Δευτέρα, 22 Οκτώβριος 2018 13:02

Μόνη πρώτη η “Μαύρη Θύελλα”, 2-0 στο ντέρμπι τον Παναργειακό (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Παλιές καλές εποχές θύμισε χθες το γήπεδο του Μεσσηνιακού καθώς περισσότεροι από 2.000 φίλαθλοι της τοπικής μας ομάδας είδαν τη “Μαύρη Θύελλα” να παίρνει καθαρά το ντέρμπι κορυφής με τον Παναργειακό και να απολαμβάνει πλέον τη μοναξιά της κορυφής στον 8ο όμιλο της Γ’ εθνικής.

Στο πρώτο πολύ δύσκολο τεστ της χρονιάς, οι παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου έκαναν μια καλή εμφάνιση, ήταν αποτελεσματικοί και έφτασαν στο τρίποντο χάρη στα γκολ του Φουάση στο 26’ και του Πινδώνη στο 48’. Ετσι αποζημίωσαν τον κόσμο που έδωσε δυναμικό παρών στο γήπεδο και έκαναν παράλληλα ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και την άνοδο.

Η Καλαμάτα πλέον μετρά 4 νίκες σε ισάριθμα ματς, είναι στο +3 από Παναργειακό και Ασπρόπυργο, ενώ δεν έχει παραβιαστεί ακόμη η εστία της στο πρωτάθλημα.

Το ματς ξεκίνησε σε μια πολύ ωραία ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα με πολύ κόσμο στο γήπεδο και περίπου 200 φίλους του Παναργειακού στη βόρεια εξέδρα. Στα πρώτα λεπτά ο Παναργειακός μπήκε πιο ορεξάτος στο γήπεδο και προσπάθησε να απειλήσει παίζοντας κυρίως από δεξιά. Η Καλαμάτα είχε δυσκολίες στην ανάπτυξη στο ξεκίνημα, ωστόσο απέναντι στην καλή κυκλοφορία των φιλοξενούμενων, αμύνθηκε καλά, δεν απειλήθηκε και σιγά σιγά άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να ψάχνει την ευκαιρία της. Κάτι που έγινε στο 26' και έφερε το 1-0 με μια πολύ ωραία εκτέλεση του Φουάση μετά από ασίστ του Μίνγκα.

Το γκολ έδωσε ορμή στους γηπεδούχους που για λίγα λεπτά πίεσαν ασφυκτικά και είχαν μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 με το δοκάρι του Αντωνιάδη στο 30'. Μετά το 35' ο Παναργειακός ισορρόπησε χωρίς όμως να κάνει κάποια φάση με την Καλαμάτα αντίθετα να έχει μια ακόμη καλή ευκαιρία με τον Φουάση στο 45'.

Το γρήγορο γκολ του Πινδώνη στο δεύτερο ημίχρονο (48’) έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα στην “Μαύρη Θύελλα” που από το 61’ έπαιξε και με παίκτη παραπάνω καθώς αποβλήθηκε ο Παναγιώτου των φιλοξενούμενων.

Οι Μεσσήνιοι φάνηκε να επαναπαύονται στο 2-0 και την αριθμητική υπεροχή και λίγο έλειψε να το πληρώσουν σε 1-2 καλές επιθέσεις των φιλοξενούμενων, ωστόσο τελικά κράτησαν εύκολα τη νίκη και πανηγύρισαν με τον κόσμο τους το τρίποντο στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στο 7' ο Παναργειακός έκανε την πρώτη αξιόλογη επίθεση με τον Συρεγγέλα να γυρίζει στον Μουντόπουλο αλλά πρόλαβε ο Τσόπελας και απομάκρυνε.

Στο 26' η Καλαμάτα ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη ευκαιρία της στο ματς όταν ο Μίνγκας από δεξιά έκανε ωραία προσπάθεια και έκοψε τη μπάλα στον επερχόμενο Φουάση και αυτός με άψογο πλασέ από το ύψος του πέναλτι πέτυχε το 1-0 για την Καλαμάτα.

Το γκολ έδωσε ώθηση στους γηπεδούχους που στο 30' έφτασαν κοντά στο 2-0 όταν από κόρνερ του Μίνγκα, ο Φαρμάκης απομάκρυνε με τις γροθιές και ο Αντωνιάδης με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ.

