσφαιριστής έχει υπηρετήσει το άθλημα και ως παράγοντας, στον Πάμισο Μεσσήνης, αλλά και το Νέο Αρι, στο οποίο ήταν και από τα ιδρυτικά μέλη. Γενικά είναι γνώστης του χώρου και παρότι νέος σε ηλικία δείχνει μεγάλη όρεξη και διάθεση για προσφορά στο Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο, κάτι που επισήμανε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη που μας παραχώρησε και με αφορμή τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου στα τοπικά πρωταθλήματα.

Οπως σημείωσε δεν αποτελεί συνέχεια του Αριστείδη Σταθόπουλου, διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με την ΕΠΟ, επιδιώκοντας την καλή συνεργασία. Τονίζει ότι δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση με την παράταξη του Τάκη Βασιλόπουλου, που διεκδίκηση τη διοίκηση της ΕΠΣΜ. Δεν σκέφτεται να προχωρήσει σε αλλαγή στον τρόπο εκλογής για τη διοίκηση της ΕΠΣΜ, σημειώνει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στη Μεσσηνία, είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετά γήπεδα ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται οι ομάδες. Οσον αφορά τον αν θα γίνουν αλλαγές στα τοπικά πρωταθλήματα σημείωσε ότι θα περιμένει τη γενική συνέλευση της ΕΠΟ και τις συζητήσεις που θα έχει με τα σωματεία και μετά θα παρθούν αποφάσεις. Σίγουρα όμως θα γίνουν αλλαγές στα πρωταθλήματα υποδομής. Εκρινε θετική τη φετινή χρονιά σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, προσθέτοντας ότι το άσχημο γεγονός με τα επεισόδια στον αγώνα του Ηρακλή με τον Χανδριναϊκό δεν θα επαναληφθεί, καθώς θα φροντίσει να έχει πάρει τα μέτρα που χρειάζονται. Πιστεύει ότι τη νέα χρονιά αρκετοί διαιτητές θα συμμετάσχουν στις εθνικές κατηγορίες.

Οσο για τις εργασίες στα γήπεδα του αθλητικού κέντρου της ΕΠΣΜ, ευελπιστεί ότι θα έχουν ολοκληρωθεί τον Αύγουστο και πριν την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν.

 - Γιατί αποφάσισες να τεθείς επικεφαλής της νέας διοίκησης της ΕΠΣΜ;

“Ηταν μια απόφαση που δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με εμένα. Ηταν κοινή απόφαση με τα υπόλοιπα μέλη του συνδυασμού”.

ζ Σε απασχολεί το γεγονός ότι είσαι από τους πιο νέους προέδρους που έχει αναλάβει τη διοίκηση της ΕΠΣΜ;

“Το γεγονός ότι είμαι ο πιο νέος πρόεδρος της ΕΠΣΜ μου δίνει δύναμη και λόγω του νεαρού της ηλικίας μου δίνει όρεξη για να προσφέρω στο Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο”.

- Πολλοί λένε ότι ο Βασίλης Σπηλιώτης είναι η συνέχεια του Αριστείδη Σταθόπουλου; Τι έχετε να απαντήσετε;

“Ο Αριστείδης Σταθόπουλος ήταν ένας άνθρωπος που έχει προσφέρει τα μέγιστα στο Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο όσο ήταν στη διοίκηση της ΕΠΣΜ. Η προσφορά του είναι γνωστή. Με δικές του προτάσεις έχουν υλοποιηθεί πολλά θέματα του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Εχω μια πολύ καλή σχέση μαζί του, αλλά πότε δεν έτυχε να βρεθούμε μαζί στην ΕΠΣΜ. Εγινα μέλος στην ΕΠΣΜ, όταν αποχώρησε ο κ. Σταθόπουλος”.

- Τι μπορεί να προσδοκά η ΕΠΣΜ από την ΕΠΟ μετά τις εξαιρετικές σχέσεις που διατηρείτε, όπως είχατε δηλώσει στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου;

“ Αυτό που προσδοκάμε είναι το αυτονόητο, να έχουμε μια καλή συνεργασία με την διοίκηση της ΕΠΟ και η φωνή της Μεσσηνίας να ακούγεται στο κέντρο των αποφάσεων, που δεν είναι άλλο από τα γραφεία της ομοσπονδίας, που είναι το ελεγκτικό μας όργανο”.

- Η αντιπαράθεση που υπάρχει με την παράταξη Βασιλόπουλου μπορεί να ομαλυνθεί;

“Δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση, ότι έγινε την ημέρα των εκλογών πέρασε και πλέον συνεχίζουμε να δουλεύουμε για το καλό του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου”.

