Τετάρτη, 29 Δεκέμβριος 2021 10:42

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Να κλείσει νικηφόρα το 2021 σήμερα στην Ιεράπετρα

Γράφτηκε από τον


Η τελευταία αγωνιστική για το 2021 θα διεξαχθεί σήμερα στη Super League 2, με την φορμαρισμένη Καλαμάτα να βρίσκεται από χθες στην Κρήτη για το ματς με την Ιεράπετρα (3 μ.μ.), την οποία είχε αντιμετωπίσει και το Σεπτέμβριο στο Κύπελλο, παίρνοντας τη νίκη – πρόκριση στα πέναλτι.


Η μεσσηνιακή ομάδα θα επιδιώξει να φύγει ξανά νικήτρια από το Βουζουρενάκειο, ώστε να εδραιωθεί στην πρώτη τριάδα του 2ου ομίλου, που την έχουν φέρει οι πέντε σερί νίκες στο πρωτάθλημα. Οι τέσσερις μάλιστα είναι κόντρα σε νησιώτικες ομάδες (Εργοτέλης, Διαγόρας, Χανιά, Ζάκυνθος), εκ των οποίων οι δύο Κρητικές. Αν προσθέσουμε και το ματς Κυπέλλου στην Ιεράπετρα, η “Μαύρη Θύελλα” τα πάει φέτος περίφημα με τους Κρητικούς. Η Ιεράπετρα στο γήπεδο της έχει φέτος μία νίκη, δύο ισοπαλίες και μία ήττα με τέρματα 3-5, ενώ η Καλαμάτα μετρά δύο τρίποντα και μια ήττα εκτός έδρας στην πρεμιέρα με την ΑΕΚ Β’ στα Σπάτα, στο μοναδικό ματς που δεν σκόραρε.

Χωρίς Μπακαγιόκο

Η προετοιμασία της Καλαμάτας ολοκληρώθηκε χθες και εν συνεχεία η αποστολή αναχώρησε οδικώς για την Αθήνα και από εκεί αεροπορικώς για το Ηράκλειο, όπου με πούλμαν μετέβη στην Ιεράπετρα. Στην αποστολή δεν βρίσκεται ο Τζούνιορ Μπακαγιόκο, καθώς υπέστη διάστρεμμα και έμεινε στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Μια σημαντική απουσία για το κέντρο της άμυνας. Ο Νίκος Αναστόπουλος επέλεξε 20 ποδοσφαιριστές για την Κρήτη. Αναλυτικά στην αποστολή μετέχουν οι: Ταΐρης, Καπούταγλης, Μαβινγκά, Μπούνας, Τσαγκαλίδης, Μοζέρ, Κωνσταντινόπουλος, Τσελεπίδης, Παπατόλιος, Αναστασόπουλος, Σκεντεράι, Ματέους, Παυλίδης, Τάτος, Λουκίνας, Βάλισον, Κόκκορης, Νάνι, Μαρκόφσκι και Φελίπε.

“Σκοράρουμε για τα παιδιά”

Ξεχωριστή είναι η τελευταία αγωνιστική του 2021 στη Super League 2, καθώς όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια, κάθε γκολ που θα μπαίνει, θα ανεβάζει το χρηματικό ποσό που θα δοθεί σε παιδιά, που έχουν ανάγκη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: “ Κάθε Σαββατοκύριακο τα δίχτυα των ομάδων της Super League 2 γεμίζουν από γκολ, με τους φίλους του ελληνικού ποδοσφαίρου να έχουν απολαύσει ήδη περισσότερα από 400 τέρματα σε μόλις εννέα αγωνιστικές των δυο ομίλων! Την 29η Δεκεμβρίου όμως, τα γκολ που θα σημειωθούν στα παιχνίδια της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Betsson Super League 2 θα είναι τα πιο ξεχωριστά, καθώς θα είναι αφιερωμένα στους πραγματικούς ήρωες της ζωής!
Κάθε γκολ που θα πετυχαίνουν οι ομάδες μας στα 16 παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής του χρόνου, θα αντιστοιχεί σε ειδικό χρηματικό ποσό που θα μπει στον κουμπαρά των Συλλόγων Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες «Φλόγα» και «Λάμψη».
Λίγο πριν το τέλος του 2021, η Super League 2 γεμίζει τα δίχτυα με «Φως ελπίδας και αισιοδοξίας» με μοναδικό στόχο να ομορφύνει τις ζωές ανθρώπων που αποτελούν για όλους μας παράδειγμα προς μίμηση”.

