Δευτέρα, 15 Οκτώβριος 2018 18:20

ΟΜΟΝΟΙΑ – ΕΡΑΝΗ 1-3: Διπλό με ανατροπή (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Με ανατροπή στο σκορ η Εράνη έφυγε χθες από την Καλαμάτα με τους τρεις πόντους επικρατώντας της Ομόνοιας με 3-1.

Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τη Φιλιατρινή ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ τοπικής και η πρώτη εκτός έδρας. Τη σημείωσε στο “Γιώργος Λουκαρέας”, όπου τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει παράδοση, που τη θέλει να φεύγει από το συγκεκριμένο γήπεδο με νικηφόρα αποτελέσματα. Μάλιστα σε ότι αφορά το χθεσινό ματς παρότι βρέθηκε να χάνει 1-0 στο 31’, κατόρθωσε αρχικά να ισοφαρίσει γρήγορα (34’) και σχεδόν στην εκπνοή του πρώτου μέρος να πάρει και προβάδισμα στο σκορ. Στο β’ μέρος παρά την πίεση που δέχτηκε από την Ομόνοια κατάφερε να κρατήσει το υπέρ της σκορ, αλλά και να το διευρύνει στο 72’ φτάνοντας σε άλλη μια νίκη.

Ατυχος στάθηκε ο Γρηγόρης Σταματόπουλος, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο 60’ και στο 80’ αποχώρησε με σχίσιμο στο φρύδι στην προσπάθεια διεκδίκησης της μπάλας από αντίπαλο του. Μάλιστα χρειάστηκε οι άνθρωποι της Εράνης να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο για να κάνει ράμματα.

Η Ομόνοια, σαφώς πιο βελτιωμένη από τον προηγούμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Ανάληψης, πριν από μία εβδομάδα στο ίδιο γήπεδο, δεν κατάφερε να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Στο πρώτο μέρος αν και προηγήθηκε στο σκορ, δεν μπόρεσε να διατηρήσει το υπέρ της αποτέλεσμα και στο ημίχρονο βρέθηκε να χάνει 2-1. Στο β’ μέρος παρουσίασε καλύτερη εικόνα, δημιούργησε φάσεις στην αντίπαλη εστία, είχε ένα δοκάρι, αλλά οι παίκτες της δεν κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα και έτσι έφυγε για δεύτερο σερί εντός έδρα παιχνίδι, με άδεια χέρια, ενώ δύο παίκτες της έφυγαν από το γήπεδο με προβλήματα τραυματισμών. Ο Στάθης Αρβανίτης 10 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα αποχώρησε με πρόβλημα στη γάμπα. Ο Γουδέλης που είχε μπει αλλαγή αποχώρησε σχεδόν στην εκπνοή με πρόβλημα στο γόνατο και στα λίγα λεπτά που απέμεναν για τη λήξη του ματς, η Ομόνοια αγωνίστηκε με 10 παίκτες.

Τα γκολ

Στο 31’ ύστερα από ωραίο συνδυασμό των Πεΐδη, Μπαρσελό και τελικό αποδέκτη τον Μπεκιάρη, αυτός με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Στο 34’ ο Χατζηαράπης με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε σε 1-1. Στο 45’ ο Πέππας με σουτ από τη γραμμή σχεδόν της μεγάλης περιοχής “έγραψε” το 1-2. Στο 72’ ο Βλαχόπουλος σε σουτ του Χατζηαρπάπη η μπάλα βρήκε σε σώμα αντιπάλου και έφτασε στον Βλαχόπουλο, ο οποίος με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Η Εράνη είχε και άλλες ευκαιρίες για γκολ κυρίως με τους Κόλλια (από τη μικρή περιοχή) και Βλαχόπουλο (σουτ), ενώ στην επανάληψη και μετά το 70’ οι δύο παίκτες είχε 3-4 τις οποίες απέκρουσε ο Ματθαίος-Λίβας.

Η Ομόνοια είχε φάσεις στο β’ ημίχρονο με πιο αξιόλογη αυτή του 68’ όταν ο Μιχελής με σουτ από καλή θέση έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά, ο Γουδέλης δεν βρήκε την μπάλα για να την σπρώξει στα δίχτυα.

Η Καλαματιανή ομάδα φωνάζει και για ένα πέναλτι που δεν της δόθηκε στο 57’ όταν σε σέντρα του Μπεκιάρη, η μπάλα βρήκε σε χέρι αμυντικού, αλλά ο διαιτητής Πλακογιάννης δεν είδε παράβαση.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Ματθαίος-Λίβας, Καρδάσης, Στυλιανόπουλος, Αρβανίτης (80’ λ.τρ. Τζανετάκος), Μπάλλας, Φέστας (72’ Σαμιώτης), Μιχελής (81’ Σταθόπουλος), Τάφα (60’ Γουδέλης), Μπαρσελό, Πεΐδης, Μπεκιάρης.

ΕΡΑΝΗ: Λυμπερόπουλος, Νικολακόπουλος, Μπακούρος (75’ Γριβοκωστόπουλος), Αλμπάν, Μπουρδέκας, Χρονόπουλος, Πέππας, Μεϊντάνης (60’ Σταματόπουλος, 80 λ.τρ. Χάρμπας), Χατζηαράπης, Κόλλιας (89’ Αγγ. Γιαννακόπουλος), Βλαχόπουλος.