Παρασκευή, 01 Νοέμβριος 2019 10:50

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: “Δεν το είχα φανταστεί”, λέει ο Βαγγέλης Αλεξόπουλος για το χατ τρικ με Λάρισα

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: “Δεν το είχα φανταστεί”, λέει ο Βαγγέλης Αλεξόπουλος για το χατ τρικ με Λάρισα

Πριν από 18 χρόνια ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον είχε αναρωτηθεί “Who is Giourkas” βλέποντας τον νεαρό τότε Γιούρκα Σεϊταρίδη παραμονές του αγώνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τον Παναθηναϊκό για το Τσάιμπιονς Λιγκ.

Ο Σεϊταρίδης που αναδείχθηκε το 2004 πρωταθλητής Ευρώπης με την Ελλάδα συστήθηκε την ημέρα του αγώνα με γκολ.

Με περίσσια δόση υπερβολής, μπορούμε να αναφέρουμε ότι την ίδια απορία θα έχει και ο Αλέξης Κούγιας, αλλά και οι φίλαθλοι της Λάρισας, παρακολουθώντας τον Βαγγέλη Αλεξόπουλο να πετυχαίνει χατ – τρικ και να οδηγεί τη “Μαύρη Θύελλα” στο θρίαμβο με 3-0 επί της ΑΕΛ. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός έκανε την Τετάρτη το παιχνίδι της... ζωής του με τρία γκολ σε ισάριθμες ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν και έχοντας κερδίσει και την αποβολή του αμυντικού της Λάρισας (Γκόλιας) στο 83’.

Ποιος είναι όμως ο Αλεξόπουλος; Είναι ένα παιδί που με δουλειά, υπομονή και πείσμα ξεχώρισε στα τοπικά πρωταθλήματα και το καλοκαίρι πήρε την ευκαιρία να φορέσει τη φανέλα της μεγάλης ομάδας του νομού.

Ξεκίνησε βασικός με το Αιγάλεω και τον Ιάλυσο στο πρωτάθλημα και την Α.Ε. Καραϊσκάκης στο κύπελλο χωρίς να βρει δίχτυα, αλλά του έδωσε και... κατάλαβε κόντρα σε μια ομάδα Σούπερ Λίγκας που προερχόταν από μεγάλο διπλό επί του Παναθηναϊκού.

Αυτά ήταν τα πρώτα επαγγελματικά γκολ για τον Αλεξόπουλο, ο οποίος ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στον Αστέρα Μικρομάνης, αγωνίστηκε για μια σεζόν στη Σπερχογεία και τα τελευταία δύο χρόνια στον Απόλλωνα Καλαμάτας, όντας από τους κορυφαίους σκόρερ στην Α’ τοπική.

“Η αλήθεια είναι ότι δεν το είχα φανταστεί. Είχα συγκεντρωθεί βέβαια και σκεφτεί πως θα παίξω, αλλά δεν περίμενα το χατ – τρικ”, λέει στην “Ελευθερία” ο πρωταγωνιστής του προχθεσινού θριάμβου με την ΑΕΛ.

Ο Βαγγέλης Αλεξόπουλος τονίζει στη συνέχεια ότι: “Ηταν πρόκληση αυτό το ματς και καταφέραμε να νικήσουμε. Η νίκη μας δίνει μεγάλη ψυχολογία για το πρωτάθλημα. Δείξαμε ότι είμαστε μεγάλη ομάδα. Το δεύτερο παιχνίδι βέβαια στη Λάρισα θα είναι δύσκολο και θα διεξαχθεί σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, όπου υπάρχουν σημαντικά παιχνίδια για εμάς. Είμαστε κοντά στην πρόκριση, αλλά θα το δούμε τότε”.

Ο Αλεξόπουλος δίνει το σύνθημα και για το επόμενο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου στο πρωτάθλημα “Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, κομβικό θα έλεγα μετά την ήττα στη Ρόδο. Θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε καλά, να συγκεντρωθούμε και να κερδίσουμε. Ο μεγάλος στόχος είναι το πρωτάθλημα και θέλουμε τη στήριξη του κόσμου”.

