Σάββατο, 28 Μάιος 2022 10:55

Στο… Πι και Φι: Τιτανομαχία με νικήτρια τη Λίβερπουλ

Γράφτηκε από τον

Καλημέρα σας. H ώρα για το μεγαλύτερο παιχνίδι της χρονιάς σε συλλογικό επίπεδο έφθασε.

Λίβερπουλ και Ρεάλ ανταμώνουν απόψε στο Παρίσι, στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Η πρώτη μετρά 6 ευρωπαϊκά τρόπαια και η Ρεάλ 13 σε 16 ευρωπαϊκούς τελικούς! Αριθμοί που δείχνουν το μέγεθος των δύο μονομάχων, που είχαν βρεθεί ξανά σε τελικό πριν από τέσσερα χρόνια, το 2018 στο Κίεβο. Η ομάδα της Μαδρίτης σήκωσε τότε την κούπα, όπως έκανε και στους τελευταίους εφτά τελικούς που συμμετείχε. Εχει να ηττηθεί από το 1981, όταν έπαιξε με τη Λίβερπουλ στο Παρίσι (1-0).
Οι Αγγλοι φέτος είναι το φαβορί σύμφωνα με τους μπουκ, όμως θα χρειαστεί να υπερβάλλουν εαυτούς.
Η Ρεάλ έδειξε στα νοκ – άουτ ματς, ότι η φανέλα της ζυγίζει τόνους και απέκλεισε Παρί, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι, που θεωρητικά είχαν τον πρώτο λόγο. Η Λίβερπουλ υπερέχει σε ταχύτητα και ένταση παιχνιδιού και εκεί θα “χτυπήσει”.
Αν οι τυπικά φιλοξενούμενοι στο “Σταντ Ντε Φράνς” απορροφήσουν την αρχική πίεση, τότε το ματς θα κριθεί στις λεπτομέρειες.
Σ’ έναν τελικό άλλωστε όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά. Πιστεύουμε πάντως ότι ήρθε η ώρα να φύγει η Ρεάλ και μία φορά ηττημένη από τον αγωνιστικό χώρο. Ο Κλοπ θα κάνει τα πάντα για να νικήσει τον δάσκαλο Αντσελότι, που είναι ο πολυνίκης προπονητής στο Τσάμπιονς Λιγκ με τρεις κατακτήσεις.
Από εκεί και πέρα, κρατάμε το όβερ 2,5 στα μπαράζ στη Γαλλία και στην Πορτογαλία. Στη Γαλλία η Κεβιγί νίκησε 3-1 την Βιλφράνς στο πρώτο ματς και έχει τεράστιο προβάδισμα για την παραμονή στην δεύτερη κατηγορία. Οι φιλοξενούμενοι πρέπει να παίξουν επιθετικά από την αρχή για να ανατρέψουν την κατάσταση. Το ίδιο ισχύει και για την Μορεϊρένσε που ηττήθηκε με 2-0 από την Τσάβες στο πρώτο ματς.
Ποντάρισμα στα γκολ και στο Λούγο – Μάλαγα, για την τελευταία αγωνιστική στη Β’ Ισπανίας, μιας και δεν υπάρχει βαθμολογικό κίνητρο.
Στη Β’ Σουηδίας η πρωτοπόρος Χάλμσταντ φιλοξενείται από την 12η Βέστερος και έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη.
Τέλος στην Α’ Νορβηγίας, αξίζει το ρίσκο στο διπλό της Λίλεστρομ στην έδρα της Τρόμσο. Η Λίλεστρομ είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα της χώρας, όντας αήττητη και πρωτοπόρος μετά από εννέα αγωνιστικές (7 νίκες, 2 ισοπαλίες) και η Τρόμσο βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας με 2 νίκες σε 8 παιχνίδια.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
100. Λίβερπουλ – Ρεάλ 1 2.07
142. Βέστερος – Χάλμσταντ 2 1.84
157. Λούγο – Μάλαγα G.G. 1.82

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
338. Κεβιγί – Βιλφράνς όβερ 2,5 2,05
355. Τρόμσο – Λίλεστρομ 2 2.70
384. Μορεϊρένσε – Τσάβες όβερ 2,5 1,97