Δευτέρα, 20 Σεπτέμβριος 2021 13:49

Π.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑ – Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ 5-1: Εύκολη πρόκριση για τους “μελανόλευκους”

Γράφτηκε από τον
Π.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑ – Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ 5-1: Εύκολη πρόκριση για τους “μελανόλευκους”

Εύκολο απόγευμα είχε χθες η ερασιτεχνική ομάδα της Καλαμάτας που κέρδισε με 5-1 την Α.Ε. Λογγάς στο γήπεδο του Ασπροχώματος και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλλου Μεσσηνίας.

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές της Καλαμάτας μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι επέβαλαν το ρυθμό τους και κατόρθωσαν από το πρώτο ημίχρονο να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης, με το υπέρ τους 4-0. Στο δεύτερο ημίχρονο έκαναν διαχείριση στον αγωνιστικό ρυθμό τους δεν φόρτσαραν και προσπάθησαν να σημειώσουν και άλλα γκολ, φροντίζοντας να μην απειληθούν. Το κατάφεραν αφού βρήκαν δίχτυα για 5η φορά, ενώ σε μια στιγμή αδράνειας η φιλοξενούμενη ομάδα κατάφερε να μειώσει σε 5-1 που ήταν και το τελικό σκορ.
Η ομάδα της Λογγάς παρουσιάστηκε με μια 11άδα στο παιχνίδι και κατέβαλε φιλότιμη προσπάθεια καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης για να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορούσε.
Το θέμα με την έκδοση δελτίων ήταν εμφανές αφού οι δύο ομάδες δεν είχαν στη διάθεση τους απαραίτητους παίκτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι και η Καλαμάτα είχε μόλις τρεις παίκτες στον πάγκο (αγωνίστηκε μόνο ο ένας). Οι φιλοξενούμενοι στα τελευταία 10 λεπτά έπαιξαν με παίκτη λιγότερο γιατί λόγω ενοχλήσεων στο δικέφαλο του δεξιού του ποδιού δεν μπόρεσε να συνεχίσει μέχρι το τέλος ο Κουτσουμπός.

Φάσεις - γκολ

Στο 12’ ο Στυλιανόπουλος με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε στην μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-0. Στο 17’ σε σουτ του Δρούγα η μπάλα βρήκε σε χέρι αμυντικού και αμέσως ο διαιτητής Ψηλοπαναγιώτης σφύριξε το πέναλτι. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Μούζος και σημείωσε το 2-0. Στο 20’ ο Παπαγεωργακόπουλος επιχείρησε το σουτ από τη γωνία σχεδόν της μεγάλης περιοχής και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 23’ ο Γκότσης με σουτ από τη γωνία σχεδόν της περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0. Στο 28’ ο Μούσιος μπήκε στην περιοχή γύρισε την μπάλα στον Γκότση αυτός ανατράπηκε από τον Κουτσομπό, όμως στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα κατέληξε στο Μούζο, ο οποίος με κοντινό σουτ πέτυχε το 4-0. Στο 48’ ο Γιαννόπουλος με γυριστό διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία και “έγραψε” το 5-0. Στο 76’ ο Σούσας εκμεταλλεύτηκε το λάθος των αμυντικών της Καλαμάτας μπήκε στην περιοχή και με σουτ μείωσε σε 5-1.

Χαμένο πέναλτι

Στο 77’ ανατροπή του Γκότση από τον Κουτσουμπό και ο διαιτητής Ψηλοπαναγιώτης έδωσε πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Μούζος στέλνοντας την μπάλα σχεδόν στο κέντρο της εστίας, εκεί έπεσε ο Βαρβεράκης και απέκρουσε με τα πόδια σώζοντας την εστία του από παραβίαση.
Επίσης ο Μούζος είχε δύο καλές φάσεις για να πετύχει άλλα δύο γκολ. Η πρώτη στο 16’ όπου σούταρε άουτ και στο 38’ όταν σε διαγώνια μπροστινή μπαλιά του Γκότση μπήκε στη περιοχή έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά ο Βαρβεράκης που εκτινάχθηκε στη δεξιά του γωνία απέκρουσε σωτήρια με τα χέρια διώχνοντας την μπάλα κόρνερ.
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Ψηλοπαναγιωτης, που είχε βοηθούς διαιτητές την Αθανασόπουλου και τον Αράπη.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Τσιφτσής, Παπαγεωργακόπουλος, Σάλα, Γουρνάς, Στυλιανόπουλος, Σερπάνος (46’ Ρούπας), Δρούγας, Γιαννόπουλος, Μωραγιάννης, Γκότσης, Μούζος.
Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ: Βαρβεράκης, Λιόπας, Μπαρούνης, Βάγιας, Κουτσουμπός, Βουτιέρος, Καραμπέτσος, Τσέκος, Τραγομαλάς, Σούσας, Πετρόπουλος.