- Πολλοί κατά καιρούς έχουν αναφερθεί κατά του εκλογικού συστήματος της ΕΠΣΜ, όπου στο ψηφοδέλτιο υπάρχουν 11 άτομα και πρέπει να ψηφιστούν και τα 11. Υπάρχει πρόθεση να διαφοροποιηθεί το σύστημα αυτό;

“Οι πρόσφατες εκλογές διενεργήθηκαν βάση του καταστατικού της ΕΠΣΜ, που αυτό στηρίζεται και λειτουργεί σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΠΟ. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να μπαίνουμε στην διαδικασία για δύο ή περισσότερα ψηφοδέλτια. Οταν υπάρχει κοινό ψηφοδέλτιο μπορεί ο παράγοντας να επιλέξει τους καλύτερους από κάθε παράταξη. Με παράδειγμα τις πρόσφατες εκλογές που προέκυψε διοίκηση με μέλη και από τις δύο παρατάξεις γιατί τα σωματεία επέλεξαν τους καταλληλότερους για να διοικήσουν την ΕΠΣΜ”.

- Ως νέος πρόεδρος, ποιο νομίζεται ότι είναι το σοβαρότερο πρόβλημα του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου και πως θα αντιμετωπιστεί;

“Το σοβαρότερο πρόβλημα είναι η έλλειψη γηπέδων γιατί υπάρχει η δυσκολία να οριστεί η διεξαγωγή των αγώνων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνονται παιχνίδια από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ. Πάνω σε αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, είναι θέμα των ομάδων και των δήμων όπου ανήκουν. Σίγουρα θα είμαστε δίπλα σε κάθε σωματείο όταν μας ζητηθεί βοήθεια για να στηρίξουμε την προσπάθεια του με όποιον τρόπο μπορούμε ώστε να βρει τη δική του έδρα”.

- Αν και η θητεία της νέας διοίκησης στην οποία είστε επικεφαλής είναι μόλις 3 μηνών, ως απολογισμό για την αγωνιστική περίοδο ποια η άποψη σας;

“Η άποψη μου είναι ότι τα πρωταθλήματα κύλησαν ομαλά. Ειδικά στην Α1, όπου μέχρι την τελευταία αγωνιστική κρίθηκαν η άνοδος και ο υποβιβασμός. Επίσης στην Α’ τοπική ο υποβιβασμός κρίθηκε την τελευταία αγωνιστική κάτι που δείχνει ότι είχαμε σασπένς και αγωνία μέχρι το τέλος. Παρόλο το άγχος των σωματείων όλα κύλησαν ομαλά. Οι διαιτητές μας ήταν άψογοι στα παιχνίδια τους πράττοντας το αυτονόητο. Σε ότι έχει να κάνει με τις μικτές ομάδες είχαμε άλλη μια καλή χρονιά. Η μικτή νέων είχε μια αξιόλογη πορεία και έφτασε μια ανάσα από τον τελικό, καθώς στην ημιτελική φάση αποκλείστηκε από την αντίστοιχη ομάδα της Μακεδονίας”.

- Τα γεγονότα στο Ηρακλής - Χανδριναϊκός δημιούργησαν δεδικασμένο σε ανάλογα περιστατικά θα υπάρχει ανάλογη τιμωρία;

“Το Ηρακλής – Χανδριναϊκός έγινε σε μια περίοδο που εμείς κλείναμε ακριβώς 40 ημέρες από την ανάληψη της διοίκησης της ΕΠΣΜ. Σίγουρα για εμάς ήταν ένα δυσάρεστο γεγονός. Λαμβάνοντας διαστάσεις πανελλαδικά, μέσα από κανάλια και σάιτ. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό ήταν το πρώτο και το τελευταίο γεγονός που αντιμετωπίσαμε. Επίσης θέλω να πιστεύω ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί στο μέλλον και θα λάβουμε τα μέτρα μας ώστε τη νέα σεζόν να μην συμβεί κάτι αντίστοιχο”.

