Κυριακή, 24 Δεκέμβριος 2017 12:05

ΜΠΙΛΙΑΡΔΟ: Πρωταθλητής Β’ κατηγορίας ο Χριστόφορος Γουδέλης

Γράφτηκε από τον
ΜΠΙΛΙΑΡΔΟ: Πρωταθλητής Β’ κατηγορίας ο Χριστόφορος Γουδέλης

Ο Χριστόφορος Γουδέλης ήταν ο μεγάλος νικητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα OPEN 9Ball Β’ κατηγορίας, που πραγματοποιήθηκε από την Πέμπτη 7 έως και την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στην αίθουσα “King 8” στα Βριλήσσια.

Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν 128 αθλητές από πολλές περιοχές της Ελλάδας, ενώ έδωσαν το παρών και αρκετοί αθλητές από την Κύπρο. Από τον Αθλητικό Σύλλογο Μπιλιάρδου Καλαμάτας, συμμετείχαν ο Χριστόφορος Γουδέλης και ο Δημήτρης Χριστόπουλος, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα, είχε αναδειχθεί πρωταθλητής στο Πελοποννησιακό Πρωτάθλημα, που είχε γίνει στην Καλαμάτα.

Οι δύο Καλαματιανοί αθλητές που έχουν αγωνιστεί ξανά σε πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας, είχαν ως στόχο να έχουν μια αξιοπρεπή παρουσία στους αγώνες, γνωρίζοντας ότι είχαν να ανταγωνιστούν και αρκετούς αξιόλογους παίκτες. Σε ότι αφορά το Χριστόπουλο, έφτασε στη φάση των “32”, όπου έχασε στις λεπτομέρειες και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει μια καλύτερη θέση. Οσο για το Γουδέλη, παρότι το έργο του δεν ήταν εύκολο είχε προετοιμαστεί καλά, ήταν συγκεντρωμένος στα παιχνίδια και κατόρθωσε να φτάσει στο τελικό και να πάρει τον τίτλο.

Μια σπουδαία επιτυχία όχι μόνο για τον ίδιο τον Χριστόφορο Γουδέλη, αλλά και το Α.Σ.Μ. Καλαμάτας που ήρθε να προστεθεί στην επίσης σημαντική επιτυχία του συναθλητή και φίλου του Δημήτρη Χριστόπουλου, ο οποίος αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Πελοποννησιακό πρωτάθλημα που είχε γίνει πριν μία εβδομάδα στην Καλαμάτα.

Λίγες ημέρες μετά τη συμμετοχή τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα συναντήσαμε τους δύο αθλητές, στο χώρο προπονήσεων και προετοιμασίας τους, στην αίθουσα του “TOP Billiards” και μίλησαν στο “Notosport” για την παρουσία τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας και όχι μόνο.

“Επόμενος στόχος η Α’ κατηγορία”

Ξεκινώντας με τον πρωταθλητή Χριστόφορο Γουδέλη, ο οποίος στην αρχή των δηλώσεων του τόνισε. “Είναι η πρώτη φορά που πέτυχα μια τέτοια διάκριση και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Σίγουρα έπαιξε ρόλο η προετοιμασία που έκανα ώστε να παρουσιαστώ έτοιμος. Ηταν ένα δυνατό τουρνουά με πολλούς καλούς αθλητές. Σε προηγούμενα τουρνουά που συμμετείχα είχα πλασαριστεί σε καλές θέσεις, αλλά αυτή είναι η καλύτερη παρουσία μου”. Οσον αφορά τη συνέχεια, ανέφερε: “Σίγουρα δεν θα εφησυχαστώ, δημιουργεί προσδοκίες η κατάκτηση της πρώτης θέσης και θα συνεχίσω την προσπάθεια μου ώστε να βελτιώνομαι για να μπορώ να βάζω μεγαλύτερους στόχους. Ενας από αυτούς είναι πως κάποια στιγμή θα πρέπει τόσο εγώ όσο και ο Δημήτρης να κοιτάξουμε όχι μόνο να συμμετάσχουμε σε πρωταθλήματα της Α’ κατηγορίας, αλλά και να διακριθούμε σε αυτά”.

Σχετικά με το πρωτάθλημα, μας είπε: “Εντύπωση μου έκανε ότι το επίπεδο για πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας ήταν πολύ υψηλό και το ότι συμμετείχαν αρκετοί εξελίξιμοι αθλητές. Σίγουρα η άψογη φιλοξενία που παρείχαν οι διοργανωτές, η αίθουσα που πραγματοποιήθηκε το πρωτάθλημα ήταν αρκετά καλή και αυτό ήταν σημαντικό γιατί βοήθησε τους αθλητές να έχουν καλύτερη απόδοση. Ολα ήταν σωστά οργανωμένα και το μόνο που μας απασχολούσε ήταν το παιχνίδι”. Για την παρουσία του στη διάρκεια του πρωταθλήματος σημείωσε: “Δεν ήταν κάτι εύκολο το έργο μου. Χρειάστηκε να ξεπεράσω την κούραση, γιατί όσο προχωρούσε το πρωτάθλημα έδινα το ένα παιχνίδι μετά το άλλο και ιδιαίτερα όσο πλησιάζαμε στον τελικό, που οι αγώνες ήταν συνεχόμενοι και δεν υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος για ξεκούραση και ηρεμία”. Για το μέλλον και τη συμμετοχή τους σε άλλους αγώνες, τόνισε: “Εύχομαι η πορεία μου στο μέλλον να είναι εξίσου καλή, όπως και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα όπου πήρα την 1η θέση. Θα συνεχίσω την προετοιμασία ώστε να είμαι έτοιμος για κάποιον από τους επόμενους αγώνες, γιατί τα πρωταθλήματα συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Υπάρχει πρόγραμμα αγώνων και σύμφωνα με το χρόνο που θα έχουμε από τις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις θα δούμε σε ποιο από αυτά μπορούμε να πάρουμε μέρος” και ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του καλώντας του φίλους του μπιλιάρδου, να ασχοληθούν ενεργά επισημαίνοντας: “Προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους δεν το έχουν κάνει ακόμη να ασχοληθούν με το μπιλιάρδο. Εστω να κάνουν παιχνίδια με φίλους. Είναι ένα άθλημα που σε βάζει να ακονίσεις τη σκέψη σου, θέλει υπομονή και δεν εξελίσσεσαι από τη μία ημέρα στην άλλη.

