Δευτέρα, 24 Σεπτέμβριος 2018 13:22

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΑΜΙΣΟΣ 2-1: Στην παράταση κρίθηκε η πρόκριση (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Οπως και πέρυσι στον τελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας, έτσι και στον φετινό προημιτελικό ανάμεσα στη “Μαύρη Θύελλα” και τον Πάμισο, χρειάστηκε η ημίωρη παράταση για να αναδειχθεί η ομάδα που θα πάρει την νίκη.

Η Καλαμάτα τελικά επικράτησε με 2-1, πήρε το εισιτήριο για τους “4” του θεσμού και θα προσπαθήσει να κατακτήσει το τρόπαιο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Στο γήπεδο του Μεσσηνιακού βρέθηκαν χθες περίπου 1.200 φίλαθλοι –εκ των οποίων πάνω από 100 του Παμίσου– οι οποίοι είδαν να κοντράρονται οι δύο εκπρόσωποι του νομού μας στην Γ’ εθνική, ακριβώς μια εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Η Καλαμάτα προηγήθηκε στο 62’ χάρη σε γκολ του Μίνγκα. Ο Πάμισος ισοφάρισε στο 82’ με πέναλτι του Σαραντόπουλου και το γκολ της νίκης πέτυχε στο 104’ ο Μαστραντωνάκης.

Η εικόνα των δύο ομάδων

και της διαιτησίας

Η “Μαύρη Θύελλα” είχε τρία δοκάρια (10’, 12’, 107’) και ένα τέταρτο που προηγήθηκε της φάσης του γκολ του 1-0. Ηταν πολύ καλύτερη μέχρι το 65’ αλλά πλήρωσε την ατυχία με τα δοκάρια και την δυστοκία της, καθώς έχασε και άλλες ευκαιρίες. Στα αρνητικά ότι μετά το 1-0 δεν προσπάθησε να τελειώσει το ματς αλλά να διαχειριστεί το προβάδισμα ενώ φάνηκε επίσης ότι κάτι της λείπει ακόμη στην επίθεση. Θυμίζουμε βέβαια ότι απουσιάζουν ακόμη κάποιοι παίκτες που θεωρητικά προορίζονται για βασικοί όπως οι Νταγκούλου (τραυματίας), Μάρκοβιτς (περιμένουν το δελτίο), ενώ έλειπε ακόμη ο Κάρλος (περιμένουν το δελτίο) και ο Ψάνης, λόγω τραυματισμού της τελευταίας στιγμής. Διαθέτει ωστόσο καλή κυκλοφορία της μπάλας και προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο κυριαρχίας.

Ο Πάμισος σίγουρα δεν ήταν τόσο έτοιμος όσο η Καλαμάτα, και επιθετικά έδειξε πολύ λίγα πράγματα. Ηταν όμως μαχητικός και προσπάθησε με αμυντικό σχηματισμό να ρίξει το ρυθμό του αγώνα όσο μπορούσε, επιδιώκοντας αρχικά να κρατήσει το 0-0 και στην συνέχεια να μείνει στο ματς με το ρευστό 1-0 μέχρι το τέλος. Τη φάση που έψαχνε, τη βρήκε στο 82’ εκμεταλλευόμενους ένα λάθος της Καλαμάτας και κερδίζοντας το πέναλτι με το οποίο έστειλε το ματς στην παράταση. Τελικά δεν πήρε την πρόκριση, ωστόσο έδειξε πως μπορεί να σταθεί σε μια δύσκολη έδρα - και αυτό του δίνει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.

Είχε επίσης και αυτός τις απουσίες του καθώς έλειπαν οι Καρβάλιο, Ρήγας, Οδεμισιώτης, Καστιβαρδέας.

Οι “πράσινοι” τα έχουν με τη διαιτησία, ειδικά για τη φάση του πέναλτι που κέρδισαν στο 82’. Στη φάση αυτή φώναξαν για αποβολή του Φουάση (τελικά είδε κίτρινη) και κατά την άποψη μας είχαν δίκιο, καθώς ο παίκτης της Καλαμάτας (που ήταν τελευταίος) τράβηξε παρατεταμένα και εσκεμμένα τον αντίπαλο που ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Ο Πάμισος φώναξε επίσης για β’ κίτρινη στον Τσόπελα στις καθυστερήσεις του α’ ημιχρόνου (για φάουλ στον Σαραντόπουλο), σε μια όχι τόσο ξεκάθαρη φάση όσον αφορά το αν έπρεπε να δοθεί κάρτα. Το ίδιο ισχύει και τις φάσεις που φώναξε η Καλαμάτα, για β’ κίτρινη στον Μωράκη στο 89’ σε μαρκάρισμα στον Αθανασόπουλο και για β’ κίτρινη στον Δοδοντσάκη στο 115’ για φάουλ στο Λαθύρη.

Τελικά ο παίκτης που αποβλήθηκε ήταν ο Μαστραντωνάκης της Καλαμάτας στο 110’ με β’ κίτρινη και έτσι θα χάσει την πρεμιέρα της Γ’ εθνικής με τη Λέρνα την προσεχή Κυριακή.

Τέλος, στο 119’ ο Πάμισος φώναξε για πέναλτι του Βοσκόπουλου στον Δοδοντσάκη, αλλά δεν φάνηκε να έχει δίκιο.

O Πάμισος πάντως το βράδυ εξέδωσε ανακοίνωσε με την οποία εξέφραζε τα παράπονα του για την διαιτησία του Αλεξέα και του Γκούμα.