- Σε ότι αφορά τα τοπικά πρωταθλήματα αναμένονται αλλαγές σε ότι αφορά τον προβιβασμό ομάδων και των υποβιβασμό;

“Αυτή τη στιγμή είναι νωρίς να πούμε κάτι γι’ αυτό. Εχουμε κάτι στο μυαλό μας, απλά θα περιμένουμε και τη γενική συνέλευση της ΕΠΟ στις 29 Ιουνίου. Μετά από τη συνέλευση αν υπάρχουν καινούργιες διατάξεις για τα πρωταθλήματα, πάνω σε αυτό θα προχωρήσουμε σε αλλαγές. Βέβαια θα ασπαστούμε και τις προτάσεις των σωματείων στις δύο συναντήσεις που θα κάνουμε στις αρχές Ιουλίου, η μία στην Καλαμάτα και η άλλη στην περιοχή της Τριφυλίας”.

- Προαναγγείλατε αλλαγές στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα. Ποιες είναι αυτές οι αλλαγές; Πόσο πιστεύετε ότι θα βοηθήσουν;

“Σίγουρα σχεδιάζουμε να κάνουμε αλλαγές στα πρωταθλήματα υποδομής έτσι ώστε το ποδόσφαιρο μας να γίνει πιο ελκυστικό στις μικρές ηλικίες. Να δούμε περισσότερα νέα παιδιά στα γήπεδα κάτι που αποτελεί και το μέλλον του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Ενα από τα πρωταθλήματα στις ηλικίες των μικτών ομάδων, σχεδιάζουμε να είναι μεγάλο σε διάρκεια με όλες τις ομάδες να αγωνίζονται σε έναν όμιλο και να γίνονται περισσότερα παιχνίδια”.

- Εκτός από το ποδοσφαιρικό κομμάτι, στις αρμοδιότητες της ΕΠΣΜ, έχει περάσει εδώ και χρόνια η διαιτησία. Σε ότι αφορά τη νέα αγωνιστική περίοδο θα εξακολουθήσουμε να έχουμε αρκετούς διαιτητές στους πίνακες των εθνικών κατηγοριών ή όπως ακούγεται θα έχουμε μείωση του αριθμού των αξιολογημένων διαιτητών;

“Εμείς σε συνεργασία με την Επιτροπή Διαιτησίας ετοιμάζουμε τη λίστα που θα παραδώσουμε στην ΚΕΔ/ΕΠΟ και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε μεγαλύτερη εκπροσώπηση στις εθνικές κατηγορίες και στη Γ’ εθνική, γιατί έχουμε καλούς και άξιους διαιτητές”.

- Οι εργασίες στο γήπεδο της ΕΠΣΜ πότε θα ξεκινήσουν και πότε υπολογίζεται να ολοκληρωθούν;

“Το οικονομικό μέρος για τη αλλαγή του τάπητα εγκρίθηκε από την Περιφέρεια και απομένουν τα διαδικαστικά και η έναρξη των εργασιών ώστε να είναι σύντομα έτοιμο. Ευελπιστούμε ότι έως τα μέσα του Αυγούστου θα είναι έτοιμο για να φιλοξενήσει προπονήσεις και αγώνες από ομάδες που το χρησιμοποιούν ως έδρα, καθώς επίσης και από τις μικτές ομάδες”.

Ποιος είναι ο Βασίλης Σπηλιώτης

Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΣΜ είναι γνώστης του ποδοσφαίρου, αφού ξεκίνησε να το υπηρετεί από μικρή ηλικία και εκτός από παίκτης διετέλεσε και παράγοντας, για αρκετά χρόνια πριν γίνει μέλος της ΕΠΣΜ.

Συγκεκριμένα ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο σε ηλικία 9 ετών από την ακαδημία της Σπερχογείας. Σε ηλικία 20 ετών πήγε στον Πάμισο Αριος, την ομάδα του χωρίου του και στα 26 αγωνίστηκε για μια σεζόν στον ΠΑΟΚ Καλαμάτας. Εκεί σταμάτησε το ποδόσφαιρο και προχώρησε στην ίδρυση του Νέου Αρι, το 2010, ενώ παράλληλα ήταν παράγοντας στον Πάμισο, όπου εκείνη την περίοδο πρόεδρος ήταν ο Γιώργος Πετρουλάκης και η ομάδα της Μεσσήνης αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Δ’ εθνικής. Από το καλοκαίρι του 2011, εκτός από ιδρυτικό μέλος ανέλαβε πρόεδρος του Νέου Αρι. Εκεί έμεινε μέχρι τον Ιούνιο του 2016, όπου στη συνέχεια μπήκε στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣΜ, καταλαμβάνοντας τη θέση του Κώστα Κανελλόπουλου, ο οποίος λίγες ημέρες νωρίτερα είχε φύγει από τη ζωή. Εμεινε δύο χρόνια μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣΜ και από τον περασμένο Φεβρουάριο είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΣΜ.

 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