 

 

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές στον 2ο όμιλο:

Σήμερα

Καλλιθέα – ΑΕΚ Β’
Ριγόπουλος (Ηλείας), Καραλής (Ηλείας), Μανάσης (Τρικάλων)
Χανιά – Α.Ε. Καραϊσκάκης
Πατεμτζής (Ηρακλείου), Μαυραντωνάκης (Ηρακλείου), Φραγκιαδάκης (Λασιθίου)
Ζάκυνθος – Παναθηναϊκός Β’
Αντωνίου (Αχαϊας), Κακαφώνης (Αχαϊας), Αθανασοπούλου (Μεσσηνίας)
ΟΦ Ιεράπετρας – Καλαμάτα
Κουκουράκης (Χανίων), Δασκαλομαρκάκης (Ρεθύμνου), Αναστασάκης (Χανίων), 4ος διαιτητής: Λάμπρου (Εύβοιας), παρατηρητής: Μαστορίδης (Ηρακλείου)
Αιγάλεω – Κηφισιά
Γκάμαρης (Αθηνών), Αραβίδης (Αθηνών), Νικολάου (Αθηνών)
Ηρόδοτος – Επισκοπή
Μαχαίρας (Αθηνών), Ίσσα (Αθηνών), Τσοακίδης (Αθηνών)
Λεβαδειακός – Ρόδος
Ζαμπάλας (Ηπείρου), Δημόπουλος (Δυτ. Αττικής), Οικονόμου (Δυτ. Αττικής)

Αύριο

Διαγόρας Ρόδου – Εργοτέλης
Μπαϊρακτάρης (Αθηνών), Καλλής (Αν.Αττικής), Βιτσεντζάτος (Αν. Αττικής).
*Ολα τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 3 μ.μ., εκτός από το Ζάκυνθος - ΠΑΟ Β' που θα ξεκινήσει στις 2.30 μ.μ.
Ρεπό: Αστέρας Βλαχιώτη

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 9 αγωνιστικές)
1. ΑΕΚ Β' 10-3 21
2. Λεβαδειακός 13-4 20
3. Καλαμάτα 13-4 15
-. Ρόδος 13-6 15
5. Αιγάλεω 10-5 14
6. Κηφισιά 8-7 13
7. Καλλιθέα 7-3 12
8. Χανιά 11-8 11
-. Εργοτέλης 6-7 11
10. Παναθηναϊκός Β΄ 8-11 10
11. Καραϊσκάκης 8-10 9
-. ΟΦ Ιεράπετρας 9-12 9
-. Διαγόρας Ρόδου 5-10 9
14. Αστέρας Βλαχιώτη 3-6 6
15. Ηρόδοτος 4-9 5
-. Επισκοπή 5-7 5
17. Ζάκυνθος 0-18 1
* Το ρεπό τους έχουν κάνει ΟΦ Ιεράπετρας, Καλαμάτα, Καλλιθέα, Παναθηναϊκός Β', Αιγάλεω, Καραϊσκάκης, Ηρόδοτος, Εργοτέλης και Λεβαδειακός.
* Δύο αγώνες λιγότερους έχει η Καλλιθέα
* Εναν αγώνα λιγότερο έχουν Καλαμάτα, Ρόδος, Κηφισιά, Επισκοπή, Αστέρας Βλαχιώτη και Ζάκυνθος.