Τρίτη, 09 Αύγουστος 2022 11:23

Με 9 δρομείς συμμετείχε ο ΣΔΥΜ στα "Βρεττάκεια 2022”

Γράφτηκε από τον
Με 9 δρομείς συμμετείχε ο ΣΔΥΜ στα "Βρεττάκεια 2022”

Με επιτυχία και ύστερα από αποχή δύο ετών λόγω της πανδημίας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Ιουλίου ο επετειακός Αγώνας Δρόμου με την επωνυμία "Βρεττάκεια 2022 - 10 Χρόνια στη σκιά του Ταϋγέτου" στις Κροκεές Λακωνίας.

Τον αγώνα διοργάνωσε ο Αθλητικός Όμιλος "Κροκεατικός" με τη συμπαράσταση του Πολιτιστικού Συλλόγου Κροκεών και ήταν υπό την αιγίδα του Δήμου Ευρώτα και του Νομικού Προσώπου του Δήμου “ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ", ενώ καθοριστική συμβολή είχαν οι Σπαρτιάτες Δρομείς που είχαν και τον τεχνικό έλεγχο.
Υπήρξαν τέσσερις κατηγορίες αγώνων, τα Μεγάλα Βρεττάκεια που ήταν συνολικής απόστασης 18.500 μ. με τη διαδρομή Κροκεές-Λάγιο-Κροκεές, ο Δρόμος Νικηφόρου Βρεττάκου συνολικής απόστασης 5.000 μ. με την διαδρομή Κροκεές-Φάρος (Αλάιμπει)-Κροκεές, τα Μικρά Βρεττάκεια μήκους 1000 μ. για παιδιά Δημοτικού και που περιλάμβανε τον Πλήρη Ιστορικό Γύρο Κροκεών και τέλος η Διαδρομή Περιπατητών, που περιλάμβανε περιπατητική βόλτα πάνω στην διαδρομή των 18.500 μ.
Περίπου 250 μικροί και μεγάλοι έδωσαν το παρόν σε όλες τις κατηγορίες με τους περισσότερους αθλητές (95 δρομείς) με συμμετέχουν στον αγώνα των 5000 μ., μεταξύ των οποίων και δύο του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας. Στον αγώνα των 18.500 μέτρων συμμετείχαν 85 δρομείς, μεταξύ των οποίων και 7 δρομείς του ΣΔΥΜ.
Στο παιδικό αγώνα και του γύρου των Κροκεών των 1000 μ. συμμετείχαν 56 παιδιά, ενώ υπήρχαν και 20 περίπου περιπατητές.
Νικητής στον αγώνα των 18,5 χλμ. για τους άντρες ήταν ο Παναγιώτης Πολίτης με χρόνο 1:19:41, στην 2η θέση ο Αλέξης Γεωργούλιας (1:22:35) και 3oς ήταν ο Θάνος Βασιλείου με (1:22:51)
Στις γυναίκες 1η τερμάτισε η Ελισάβετ Δήμου με χρόνο 1:33:48, στη 2η θέση η Ελένη Έξαρχου με 1:41:23 και στη 3η θέση η Άννα Νταλιάνη με χρόνο 1:43:41.

Αναλυτικά στον αγώνα των 18.500 μ. συμμετείχαν οι εξής δρομείς του ΣΔΥΜ (κατά σειρά όπως τερμάτισαν): Δημήτρης Χριστόπουλος, Αλέξανδρος Λαμπίρης, Λεωνίδας Ευτυχιάκος, Βασίλης Πρωτόπαπας, Παναγιώτης Δημητρόπουλος, Διονύσιος Μπαρτζελιώτης και Χρήστος Κουτίβας.
Στον αγώνα των 5.000 μ. συμμετείχαν από τον ΣΔΥΜ ο Μιχάλης Κομματάς και η Βαρβάρα Βαλσαμάκη, η οποία βραβεύτηκε από τους διοργανωτές για τη συνεχή παρουσία της στο θεσμό, μιας και ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν και το ξεκίνημα της δρομικής της πορείας.
Ολοι οι αθλητές και αθλήτριες που τερμάτισαν πήραν αναμνηστικό μετάλλιο στο οποίο απεικονιζόταν ο συμπατριώτης ποιητής και Ακαδημαϊκός Νικηφόρος Βρεττάκος, ενώ ειδικές βραβεύσεις έγιναν στις ηλικιακές κατηγορίες, σε τοπικά πρόσωπα και φορείς, αλλά και σε συλλόγους ανάμεσά τους και ο ΣΔΥΜ για τη συνεχόμενη παρουσία του στη συγκεκριμένη διοργάνωση.
Ο αγώνας έκλεισε με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο, μιας και μετά τις απονομές, πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος ετήσιος χορός της ομάδας του Κροκεατικού.
“Ο ΣΔΥΜ συγχαίρει την ανωτέρω προσπάθεια των μελών του και τους διοργανωτές για τον όμορφο αγώνα τους”, καταλήγει η ανακοίνωση του δραστήριου καλαματιανού συλλόγου.