“Καμία κενή θέση την Κυριακή”

Τη στήριξη του κόσμου περιμένει και η διοίκηση της Καλαμάτας που με ανακοίνωση της ζητά από τον... 12ο παίκτη να δώσει δυναμικό “παρών” μεθαύριο με τον Ολυμπιακό Βόλου. “Μετά την καταπληκτική εμφάνιση της ομάδας μας στον πρώτο αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στην Λάρισα, σειρά έχει την Κυριακή 03 Νοεμβρίου 2019 στις 15:00 ο Ολυμπιακός Βόλου!

Φίλαθλοι της «Μαύρης Θύελλας», ελάτε να θαυμάσουμε και να χειροκροτήσουμε όλοι μαζί τους ποδοσφαιριστές, που μέχρι σήμερα έχουν δώσει τα πάντα, η Καλαμάτα να επιστρέψει με τον καλύτερο τρόπο στο προσκήνιο του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου! Την Κυριακή απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου, δεν πρέπει να μείνει καμία κενή θέση στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας!

Η διατήρηση της ομάδας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Football League είναι επιβεβλημένη! Ελάτε να πανηγυρίσουμε μια νέα μεγάλη επιτυχία μας!”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Η προπώληση των εισιτηρίων (5,10, 15, 30 ευρώ) ξεκίνησε από χθες και θα συνεχιστεί σήμερα (10-6 μ.μ.) και αύριο (10 – 3 μ.μ.) στα γραφεία της ομάδας, ενώ την Κυριακή η προπώληση θα γίνεται από τις 10 το πρωί στα εκδοτήρια του Δημοτικού Σταδίου.

Συμφώνησαν ότι ήταν οπαδοί του... Αιγάλεω

Για Αλβανούς οπαδούς του Αιγάλεω έκανε λόγο η Λάρισα σε ανακοίνωση της την Τετάρτη το βράδυ, με αφορμή παρουσία οπαδών με διακριτικά της θεσσαλικής ομάδας στην Καλαμάτα. Η διοίκηση της “Μαύρης Θύελλας” με χθεσινή ανακοίνωση συμφώνησε ουσιαστικά με την ΑΕΛ λέγοντας ότι ενημερώθηκε πως δύο πούλμαν με... μασκαράδες κατευθύνεται στην πόλη. Τους επέτρεψαν όμως την είσοδο, γιατί όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: “Δώσαμε την ευκαιρία να πληρώσουν και να δουν για δεύτερη φορά φέτος την ομάδα μας, αφού δεν έχουν έρθει ποτέ με άλλα χρώματα στην πόλη μας και ούτε πρόκειται να έρθουν”.

Χθες η ΑΕΛ με νέα ανακοίνωση καταδίκασε τόσο την συμπεριφορά των "οργανωμένων αλητών Αλβανών από το Αιγάλεω" που εμφανίστηκαν "ως οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΛ", όσο και την στάση της ΠΑΕ Καλαμάτα, που τους επέτρεψε την είσοδο, παρά το γεγονός ότι οι Θεσσαλοί φέρονται να μην είχαν ζητήσει, ούτε εισιτήρια, ούτε χώρο στην κερκίδα. Πάντως αξίζει να σημειώσουμε, ότι η ανακοίνωση έρχεται λίγες ώρες μετά από τις ευχαριστίες για την φιλοξενία και τις ευχές για συνέχιση της καλής πορείας της "Μαύρης Θύελλας".

Τραυματισμός φιλάθλου

Ενας φίλαθλος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα Καλαμάτα – Λάρισα με συνέπεια να βρεθεί στο νοσοκομείο με κακώσεις στο κεφάλι στο μάτι και με κάταγμα στη μύτη. Τραυματίστηκε όπως λέει από ένα κομμάτι τσιμέντου και ενώ βρισκόταν στο γήπεδο με τον 6χρονο εγγονό του, που ευτυχώς δεν χτύπησε και αναρωτιέται “Είναι ασφαλές να πηγαίνουν οικογένειες στο γήπεδό ή όχι; Σε αυτό θα πρέπει να απαντήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι με το ποδόσφαιρο, αλλά σίγουρα αν δεν λάβουν ριζικά μέτρα η απάντηση θα είναι όχι και πάλι”.