Παρασκευή, 16 Νοέμβριος 2018 18:40

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ: “Να χτίσουμε πάνω σε αυτή τη νίκη”, λέει ο Φραγκίσκος Κεράνης

Γράφτηκε από τον
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ: “Να χτίσουμε πάνω σε αυτή τη νίκη”, λέει ο Φραγκίσκος Κεράνης

Την έκπληξη της χρονιάς έκανε την Τετάρτη στο γήπεδο του Μεσσηνιακού η Α.Ε. Μάνης, κερδίζοντας την Καλαμάτα στο πρώτο ραντεβού των δύο ομάδων στο κύπελλο Μεσσηνίας.

Η ΑΕΜ θα πάει έτσι με ελπίδες πρόκρισης στον δεύτερο ημιτελικό (12 Δεκεμβρίου) του κυπέλλου Μεσσηνίας, έχοντας“προίκα” το 1-0. Ακόμα όμως και αν αποκλειστεί, η νίκη της 14ης Νοεμβρίου θα μείνει στην ιστορία. Η νεοφώτιστη στην Α’ τοπική Μάνη, που προκρίθηκε για πρώτη φορά στους “4” , νίκησε τη μεγάλη “Μαύρη Θύελλα”, η οποία μέχρι την Τετάρτη μετρούσε μόνο νίκες σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ενώ στη Γ’ εθνική δεν έχει δεχτεί ούτε γκολ. “Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσήλωση στο πλάνο. Χαίρομαι πολύ που συνεργάζομαι μαζί τους και πρέπει να καταλάβουν ότι έχουν δυνατότητες για να δείξουν περισσότερα πράγματα στο γήπεδο. Είναι σημαντικό ότι ξεκινήσαμε το ματς με δύο 15χρονα παιδιά τον Ματέο Στύλα και τον Πέτρο Σπυρέα, ενώ είχαμε πολλούς τραυματισμούς”, λέει στην “Ελευθερία” ο Φραγκίσκος Κεράνης για τη μεγάλη νίκη επί της “Μαύρης Θύελλας”. Ο προπονητής της ΑΕΜ παραδέχεται ότι: “Ηταν μια ιστορική νίκη που ελπίζουμε να λειτουργήσει ευεργετικά στη συνέχεια., γιατί έχουμε μείνει πίσω στο πρωτάθλημα και η συνέχεια είναι δύσκολη”. Ο Φραγκίσκος Κεράνης φροντίζει πάντως να χαμηλώσει τους τόνους: “Πρέπει να χτίσουμε πάνω σε αυτή τη νίκη και όχι να μείνουμε σε αυτή. Οσο χαρήκαμε, χαρήκαμε.Πρέπει να αφοσιωθεί η ομάδα στο πρωτάθλημα, όπου μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι με την Ομόνοια, παρά τη βαθμολογική θέση του αντιπάλου. Στο κύπελλο θα επιδιώξουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και στον επαναληπτικό, που θα είναι πιο δύσκολο ματς και με άλλες ιδιαιτερότητες. Θα το δούμε όμως όταν έρθει εκείνη η στιγμή”.

Ιδιαίτερο ματς για Κεράνη

Ο Φραγκίσκος Κεράνης βρέθηκε προχθές αντιμέτωπος με την ομάδα που έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα ως ποδοσφαιριστής, ενώ σήμερα εργάζεται σε αυτήν ως προπονητής στα τμήματα υποδομής! Γι’ αυτό και όπως λέει “Τα συναισθήματα ήταν ανάμικτα, γιατί όλοι γνωρίζουν ότι η Καλαμάτα είναι η ομάδα που ανδρώθηκα και έπαιξα επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ήταν δύσκολο να παίξω αντίπαλός της. Και ειδικά απέναντι στο Γιάννη Χριστόπουλο, ο οποίος με εμπιστεύτηκε και μου έδωσε την ευκαιρία να εργάζομαι στα τμήματα υποδομής. Εύχομαι ότι καλύτερο στην Καλαμάτα και προσωπικό στον κ. Χριστόπουλο, που έχει μεγάλο όραμα για την ομάδα”.

Χειρουργείται ο Τζίφας

Η Μάνη αγωνίστηκε προχθές με πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών. Ενας από τους μεγάλους άτυχους της φετινής σεζόν είναι ο Βασίλης Τζίφας, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστού και σήμερα θα χειρουργηθεί στην Αθήνα. Ο Φραγκίσκος Κεράνης αφιέρωσε τη νίκη επί της Καλαμάτας τόσο στον Τζίφα, όσο και στο Μιχαλέα, που αναμένεται να ξεκινήσει τρέξιμο μετά από 15 μέρες. Εκτός πλάνων για το επόμενο ματς είναι και ο Χατζηπαναγιώτης, ενώ αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή των τραυματιών Πιχιγιόνι και Π. Πουλάκου.