Πέμπτη, 17 Ιούνιος 2021 11:02

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Πάμισος και Διαβολίτσι παίζουν την παραμονή στο φινάλε

Γράφτηκε από τον

Δύο αγωνιστικές που θα κρίνουν τα πάντα, είναι η 12η και η 13η στον 9ο όμιλο της Γ’ εθνικής, στον οποίο μετέχουν ο Πάμισος και το Διαβολίτσι.

Βλέπετε, μετά από 11 στροφές δεν έχουν ξεκαθαρίσει και οι πέντε ομάδες που θα υποβιβαστούν, αλλά ούτε και αυτή που θα πάρει τον τίτλο και θα διεκδικήσει την άνοδο στη νέα Super League 2 , μέσω αγώνων μπαράζ με τους πρωταθλητές των άλλων ομίλων.

Ολα θα κριθούν σε διάστημα πέντε ημερών, από το προσεχές Σάββατο έως την Τετάρτη, που θα γίνουν οι δύο τελευταίες αγωνιστικές.
Στη μάχη του τίτλου, η Ζάκυνθος έχει σαφές προβάδισμα έναντι του Παναιγιάλειου με δεδομένο ότι η ομάδα του Αιγίου βρίσκεται ένα βαθμό πίσω και θα κάνει το ρεπό της την τελευταία αγωνιστική.
Ο Διαγόρας Βραχνέικων με το -3 από την κορυφή, διατηρεί περισσότερο μαθηματικές ελπίδες. Η Ζάκυνθος θα αντιμετωπίσει πάντως, δύο ομάδες που μάχονται για την παραμονή (Πάμισο και Αχαϊκή).
Ο Παναιγιάλειος ολοκληρώνει το Σάββατο το πρωτάθλημα στα Βραχνέικα με τον τοπικό Διαγόρα, ο οποίος στο φινάλε παίζει εκτός με το Διαβολίτσι.
Οι πρωτοπόροι με διπλό στο Μελιγαλά, έδρα που χρησιμοποιεί ο Πάμισος, θα είναι εκτός απροόπτου πρωταθλητές.
Η ομάδα της Μεσσήνης έδειξε όμως με το διπλό στο “Καπετάν Βασίλης” ότι είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει και θα τα δώσει όλα για την παραμονή. Δεν εξαρτάται πάντως, μόνο από αυτήν, αφού χρειάζεται το δύο στα δύο με Ζάκυνθο και Αίαντα Γαστούνης, αλλά και συνδυασμό αποτελεσμάτων.
Ο Πάμισος απέχει δύο βαθμούς από την 8η θέση, που ισοδυναμεί με παραμονή και στην οποία βρίσκεται ο Εθνικός Σκουλικάδου, που έχει, ωστόσο, εύκολο πρόγραμμα παίζοντας στο γήπεδό του με Θύελλα Πατρών και Παλληξουριακό, που έχουν υποβιβαστεί και μαθηματικά. Το ίδιο και το Τσιλιβή.
Ως εκ τούτου, μένουν δύο ακόμη ανεπιθύμητες θέσεις, τις οποίες αν τελείωνε τώρα το πρωτάθλημα, θα έπαιρναν η Αχαϊκή και ο Πάμισος.
Η Αχαϊκή έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα, παίζοντας αρχικά με Διαβολίτσι και εν συνεχεία με την Ζάκυνθο.
Το Διαβολίτσι, είναι στο +3 από τη ζώνη και αν κερδίσει στην Κάτω Αχαγιά, θα παραμείνει στη Γ’ εθνική. Με ήττα θα μπλέξει, ενώ με ισοπαλία θα κρατά την τύχη στα χέρια του, έχοντας τελευταία αγωνιστική στην έδρα του τον Διαγόρα.
Ιδιους βαθμούς με το Διαβολίτσι, έχουν ο Αίαντας Γαστούνης με τον Ναυπακτιακό Αστέρα. Η ομάδα της Γαστούνης θα παίξει το Σάββατο με τον υποβιβασμένο Παλληξουριακό και έχει την ευκαιρία να καθαρίσει την παραμονή, πριν το εντός έδρας ματς της τελευταίας αγωνιστικής με τον Πάμισο.
Το ίδιο και ο Ναυπακτιακός Αστέρας, που παίζει με το Τσιλιβή και στο φινάλε φιλοξενεί τη Βάρδα. Η τελευταία έχει ρεπό αυτή την αγωνιστική και αν τα αποτελέσματα δεν την ευνοήσουν, θα παίξει την παραμονή της στη Ναύπακτο.
Εθνικός Σκουλικάδου, Αίας Γαστούνης και Ναυπακτιακός, θεωρητικά δεν θα έχουν πρόβλημα. Ο Πάμισος θα επιδιώξει λοιπόν να βάλει από κάτω την Αχαϊκή και τη Βάρδα ή το Διαβολίτσι. Το ιδανικό θα είναι να μείνουν και οι δύο μεσσηνιακές ομάδες. Κάτι που είναι δύσκολο, αλλά όχι απίθανο.
Το Διαβολίτσι έχει περισσότερες πιθανότητες για να καταφέρει συγκριτικά με τον Πάμισο, που δεν κρατά την τύχη στα χέρια του.


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 11 αγώνες)
1. Ζάκυνθος 17-9 22
-----------------------
2. Παναιγιάλειος 12-7 21
3. Διαγόρας Βραχνέικων 15-10 19
4. ΠΑΟ Βάρδας 9-8 17
5. Ναυπακτιακός Αστέρας 14-6 16
-. Αίας Γαστούνης 17-12 16
-. Α.Ο. Διαβολιτσίου 12-12 16
8. Εθνικός Σκουλικάδου 10-11 14

-----------------------------------
9. Αχαϊκή 6-8 13
10. Πάμισος 7-8 12
11. Παλληξουριακός 511 7
12. Θύελλα Πατρών 11-20 5
13. Τσιλιβή 4-17 2
* Το ρεπό τους δεν έχουν κάνει οι Παναιγιάλειος και ΠΑΟ Βάρδας.


Το πρόγραμμα

12η αγωνιστική
Διαγόρας Βραχνέικων - Παναιγιάλειος
Αχαϊκή - Α.Ο. Διαβολιτσίου
Τσιλιβή - Ναυπακτιακός
Πάμισος - Ζάκυνθος
Εθνικός Σκουλικάδου - Θύελλα Πατρών
Παλληξουριακός - Αίας Γαστούνης
Ρεπό: ΠΑΟ Βάρδας

13η αγωνιστική
Διαβολίτσι – Διαγόρας Βραχνέικων
Ναυπακτιακός Αστέρας – ΠΑΟ Βάρδας
Ζάκυνθος – Αχαϊκη
Θύελλα Πατρών – Τσιλιβή
Αίας Γαστούνης – Πάμισος
Εθνικός Σκουλικάδου – Παλληξουριακός
Ρεπό: Παναιγιάλειος.