“Τέτοια τουρνουά είναι γιορτή”

Ο Δημήτρης Χριστόπουλος για το στόχο του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μας είπε: “Κατ’ αρχήν να αναφέρω ότι από τον Α.Σ.Μ. Καλαμάτας συμμετείχα στο πρωτάθλημα μαζί με τον Χριστόφορο, με τον οποίο εκτός από συναθλητές στο σύλλογο, είμαστε και παιδικοί φίλοι. Στόχος μας σίγουρα ήταν να πραγματοποιήσουμε μια αξιοπρεπή πορεία στο πρωτάθλημα. Παράλληλα θέλαμε να περάσουμε όσο καλύτερα γινόταν σε μια τέτοια διοργάνωση με συμμετοχή πολλών αθλητών, αρκετοί από τους οποίους ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί. Τέτοια τουρνουά είναι γιορτή για εμάς που ασχολούμαστε με το μπιλιάρδο”. Για την παρουσία του στο πρωτάθλημα ανέφερε: “Θα μπορούσα να έχω καλύτερη παρουσία, αγωνίστηκα καλά σε όλα τα παιχνίδια, τα οποία έχασα στις λεπτομέρειες. Ισως έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι προερχόμουν από άλλο ένα πρωτάθλημα που έγινε λίγες ημέρες νωρίτερα στην Καλαμάτα, όπου μέσα από σειρά αγώνων κατόρθωσα να πάρω τον τίτλο. Αμέσως μετά ήρθε η συμμετοχή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, όπου είχα συνεχόμενα ματς και ίσως να μου βγήκε η κούραση, καθώς βρέθηκα σε μεγαλύτερο τουρνουά, με αξιόλογους παίκτες και έντονο ανταγωνισμό”.

Σε ερώτηση μας πως είδε το πρωτάθλημα, απάντησε: “Το πρωτάθλημα ήταν εξίσου ανταγωνιστικό και αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι έδωσαν το παρών αρκετοί καλοί παίκτες. Γενικά ήταν ένα αξιόλογο πρωτάθλημα για επίπεδο Β' κατηγορίας. Οι διοργανωτές είχαν κάνει καλή δουλειά σε όλα τα επίπεδα. Αυτό βοήθησε πολύ ώστε να γίνει ένα αρκετά καλό πρωτάθλημα και οι αθλητές το μόνο που είχαν να σκεφτούν και να πράξουν ήταν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στη διάρκεια των παιχνιδιών”. Πλέον το μυαλό του είναι στραμμένο στις επόμενες διοργανώσεις. Σίγουρα οι προπονήσεις δεν σταματούν γιατί ανάλογα πρωταθλήματα και τουρνουά διεξάγονται όλη τη χρονιά σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Βέβαια η συμμετοχή από την πλευρά μου σε όλα είναι δύσκολη, γιατί υπάρχουν και οι επαγγελματικές υποχρεώσεις και τα έξοδα για συμμετοχή σε τέτοιους αγώνες είναι αρκετά. Προσπαθούμε βλέποντας το πρόγραμμα και τις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις να επιλέξουμε κάποιες καλές διοργανώσεις. Είναι σημαντικό ότι για να μπορέσουμε να βρεθούμε σε κάποιους αγώνες έχουμε και τη στήριξη του Αθλητικού Συλλόγου Μπιλιάρδου Καλαμάτας. Είναι συνέχεια κοντά μας και μας στηρίζει όχι μόνο οικονομικά, αλλά και ψυχολογικά” και ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του προτρέποντας σε όσους αρέσει το μπιλιάρδο να ασχοληθούν ενεργά, λέγοντας: “Το άθλημα του μπιλιάρδου είναι πολύ συναρπαστικό και κρύβει μεγάλες συγκινήσεις. Πράγμα που προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους βρίσκονται σε αίθουσες μπιλιάρδου και παρακολουθούν αγώνες, να μη διστάσουν και να αγωνιστούν και οι ίδιοι. Εξάλλου στην Καλαμάτα, υπάρχει εδώ και παρά πολλά χρόνια η αίθουσα του TOP Billiards που προσφέρει όλα τα εφόδια σε όποιον θέλει να ασχοληθεί με το μπιλιάρδο. Πέρα από το γεγονός ότι είναι ο χώρος που κάνουμε προπονήσεις, προετοιμαζόμαστε για τη συμμετοχή μας σε διάφορα πρωταθλήματα που γίνονται τόσο στην Καλαμάτα, όσο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως συνέβη και με το πρόσφατο πρωτάθλημα στα Βριλήσσια”.