Πέμπτη, 17 Ιανουάριος 2019 12:00

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ – ΑΕΚ 1-3: Εχασε την πρόκριση, κέρδισε το χειροκρότημα σε ματς - γιορτη στο Κλειστό (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Σ’ ένα ματς- γιορτή για το γυναικείο μεσσηνιακό βόλεϊ, ο Απόλλωνας ηττήθηκε χθες με 3-1 σετ από την ΑΕΚ και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του κυπέλλου Ελλάδας.

Η καλαματιανή ομάδα κέρδισε όμως το θερμό χειροκρότημα του κόσμου, που βρέθηκε στο Κλειστό της Παραλίας για την προσπάθεια στο πιο λαμπερό μέχρι σήμερα παιχνίδι της ιστορίας της. Μάλιστα στο δεύτερο σετ ο Απόλλωνας κοίταξε στα μάτια τη μεγάλη του αντίπαλο και επικράτησε με 26-24, ισοφαρίζοντας σε 1-1 (17-25 το πρώτο σετ), αλλά στη συνέχεια υποτάχθηκε στην ανωτερότητα της Ενωσης, που αγωνίζεται σε μεγαλύτερη κατηγορία. Η ΑΕΚ πήρε εύκολα το τρίτο και το τέταρτο σετ με 15-25 και μαζί το εισιτήριο της πρόκρισης, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους φιλάθλους της.

Ο κόσμος του “Δικεφάλου” δημιούργησε εντυπωσιακή ατμόσφαιρα σε όλη τη διάρκεια του ματς, φωνάζοντας παράλληλα συνθήματα για τον αδικοχαμένο φίλαθλο της Ενωσης Αλέξη. Πριν από τον αγώνα οι αθλήτριες της ΑΕΚ σήκωσαν πανό που ανέφερε “Αλεξέι παρών”, σε μια συγκινητική στιγμή.

Να σημειωθεί ότι η ομάδα του Απόλλωνα Καλαμάτας προσέφερε τοπικά προϊόντα στην αποστολή της Ενωσης.

Ο αγώνας

Η ΑΕΚ πήρε από το ξεκίνημα το προβάδισμα στο πρώτο σετ, με τον Απόλλωνα μετά το 2-2 να κυνηγά συνέχεια το σκορ. Η Ενωση προηγήθηκε με 9-17, όμως οι αθλήτριες του Μπάμπη Μυτσκίδη δεν τα παράτησαν, μειώνοντας σε 14-18 και 17-21, αλλά δεν είχαν άλλες απαντήσεις. Η ΑΕΚ επικράτησε με 25-17. Στο δεύτερο σετ όμως, η εικόνα του αγώνα άλλαξε, το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς και το ένα σερί διαδεχόταν το άλλο. Ο Απόλλωνας βρέθηκε να προηγείται με 18-15, όμως η πιο έμπειρη ΑΕΚ γύρισε το ματς και εκεί που φαινόταν ότι θα κάνει το 0-2 στα στε, “μίλησε” η καλαματιανή ψυχή. Οι γηπεδούχες έκαναν το 21-23, 24-24 και ολοκλήρωσαν την ανατροπή, νικώντας με 26-24.

Στο τρίτο σετ όμως η πιο ποιοτική Ενωση έθεσε από νωρίς τις βάσεις για τη νίκη (4-11 και 8-17). Ο Απόλλωνας απλά περιόρισε την έκταση της ήττας (15-25). Με τη ψυχολογία πλέον και το σκορ υπέρ της, η ΑΕΚ καθάρισε και το τέταρτο σετ, με τον Απόλλωνα να μην αποφεύγει τα λάθη, έχοντας αφήσει πάντως και πολλή ενέργεια στο δεύτερο σετ. Οι νικήτριες προηγήθηκαν με 0-5, 6-12, 9-19 και φαινόταν ότι το ματς δεν έχει... επιστροφή, για να διαμορφωθεί εύκολα το τελικό 15-25.

Διαιτητές: Tσουμελέας, Χανδρινός.

Τα σετ: 17-25, 26-24, 15-25, 15-25.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Μικέλη, Καραμούντζου, Κόλλια, Αποστολοπούλου, Μασουρίδη, Μπούνα, Εξηνταβελώνη, Γκόγκου, Καραγιάννη, Δεδούση, Οικονομοπούλου, Κοντέα.

ΑΕΚ: Χρήστου, Τοτσίδου, Τέζα, Καββαδία, Ζίγκα, Μπελιά. Γιοβάνη, Σκυθιώτη, Ντονά, Τσουβαλιώτη, Πανίκου, Βυζαντινού, Αντωνιάδη.