Στο 44' το σουτ του Μίνγκα από καλή θέση έστειλε τη μπάλα αρκετά άουτ.

Στο 45' από προσπάθεια του Γιόνδη και αδράνεια στην άμυνα του Παναργειακού, ο Φουάσης βρέθηκε σε καλή θέση αλλά σούταρε λίγο άουτ, σε μια καλή φάση για την Καλαμάτα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ για την "Μαύρη Θύελλα". Στο 48' ο Μίνγκας εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Γιόνδης πήρε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα κάπου βρήκε και βρέθηκε στην πορεία του Πινδώνη που με κοντινή κεφαλιά σημείωσε το 2-0.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τον Παναργειακό στο 61' όταν δέχτηκε κόκκινη δικαιολογημένα ο Παναγιώτου για χτύπημα στον Αντωνιάδη εκτός φάσης. Αποβλήθηκε στην συνέχεια ο γενικός αρχηγός του Παναργειακού Σταύρος Κρεμαστιώτης για διαμαρτυρία.

Στο 69' ο Μπουντόπουλος δέχτηκε ένα μαρκάρισμα από τον Ψάνη στην περιοχή με τους φιλοξενούμενους να φωνάζουν για πέναλτι, σε μια φάση που ο διαιτητής έκρινε ότι το κράτημα του παίκτη της Καλαμάτας δεν ήταν τέτοιο που να συνιστά παράβαση.

Στο 74' ο Μπουντόπουλος έκανε ωραία προσπάθεια και σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, στην καλύτερη φάση του Παναργειακού στο ματς.

Διαιτητής ήταν ο Νεοφυτιάδης και βοηθοί οι Μπουρτζοβίτης, Τριαντάφυλλος, όλοι από την Κορινθία.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Βούρας, Τσόπελας, Ψάνης, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Αντωνιάδης, Φουάσης (80' Ζελέκου), Πινδώνης, Γιόνδης (86' Λαθύρης), Μίνγκας (90' Χότζα), Μαστραντωνάκης (78' Ζαχαρόπουλος).

ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ: Φαρμάκης, Παναγιώτου, Μπούτας, Καλύβας, Μπριλάκης, Κυριακόπουλος, Τσιμικλής (46' λ.τ. Μουσταφάι), Μαρινης (66' Γεωργιόπουλος), Συρεγγέλας (77' Παιδάκης), Μπουντόπουλος, Καδάς (86' Κρολ).

Γ. Χριστόπουλος: “Πολύ σημαντική νίκη, ευχαριστούμε τον κόσμο”

Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και την εμφάνιση ήταν μετά το ματς ο προπονητής της Καλαμάτας Γιάννης Χριστόπουλος: “Ηταν μια πολύ σημαντική νίκη. Ξεκινήσαμε μουδιασμένα αλλά μετά το 15’ βρήκαμε τα πατήματα μας. Ηρθαν τα δύο γκολ ενώ μετά την αποβολή χάσαμε τη συγκέντρωση μας και δεν παίξαμε με σιγουριά. Συνολικά είμαι πολύ ικανοποιημένος από την ομάδα. Ευχαριστούμε τον κόσμο. Είναι πολύ ευχάριστο συναίσθημα να παίζει με τόσο κόσμο. Μας βοήθησε το γήπεδο ειδικά μετά το 1-0. Η έδρα θα είναι καθοριστική στην φετινή προσπάθεια”, τόνισε ο τεχνικός της “Μαύρης Θύελλας”.

O προπονητής του Παναργειακού Γιώργος Αντωνόπουλος τόνισε: Ξεκινήσαμε καλά αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα δεχτήκαμε το πρώτο γκολ και μετά χάσαμε τον έλεγχο. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια τους. Μόλις μείναμε με 10 παίκτες παίζαμε σαν να είμαστε 12”. Ο τεχνικός του Παναργειακού τόνισε ακόμη ότι το πρωτάθλημα συνήθως το παίρνει όποιος δεν έχει απώλειες με τις θεωρητικά μικρές ομάδες ενώ τόνισε πως όλοι οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου πρέπει να χαίρονται όταν γίνονται παιχνίδια με τόσο πολύ κόσμο στο γήπεδο.