Οι φάσεις, τα δοκάρια

και τα γκολ του αγώνα

Η Καλαμάτα μπήκε δυνατά στο ματς αλλά τα... δοκάρια δεν της επέτρεψαν να πετύχει το γρήγορο γκολ που έψαχνε. Στο 10’ ο Πινδώνης με σουτ από το ύψος της περιοχής είδε τη μπάλα να βρίσκει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Τρακάκη. Δύο λεπτά αργότερα, στο 12’, ο Μίνγκας εκτέλεσε ένα κόρνερ και ο Αλιατίδης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι για να απομακρύνει στην συνέχεια ο Νινιός.

Μετά το πιεστικό πρώτο 15λεπτο των γηπεδούχων, ο Πάμισος κατάφερε να χαμηλώσει το ρυθμό στο επόμενο διάστημα. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα πάντως η Καλαμάτα βρήκε πάλι ένα πιεστικό 5λεπτο και άγγιξε το γκολ. Στο 29’ ο Γιόνδης – που έκανε ντεμπούτο με την Καλαμάτα και άφησε θετικές εντυπώσεις – έκανε ωραία προσπάθεια και σουτ αλλά απόκρουσε ο Τρακάκης. Στην συνέχεια της φάσης ο Μίνγκας γύρισε από δεξιά στον πολύ καλό και χθες Πινδώνη που σούταρε ελάχιστα άουτ. Στο 31’ οι γηπεδούχοι είχαν μια ακόμη καλή στιγμή όταν από κόρνερ του Φουάση ο Πινδώνης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για την Καλαμάτα. Ηταν το 51’ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ και αρχική απόκρουση της άμυνας, ο Φουάσης έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Βοσκόπουλος βρέθηκε αμαρκάριστος στο β’ δοκάρι αλλά η κεφαλιά του από το ένα μέτρο έστειλε τη μπάλα άουτ.

Τελικά το γκολ για την Καλαμάτα ήρθε στο 62’. Ο Μίνγκας ξεκίνησε την προσπάθεια και την τελείωσε ο ίδιος: Με ωραία κίνηση έδωσε πάσα στον Αθανασόπουλο που από δεξιά έκανε τη σέντρα και ο Γιόνδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Μίνγκας παρακολουθούσε τη φάση και με νέα κεφαλιά πέτυχε το 1-0.

Στην συνέχεια η Καλαμάτα έριξε ρυθμό και προσπάθησε κυρίως να διαχειριστεί το προβάδισμα. Ο Πάμισος είχε την πρώτη του τελική στο τέρμα στο ματς στο 78’ όταν ο Σέγκμπια σούταρε έξω από την περιοχή αλλά μπλόκαρε σχετικά εύκολα ο Βούρας.

Στο 82’ ο Φουάσης έκανε ένα σοβαρό ατομικό λάθος καθώς έχασε τη μπάλα από τον Αριστομενόπουλο και στην συνέχεια τον ανέτρεψε εντός περιοχής. Το καθαρό πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο Σαραντόπουλος γράφοντας το 1-1.

Το χτύπημα φάουλ του Μίνγκα στο 90’ βρήκε σε ετοιμότητα τον Τρακάκη που απόκρουσε σε κόρνερ και έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο 104’ ο Τσόπελας έκανε ωραία σέντρα από δεξιά και ο Μαστραντωνάκης με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 2-1, παρά την προσπάθεια του Τρακάκη που βρήκε την μπάλα αλλά δεν μπόρεσε να σταματήσει την πορεία της προς τα δίχτυα.

Στο 107’ ο Πινδώνη έκανε την πάσα στον Λαθύρη που με σουτ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Πάμισος έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει εκ νέου στο 109’. Μετά από βαθιά πάσα στην περιοχή της Καλαμάτας ο Σέγκμπια βρέθηκε σε θέση βολής και έκανε το σουτ, ο Βούρας απόκρουσε δύσκολα με τα πόδια με τη μπάλα να φτάνει στον Αριστομενόπουλο που όμως έκανε αδύναμο πλασέ στέλνοντας τη μπάλα άουτ και σπαταλώντας παράλληλα τη μεγάλη ευκαιρία του Παμίσου να ισοφαρίσει. Στο 110’ αποβλήθηκε ο Μαστραντωνάκης της Καλαμάτας, αλλά δεν άλλαξε κάτι με την Καλαμάτα να παίρνει την νίκη και την πρόκριση.

Κίτρινη κάρτα είδαν από την Καλαμάτα οι Τσόπελας (7’), Φουάσης (82’), Μαστραντωνάκης (80’ και 110’) και από τον Πάμισο οι Μπριλάκης (33’), Βλάχος (27’), Ντε Μολ Τόμας (53’), Μωράκης (84’), Ηλιόπουλος (101’ από τον πάγκο) και Σ. Δημητρακόπουλος 113’.

Διαιτητής ήταν ο Αλεξέας και βοηθοί οι Γκούμας και Σκόρδος.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Βούρας, Τσόπελας, Φουάσης, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Αντωνιάδης, Ζελέκου (70’ Μαστραντωνάκης), Πινδώνης, Αθανασόπουλος, Μίνγκας (108’ Ζαχαρόπουλος), Γιόνδης (77’ Λαθύρης).

ΠΑΜΙΣΟΣ: Τρακάκης, Σ. Δημητρακόπουλος, Σαραντόπουλος, Μπριλάκης, Δοδοντσάκης, Μωράκης, Βλάχος (70’ Πόρης), Ντε Μολ Τόμας (78’ Αριστομενόπουλος), Νινιός (92’ Κωστάκης), Σέγκμπια, Ηλιόπουλος (56’ Οδ. Δημητρακόπουλος).