Τρίτη, 22 Μάιος 2018 12:46

ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: “Σε λίγο καιρό θα μας μάθει όλη η Ελλάδα”, λέει ο Μπ. Μυτσκίδης

Γράφτηκε από τον

Με το εισιτήριο της ανόδου στην Α2 επέστρεψε από την Κρήτη η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Απόλλωνα Καλαμάτας!

Τα κορίτσια του Μπάμπη Μυτσκίδη τερμάτισαν στην 4η θέση στα πλέι -οφ της Β’ εθνικής, που φιλοξενήθηκαν από 16 έως 20 Μαΐου στο Ηράκλειο, έχοντας μια νίκη με το Νηρέα και τρεις ήττες από Αστέρα Αγ. Δημητρίου, Αθλεση Ηρακλείου και Απολλώνιο, που πανηγύρισαν επίσης την άνοδο (ανέβηκαν οι πρώτοι τέσσερις). Η μόνη που έμεινε με άδεια χέρια ήταν η ομάδα της Χίου, καθώς κατέλαβε την 5η θέση.

Ο Απόλλωνας συμμετείχε σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα ως πρωταθλητής Πελοποννήσου, επίτευγμα σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς ότι πέρυσι έπαιζε στο περιφερειακό πρωτάθλημα. Σε δύο χρονιές λοιπόν η καλαματιανή ομάδα πέτυχε ισάριθμες ανόδους και ετοιμάζεται για μεγαλύτερες διακρίσεις.

Ο Μπάμπης Μυτσίδης μιλώντας στην “Ελευθερία” είπε ότι: “Είναι πάρα πολύ σημαντική η άνοδος για τον Απόλλωνα. Μέσα σε δύο χρόνια η διοίκηση κατάφερε να βάλει την ομάδα στο χάρτη του βόλεϊ και σε λίγο καιρό θα μας μάθει όλη η Ελλάδα. Εχουμε ένα πενταετές πλάνο και τα δύο πρώτα χρόνια έχουμε δύο ανόδους, κάτι σημαντικό και σπάνιο. Θα προσπαθήσουμε να φθάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Η Α2 βέβαια δεν έχει καμία σχέση με τη Β’ εθνική. Θα είναι πολύ πιο δυνατή μάλιστα τη νέα σεζόν από τη φετινή Α2”.

Ο προπονητής του Απόλλωνα στέκεται και στη μεγάλη συμβολή που έχει η διοίκηση σε αυτές τις δύο πετυχημένες σεζόν, μιας και όπως λέει: “Το σωματείο είναι υγιή, δεν χρωστάει πουθενά. Προσέχει πολύ τις αθλήτριες του. Οι παράγοντες έχουν μεγάλο μεράκι και δεν κερδίζει κανένας τους τίποτα. Χτίζουμε σιγά σιγά και ήδη σχεδιάζουμε και την επόμενη σεζόν. Εχω πολύ καλή συνεργασία. Ξεκινάμε όμως με χαμηλούς τόνους. Η πορεία θα εξαρτηθεί από τη δουλειά που θα γίνει και τις αθλήτριες που θα στελεχώσουν την ομάδα”.

Με την άνοδο του Απόλλωνα, η Μεσσηνία θα έχει δύο ομάδες τη νέα σεζόν στην Α2 βόλεϊ γυναικών, καθώς είναι και ο... παλιός Μεσσηνιακός, που έχει πολύ καλή παρουσία τα τελευταία χρόνια. Τέλος να σημειωθεί ότι στον Απόλλωνα ετοιμάζουν μια γιορτή ώστε να γίνει η απονομή του κυπέλλου του πρωταθλητή Πελοποννήσου και φυσικά για να γιορτάσουν τη μεγάλη επιτυχία της ανόδου.