Τρίτη, 13 Νοέμβριος 2018 12:17

Πορεία τίτλου η “Μαύρη Θύελλα”

Γράφτηκε από τον
Πορεία τίτλου η “Μαύρη Θύελλα”

Σε ένα ματς όπου είχε πολλές και σημαντικές απουσίες, η Καλαμάτα νίκησε με 2-0 την Κυριακή στο γήπεδο του Μεσσηνιακού τον Μανδραϊκό και συνέχισε το νικηφόρο σερί της στην Γ’ εθνική.

Η Μεσσηνιακή ομάδα μετρά 7 νίκες σε ισάριθμα ματς και είναι μόνη πρώτη στην βαθμολογία του 8ου ομίλου, τρεις βαθμούς μπροστά από Παναργειακό και Ασπρόπυργο που μοιράζονται την δεύτερη θέση.

Το συγκρότημα του Γιάννη Χριστόπουλου δείχνει λοιπόν ποιότητα και χαρακτήρα βγάζοντας με απόλυτη επιτυχία το πρώτο κομμάτι του πρωταθλήματος, στο οποίο είχε, σχεδόν πάντα, πολλά αγωνιστικά προβλήματα.

Οι τραυματίες της ομάδας μάλιστα χθες ανέβηκαν στην Αθήνα προκειμένου να τους δει ο Γιώργος Τσικούρης. Ο λόγος για τον Βούρα που θα χρειαστεί επέμβαση και η επιστροφή του αργεί πολύ, τους Γιόνδη, Αθανασόπουλο και Μπίζο που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς τις τελευταίες εβδομάδες και τον Ρόνι Κάρλος που τραυματίστηκε προχθές. Εκτός μάχης λόγω τραυματισμού είναι θυμίζουμε και ο Αντωνιάδης.

Επιστρέφουν Μίνγκας, ΠΙνδώνης

Από την άλλη πλευρά, οι Πινδώνης και Μίνγκας εξέτισαν τις ποινές τους και επιστρέφουν.

Παράλληλα, οι ξένοι της ομάδας μπαίνουν σιγά σιγά στο κλίμα και αναμένεται να βοηθήσουν στην συνέχεια. Ο λόγος για τον Μάρκοβιτς και τους νεοαποκτηθέντες Μαρτίνες και Χίλγκεν που έπαιξαν λίγα λεπτά ως αλλαγή προχθές με τον Γιάννη Χριστόπουλο να μένει ικανοποιημένος από την εικόνα τους. Οι δύο τελευταίοι έχουν μόλις λίγες προπονήσεις με την ομάδα και μέρα με τη μέρα θα ανεβάζουν ρυθμούς, ενώ όσον αφορά τον Ρόνι Κάρλος τραυματίστηκε προχθές και τις επόμενες μέρες θα φανεί αν θα είναι έτοιμος για το ματς της Κυριακής με τον Πάμισο (Μεσσήνη, 3 μ.μ.).

Η μοναδική ομάδα στη Γ' εθνική με 7 στα 7 και μηδέν παθητικό

Μετά την 7η αγωνιστική της Γ’ εθνικής η Καλαμάτα είναι η μοναδική από τις 107 ομάδες των 8 ομίλων που μετρά μόνο νίκες στο πρωτάθλημα και παράλληλα η μοναδική που κρατά ανέπαφη την εστία της. Σερί νικών είχε μέχρι την Κυριακή και ο Ιάλυσος Ρόδου στον 6ο όμιλο, ο οποίος όμως έχασε με 1-0 στη Βάρδα ενώ στον 5ο όμιλο η Ιεράπετρα ήταν η μόνη ομάδα που είχε μηδέν παθητικό, όμως δέχτηκε γκολ στο 1-1 με τον Ιωνικό.

Εσπασε το περσινό ρεκόρ στην άμυνα

Να σημειωθεί πως πέρυσι η Καλαμάτα είχε κρατήσει το μηδέν στην άμυνα στα έξι πρώτα ματς πρωταθλήματος και είχε δεχτεί γκολ για πρώτη φορά στο εκτός έδρας παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής με τον Παλληξουριακό (1-1). Φέτος έφτασε ήδη τα εφτά ματς χωρίς γκολ, με τον Κασωτάκη να κρατά προχθές το μηδέν αποκρούοντας μάλιστα πέναλτι στο 80’ του αγώνα.

Στο γήπεδο Μεσσηνιακού αύριο με ΑΕ Μάνης

Την Τετάρτη στις 3 μ.μ. η Καλαμάτα θα φιλοξενήσει την ΑΕ Μάνης στο γήπεδο του Μεσσηνιακού στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας. Το ματς ήταν να γίνει στην έδρα της ΑΕ Μάνης (γήπεδο Δυτικής Παραλίας), αλλά άλλαξε μετά από συμφωνία των δύο ομάδων. Ο Γιάννης Χριστόπουλος αναμένεται να κάνει κάποιες αλλαγές στο αρχικό σχήμα με την Καλαμάτα να στοχεύει σε ένα σκορ που θα της δώσει από το πρώτο ματς ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό εν όψει του επαναληπτικού αγώνα που θα γίνει στις 12 Δεκεμβρίου.

Γενέθλια ο Χριστόπουλος

Γενέθλια είχε χθες ο προπονητής της Καλαμάτας Γιάννης Χριστόπουλος που έκλεισε τα 46 του χρόνια. Ο Μεσσήνιος τεχνικός κέρασε τους παίκτες του, ενώ η διοίκηση της ομάδας του ευχήθηκε με ανακοίνωση στην σελίδα της: “Το διοικητικό συμβούλιο, το τεχνικό τιμ, οι ποδοσφαιριστές και ολόκληρη η οικογένεια του ΠΣ “Η Καλαμάτα” ευχόμαστε χρόνια πολλά, με υγεία και ό,τι καλύτερο στον προπονητή της ομάδας μας Γιάννη Χριστόπουλο, ο οποίος κλείνει σήμερα 46 χρόνια ζωής!

Του ευχόμαστε να είναι πάντα γερός και δυνατός, αυτός και τα μέλη της οικογένειάς του και να πραγματοποιηθούν οι επιθυμίες του σε όλα τα επίπεδα. Χρόνια πολλά κόουτς”.