Πέμπτη, 20 Φεβρουάριος 2020 12:19

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ: Στόχος η συμμετοχή στην Παραολυμπιάδα του Τόκιο (φωτό & βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Εχοντας δίπλα του πολλούς φίλους και συνοδοιπόρους του ο Γιώργος Λαζαρίδης μίλησε χθες για τον μεγάλο του στόχο που είναι η συμμετοχή στην Παραολυμπιάδα του Τόκιο το προσεχές καλοκαίρι.

Η απολογιστική εκδήλωση του αθλητή του τένις με αμαξίδιο έγινε χθες στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Elite, μια εκδήλωση που έχει καθιερώσει εδώ και πολλά χρόνια ο δραστήριος αθλητής και από το καλοκαίρι δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας.

Η παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε από τον δημοσιογράφο - συγγραφέα Θανάση Παντέ, ο οποίος διάβασε χαιρετισμό που απεύθυνε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος και χαρακτήρισε “ανεκτίμητο πλούτο” τους φίλους που έχει ο Γιώργος και στέκονται δίπλα του σε κάθε εγχείρημα.

Συμμετοχή σε 18 τουρνουά το 2019

Στη συνέχεια ο Ηλίας Καλφακάκος παρουσίασε μέσω βίντεο με φωτό τον αγωνιστικό απολογισμό του Γιώργου Λαζαρίδη για το 2019.

Ο καλαματιανός αθλητής έλαβε μέρος σε 18 τουρνουά σε 11 χώρες (3 τουρνουά σε Τουρκία, 3 σε Κροατία, 2 σε Ρουμανία, 2 σε Πορτογαλία, 2 σε Ισραήλ και από ένα σε Λιθουανία, Ουκρανία, Αυστρία, Αγγλία και Βουλγαρία) και φυσικά στο τουρνουά της Μεσσήνης (Ancient Messene Open) του οποίου εμπνευστής ήταν ο Γιώργος Λαζαρίδης.

Ο Ηλίας Καλφακάκος ανέφερε πως ο αθλητής του τένις με αμαξίδιο διένυσε 37.530 χλμ για όλα αυτά τα διεθνή τουρνουά, συμμετέχοντας σε 8 τελικούς και κατακτώντας πρώτες και δεύτερες θέσεις. Επίσης ο Γιώργος Λαζαρίδης έκανε επισκέψεις σε αρκετά σχολεία και συγκεκριμένα σε σχολεία της Καλαμάτας, της Αθήνας, του Μελιγαλά, της Καρδαμύλης και της Μεσσήνης.

“Μεγάλωσε” το 4ο Ancient Messene Open

Ο Αρης Κορομηλάς μίλησε για το 4ο διεθνές τουρνουά Ancient Messene Open που διεξήχθη από 31 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου στην Ανάληψη του Δήμου Μεσσήνης.

Ενα τουρνουά που γιγαντώθηκε το 2019 μιας και συμμετείχαν 60 αθλητές και συνοδοί από 4 ηπείρους και 20 χώρες και είχε ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ3 και την Cosmote Tv.

Ο Αρης Κορομηλάς σημείωσε πως τουλάχιστον 20 αθλητές που ήταν στο τουρνουά της Μεσσήνης θα δώσουν το “παρών” στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο το καλοκαίρι, κάτι που φανερώνει το πόσο υψηλού επιπέδου τουρνουά διοργανώθηκε, με τον δήμο Μεσσήνης να είναι αρωγός.

Το 5ο τουρνουά έχει προγραμματιστεί για τις 29 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου του 2020, με τον πήχη να μπαίνει ακόμη πιο ψηλά.

Η “ομάδα” του Γιώργου

Ο Γιώργος Λαζαρίδης πήρε τελευταίος τον λόγο και είπε πως μεγάλο του όνειρο είναι η συμμετοχή στην Παραολυμπιάδα του Τόκιο το προσεχές καλοκαίρι, ένας στόχος καθόλου εύκολος, αλλά επισήμανε πως θα παλέψει για να τα καταφέρει.

Ο Γιώργος εκτός από δραστήριος αθλητής και δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας, είναι πρόεδρος στο σύλλογο “ΔιαφοροΖΩ”, συνεχίζει τις σπουδές του στο ανοικτό πανεπιστήμιο και στις 12 Μαρτίου θα είναι ένας από τους λαμπαδηδρόμους της Ολυμπιακής φλόγας που θα υποδεχτεί η Καλαμάτα.

Κλείνοντας ο Γιώργος Λαζαρίδης είπε πως ήδη έχει ξεκινήσει προετοιμασία και στις 19 Μαρτίου θα λάβει μέρος στο πρώτο τουρνουά του 2020, στην Τσεχία, με το πρόγραμμα όλη τη χρονιά να είναι φορτωμένο με πολλά διεθνή τουρνουά. Ευχαρίστησε δε τους φίλους του, την οικογένεια του, τους πολλούς χορηγούς που έχει και την “ομάδα του”, όπως την αποκάλεσε... Τον προπονητή του Γιώργο Κόντο, που είναι παράλληλα και προπονητής της εθνικής ομάδας τένις με αμαξίδιο, τους γυμναστές του Χριστίνα Πανταζοπούλου και Γιάννη Καλυβιώτη, την διατροφολόγο Αριστέα Γαζούλη, την ομάδα στίβου του Μεσσηνιακού και τα παιδιά των ρίψεων που προπονείται μαζί τους, την φυσίατρο Θέμη Χιμάρα και τον δημοσιογράφο και υπεύθυνο επικοινωνίας Κώστα Γαζούλη.

“Η αγάπη του κόσμου και η συμπαράσταση των φίλων μου, μου δίνουν τη δύναμη να συνεχίσω. Ελπίζω να δώσουμε ραντεβού στο Τόκιο το καλοκαίρι”, είπε κλείνοντας ο καλαματιανός αθλητής του τένις με αμαξίδιο.