Τετάρτη, 13 Μάρτιος 2019 14:45

Τι σημαίνει για την “Μαύρη Θύελλα” η επικείμενη αναδιάρθρωση

Γράφτηκε από τον
Τι σημαίνει για την “Μαύρη Θύελλα” η επικείμενη αναδιάρθρωση

Η αναδιάρθρωση του πρωταθλημάτων έχει «κλειδώσει» από το καλοκαίρι και θα προχωρήσει όπως είχε προβλεφθεί εξ αρχής, δήλωσε χθες ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Αναλυτικά ο Γ. Βασιλειάδης δήλωσε σχετικά: “Η αναδιάρθρωση του πρωταθλημάτων έχει «κλειδώσει» από το καλοκαίρι και προβλέπεται τόσο στις προκηρύξεις της Super League και της FootballLeague, όσο και στις συμβάσεις που έχουν υπογράψει οι ομάδες με την ΕΡΤ. Σε ό,τι έχει να κάνει με την τροπολογία που αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα να ψηφιστεί, αυτή έρχεται απλά για να ρυθμίσει το νέο τοπίο και νομοθετικά. Πρέπει να καταστεί σαφές αυτό, η τροπολογία δεν αποτελεί προϋπόθεση για την αναδιάρθρωση, αλλά την τελική ενέργεια για να συμβαδίζουν τα νέα δεδομένα με το νόμο. Θα πρέπει να γίνει ακόμη σαφές ότι στην τροπολογία δεν ορίζεται αριθμός ομάδων, αλλά η δομή των πρωταθλημάτων. Ως εκ τούτου οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου θα πρέπει να προχωρήσουν με τον προγραμματισμό της νέας σεζόν και όσοι επιθυμούν να μην αλλάξει τίποτα, να πάψουν να προπαγανδίζουν θεωρίες συνωμοσίας, καθώς η αναδιάρθρωση θα προχωρήσει όπως έχει προβλεφθεί εξ αρχής”.

Τι σημαίνει για την “Μαύρη Θύελλα”

Πρόκειται για ένα θέμα που αφορά την Καλαμάτα η οποία (αν προχωρήσει πράγματι η αναδιάρθρωση) σε περίπτωση που τελικά ανέβει κατηγορία, τη νέα χρονιά θα αγωνιστεί στην Football League, που πάντως πλέον θα είναι η τρίτη κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου μιας και θα δημιουργηθεί και η Σούπερ Λίγκ 2. Θυμίζουμε επίσης ότι η αναδιάρθρωση προβλέπει άνοδο και των 8 πρωταθλητών των ομίλων της Γ’ εθνικής καθώς και των 4 ομάδων που θα πάρουν τη δεύτερη θέση, μετά από αγώνες μπαράζ.

Με κόσμο στο Δίστομο

Σε ένα ακόμη εκτός έδρας παιχνίδι η Καλαμάτα θα παίξει έχοντας την στήριξη των φιλάθλων της. Συγκεκριμένα οι φίλαθλοι διοργανώνουν εκδρομή για το ματς με τον Αμβρυσσέα Διστόμου (Κυριακή 3 μ.μ.) που θα γίνει στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου της Γ’ εθνικής.

Η αναχώρηση θα γίνει από το γήπεδο του Μεσσηνιακού, για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6985794274 (Σπύρος).

Παράλληλα εκδρομή ετοιμάζουν και οι φίλαθλοι της Καλαμάτας από την Αθήνα.

Θυμίζουμε ότι πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε, η Καλαμάτα είναι στην κορυφή, δύο βαθμούς μπροστά από τον Ασπρόπυργο, από τον οποίο θα φιλοξενηθεί την 24η αγωνιστική.