Δευτέρα, 03 Αύγουστος 2020 16:22

Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ “Ε”: Από πρόεδρος των φιλάθλων, πρόεδρος του Α.Ο. Μεθώνης

Γράφτηκε από τον
Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ “Ε”: Από πρόεδρος των φιλάθλων, πρόεδρος του Α.Ο. Μεθώνης

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο βλέπουμε νέα σε ηλικία άτομα να αναλαμβάνουν τις διοικήσεις ερασιτεχνικών σωματείων.

Αυτό το όχι και το συνηθισμένο φαινόμενο έχει ξεκινήσει να συμβαίνει και στη Μεσσηνία. Μια τέτοια περίπτωση, είναι ο 29χρονος Αγγελος Αγγελόπουλος, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες ανέλαβε τη θέση του προέδρου της Μεθώνης. Ενας άνθρωπος που προέρχεται από το σύνδεσμο των οργανωμένων φίλων του Α.Ο.Μ., γνωστό ως “Alcoholics club”, όπου και εκεί κατείχε τη θέση του προέδρου. Σίγουρα είναι κάτι σπάνιο για κάποιος να περνάει από την πλευρά των φιλάθλων στην πλευρά της διοίκησης μιας ομάδας.

Σε επικοινωνία που είχαμε με το νέο πρόεδρο της Μεθώνης, δέχτηκε με χαρά να μας μιλήσει για το πως προέκυψε η ενασχόληση του με τα διοικητικά της ομάδας, για το σύνδεσμο φιλάθλων, που δημιούργησε με παρέα φίλων και ο οποίος λειτουργεί εδώ και 11 χρόνια. Ακόμη αναφέρθηκε στο στόχο της ομάδας για τη νέα χρονιά, όπου σημείωσε ότι δεν βλέπει ως “ταβάνι” την πορεία που έκανε τη σεζόν που πέρασε και κατέληξε λέγοντας ότι το πρωτάθλημα της Α’ τοπικής της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου με τη συμμετοχή περισσότερων ομάδων θα είναι πιο ανταγωνιστικό.

- Πως προέκυψε η πρόταση για να μπεις στο διοικητικό συμβούλιο του Α.Ο. Μεθώνης και να αναλάβεις πρόεδρος της;

“Η πρόταση για την είσοδο μου στην διοίκηση και την ανάληψη της προεδρίας ας πούμε πως ήταν μια πράξη αναγνώρισης της έμπρακτης στήριξης τα τελευταία χρόνια και της αγάπης μου για την ομάδα”.

- Είναι ασυνήθιστο γεγονός ένας άνθρωπος από το χώρο των οργανωμένων φιλάθλων να γίνεται μέλος της διοίκησης της ομάδας που υποστηρίζει. Τι έχεις να πεις γι’ αυτό;

“Δυστυχώς η έννοια “οργανωμένος” για κάποιο λόγο έχει παρεξηγηθεί. Δεν βλέπω τον λόγο να μην γίνεται κάτι τέτοιο. Σε έναν σύλλογο και οι δύο πλευρές θέλουν και προσπαθούν για το καλύτερο της ομάδας τους από διαφορετική θέση. Αν αυτά τα δύο ενωθούν ίσως δημιουργηθεί ένα επιτυχημένο μείγμα. Στην περίπτωση μας θα το δείξει ο χρόνος”.

- Πως αποφασίσατε να δημιουργήσετε σύνδεσμο φιλάθλων του Α.Ο. Μεθώνης, κάτι σπάνιο για ερασιτεχνική ομάδα; Πως προέκυψε το όνομα “Alcoholics club”;

“Αυτό έγινε 11 χρόνια πριν από μια παρέα φίλων οι οποίοι είχαμε όλοι το ίδιο πάθος για τον Α.Ο.Μ. Ηταν μια αυθόρμητη κίνηση την οποία όμως την είχαμε πάρει ζεστά, γι’ αυτό και άντεξε στο πέρασμα των χρόνων. Τα τελευταία 11 χρόνια το Alcoholics club βρίσκεται πάντα στο πλευρό της ομάδας με κάθε τρόπο, πότε δυναμικά και πότε πιο διακριτικά. Βασικά ήμασταν ανάμεσα σε δύο ονόματα. Τελικά, ένα απόγευμα του Μάρτη του 2009 πριν από την πρώτη μας οργανωμένη εμφάνιση στο πλευρό του Α.Ο.Μ, σ’ ένα ματς πρωταθλήματος κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμάτας και υπό τις κατάλληλες συνθήκες... καταλήξαμε στο όνομα που μας ταίριαζε περισσότερο”.

- Πως βλέπεις τη Μεθώνη τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά;

“Από την στιγμή που δεν έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Το σίγουρο είναι πως η ομάδα θα πορευθεί με την περσινή επιτυχημένη συνταγή. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα σύνολο που θα παίζει ορθολογικό ποδόσφαιρο και θα προσπαθεί για ότι καλύτερο μπορεί. Από την δική μου πλευρά, στόχος μου είναι να δημιουργηθεί μια ΟΜΑΔΑ με καλό κλίμα, που να το ευχαριστιούνται οι παίχτες και εν’ συνεχεία αυτό να περνάει και στον κόσμο που ελπίζω να στηρίξει και φέτος με την παρουσία του στο γήπεδο”.

- Πιστεύεις ότι ο Α.Ο. Μεθώνης με την πορεία που πραγματοποίησε τη σεζόν που πέρασε, έπιασε “ταβάνι” ή αυτό είναι κάτι που μπορεί να επαναλάβει;

“Το “ταβάνι” είναι κάτι σχετικό. Δεν βλέπω το λόγο να μην μπορεί να το επαναλάβει και γιατί όχι να πάει και καλύτερα”.

- Ποια η γνώμη σου για την αύξηση των ομάδων στην Α’ τοπική. Θα είναι πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα τώρα που θα είναι περισσότερες οι ομάδες;

“Πιστεύω πως ναι. Θα υπάρχουν περισσότερες ομάδες ίδιας δυναμικής οι οποίες θα παλέψουν για τους στόχους τους, είτε αυτό λέγεται παραμονή, είτε να τερματίσουν όσο ψηλότερα γίνεται στην βαθμολογία”.

Σύντομο βιογραφικό για το νέο πρόεδρο του Α.Ο. Μεθώνης

Ο νέος πρόεδρος της Μεθώνης είναι 29 ετών και παρακολουθούσε παιχνίδια της Μεθώνης ως φίλαθλος. Από το 2009 με φίλους τους δημιούργησε το σύνδεσμο φιλάθλων Alcoholics club” βοηθώντας έτσι πιο ενεργά την ομάδα. Παράλληλα με τις σπουδές του στην Αθήνα στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, εξακολουθούσε να παρακολουθεί παιχνίδια της ομάδας και να την στηρίζει, όποτε του το επέτρεπαν οι φοιτητικές του υποχρεώσεις. Πλέον έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του και είναι αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού. Η αγάπη του για την ομάδα τον έφερε για πρώτη φορά να ασχοληθεί με τα διοικητικά. Ετσι πριν από λίγες ημέρες, στη διάρκεια του πρώτου συμβουλίου, που είχε ως κύριο θέμα τη συγκρότηση της νέας διοίκησης σε σώμα, τα υπόλοιπα μέλη του εξέλεξαν πρόεδρο.