Τρίτη, 22 Ιούνιος 2021 10:53

ΑΙΓΑΛΕΩ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2-0: Εχασε, αλλά πανηγύρισε!

Γράφτηκε από τον
ΑΙΓΑΛΕΩ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2-0: Εχασε, αλλά πανηγύρισε!

Εχασε, αλλά πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου!

Η "Μαύρη Θύελλα" είναι από το Σάββατο και μαθηματικά πρωταθλήτρια στο νότιο όμιλο της Football League και επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία της χώρας. Η Καλαμάτα μπορεί να ηττήθηκε στο "Σταύρος Μαυροθαλασσίτης" με 2-0 από το Αιγάλεω, αλλά την ήττα γνώρισε και η δεύτερη Ρόδος με 1-3 από τη Σαντορίνη. Ετσι η πρωτοπόρος διατήρησε το +5 από τα ¨"ελάφια", μία αγωνιστική πριν από το φινάλε.

Η ήττα στο Αιγάλεω ήταν η τρίτη φετινή μετά από αυτές από Επισκοπή, Καλλιθέα, αλλά ανώδυνη, αφού ο στόχος επετεύχθη και η μεσσηνιακή ομάδα θα γιορτάσει στο τελευταίο ματς με τον Ιάλυσο την πρωτιά στον όμιλο και κατ' επέκταση την άνοδο στη Super League 2..
Στο ματς του Σαββάτου αγωνίστηκε με πειραματική σύνθεση (9 αλλαγές σε σχέση με το ματς με την Καλλιθέα) και οι γηπεδούχοι που κινδύνευαν να βρεθούν στη ζώνη του υποβιβασμού, πήραν τη νίκη που τόσο ήθελαν, έχοντας πρωταγωνιστή τον Γιώργο Μπαρμπαρούση.
Ο επιθετικός του Σίτι με δύο γκολ, από ένα στο τέλος κάθε ημιχρόνου, χάρισε τη νίκη στο Αιγάλεω. Στο 37' πέτυχε με προβολή το 1-0 έπειτα από κόρνερ του Χάντι και στο 87' έκανε το 2-0, με την Καλαμάτα να διαμαρτύρεται για επιθετικό φάουλ στον Ευαγγέλου.
Η "Μαύρη Θύελλα" απείλησε στο 22' με το σουτ του Φελίπε και στο δεύτερο μέρος δύο φορές με τον Μαρκόφσκι στο 79' με προβολή και στο 82' με σουτ. Το Αιγάλεω, που έλεγχε το ματς στο πρώτο μέρος (στο δεύτερο έπεσε αισθητά ο ρυθμός) μπόρεσε όμως να σκοράρει στο φινάλε κόντρα στη ροή της αναμέτρησης και να "κλειδώσει" τη νίκη. Στο 90' ο Παυλίδης σούταρε, αλλά ο Σικαλιάς απέκρουσε.
Να σημειωθεί ότι στο Αιγάλεω έκατσε για πρώτη φορά κάτω από τα γκολπόστ ο Αραμπατζής, ενώ πρώτη φορά ως βασικοί ξεκίνησαν και οι Καρούτης, Σαλίνες.
Το ματς διαιτήτευσε ο Θεοχάρης (Θεσσαλίας) που έδειξε κίτρινη κάρτα στους Κασνέτση και Παπανικόλα.
ΑΙΓΑΛΕΩ: Σικαλιάς, Π. Βλάχος, Αναστασίου, Παπανικόλας, Σ. Βλάχος, Πινιώτης, Χαντί (56′ Κασνέτση), Σταματάκης (76′ Τσίτσαρης), Μπαρμπαρούσης, Οικονομόπουλος (57′ Οκάν), Τσιλιγκίρης (86′ Λάσκαρης).
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Αραμπατζής, Παναγιώτου, Καρούτης (60′ Μαρκόφσκι), Ευαγγέλου, Τσελεπίδης, Σαλίνες (72′ Ηλιόπουλος), Νατσιόπουλος, Κέρι (60′ Σουμπίνιο), Τριανταφυλλάκης (60′ Παυλίδης), Φελίπε, Αλεξόπουλος (60′ Μπουσμπίμπα).