Πέμπτη, 18 Αύγουστος 2022 10:06

Από τα “Παπαφλέσσεια” στο... βάθρο του Μονάχου

Γράφτηκε από τον
Από τα “Παπαφλέσσεια” στο... βάθρο του Μονάχου

Τι “Παπαφλέσσεια”, τι Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου;

Ο Μίλτος Τεντόγλου, ο Τομπίας Μόντλερ και ο Ζιλ Πομερί, που ξεχώρισαν στο διεθνές μίτινγκ στίβου που έγινε το Μάιο στην Καλαμάτα, ήταν αυτοί που πήραν τα μετάλλια και στον τελικό του μήκους την Τρίτη το βράδυ στο Μόναχο, με την ίδια μάλιστα σειρά. Ο Ελληνας πρωταθλητής ανέβηκε ξανά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με άλμα στα 8.52 μέτρα, που είναι ρεκόρ αγώνων και έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής του μήκους που κατακτά δύο σερί χρυσά μετάλλια σε Ευρωπαϊκό ανοικτού στίβου, καθώς είχε κατακτήσει το χρυσό και το 2018 στο Βερολίνο. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Σουηδός Μόντλερ με 8.06 μέτρα και το χάλκινο μετάλλιο ο Γάλλος Ζιλ Πομερί επίσης με 8.06 (αλλά ο Σουηδός είχε δεύτερη καλύτερη επίδοση).

Οι τρεις τους είχαν βρεθεί αντιμέτωποι και πριν από τρεις μήνες στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, με τον Τεντόγλου να παίρνει την πρώτη θέση με άλμα στα 8,22 μ. στην έκτη και τελευταία του προσπάθεια, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Μόντλερ με 8,10μ, ενώ ο Πομερί με 7.82 κατέλαβε την τρίτη θέση.

Η ανάρτηση του δημάρχου

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook δήλωσε περήφανος που Τεντόγλου και Πομάσκι επιλέγουν την πόλη για προετοιμασία και τους περιμένει ξανά στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Αναλυτικά αναφέρει: “Ο σπουδαίος Μίλτος Τεντόγλου «πέταξε» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου και με άλμα 8,52 χάρισε ακόμη ένα χρυσό στη χώρα μας! Είμαστε υπερήφανοι που ο σπουδαίος αυτός πρωταθλητής, μαζί με τον προπονητή των επιτυχιών, Γιώργο Πομάσκι επιλέγει σε σταθερή βάση την πόλη μας για την προετοιμασία του. Τους περιμένουμε και πάλι στην Καλαμάτα για να τους τιμήσουμε και για να μπουν οι βάσεις και για τα εννέα μέτρα”.