Δευτέρα, 05 Αύγουστος 2019 16:52

ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Υψηλές βλέψεις στη νέα Α2 ο Απόλλωνας

Γράφτηκε από τον
ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Υψηλές βλέψεις στη νέα Α2 ο Απόλλωνας

Ανάλογη πορεία με αυτή της χρονιάς που έφυγε, θέλει να πραγματοποιήσει ο Απόλλων Καλαμάτας την προσεχή αγωνιστική σεζόν.

Η προσπάθεια θα γίνει όχι μόνο για να πλασαριστεί στην ίδια θέση (2η) με αυτή του προηγούμενου πρωταθλήματος, αλλά να κάνει ένα βήμα παραπάνω είναι ο στόχος, όπως λένε όλοι στην ασπρόμαυρη ομάδα.

Αλλωστε αυτό φαίνεται και από τις κινήσεις ενίσχυσης του έμψυχου δυναμικού, που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα και θα συνεχιστούν μέχρι να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν.

Μέχρι στιγμής η Καλαματιανή ομάδα έχει προχωρήσει στην απόκτηση 7 αθλητριών, οι δύο εκ των οποίων είναι νεαρές σε ηλικία και εξελίξιμες.

Οι κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι

Ο λόγος για τις Δανάη Μουρατίδη, Ελισσάβετ Κορακιανίτη, Σοφία Καρακύκλα, Σωτηρία Γάκη, Κατερίνα Ντουσάκη, Βασιλίνα Πετροπούλου και Ειρήνη Σακελλαρίου. Από το υπάρχον δυναμικό μέχρι στιγμής έχουν ανανεώσει οι Νίκη Κόλλια, Γωγώ Δεδούση, Λίνα Αποστολοπούλου και η αρχηγός της ομάδας Ντίνα Καραμούντζου.

Σε ότι αφορά τις επόμενες κινήσεις από το μεταγραφικό παζάρι, στόχος είναι να αποκτηθούν τουλάχιστον δύο ακόμη αθλήτριες.

Παρελθόν από τον Απόλλωνα αποτελούν οι Βασιλική Μπελογιάννη, Αγγελική Μασουρίδη και Θεώνη Μπούνα.

Σε ερώτηση μας σχετικά με την κλήρωση του πρωταθλήματος και τι να περιμένουμε από τον Απόλλωνα, ο προπονητής της ομάδας Μπάμπης Μυτσκίδης δήλωσε στο “Notosport”: “Αρχικά θα έλεγα ότι εξαρτάται από το τι θέλεις να κάνεις. Από εκεί και πέρα η κλήρωση, μας έφερε στον πρώτο γύρο να δώσουμε εκτός έδρας τα μακρινά ταξίδια. Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα πάμε να παίξουμε τρεις φορές στην Κρήτη. Αυτό είναι και καλό και κακό. Ομως δεν έχει πολύ σημασία γιατί θα παίξουμε με όλους. Ως πρώτη εκτίμηση αυτό που βλέπω είναι πως αρκετές ομάδες έχουν την ίδια δυναμικότητα. Δεν θα υπάρχει το μεγάλο φαβορί, όπως πέρσι που ήταν οι Αμαζόνες. Θα είναι πάνω κάτω αρκετές οι ομάδες που θα διεκδικήσουν την είσοδο στην πρώτη 4άδα. Επίσης δεν θα υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους. Σε ότι αφορά την ομάδα μας, έχουμε ενισχυθεί. Εχουμε κρατήσει έναν κορμό που θέλαμε ώστε να κάνουμε μια προσπάθειά σε συνέχεια της περσινής χρονιάς. Μας ενδιαφέρει να παίξουμε καλό βόλεϊ και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε”.

Για τις 19 Αυγούστου ορίστηκε η έναρξη της προετοιμασίας για την αγωνιστική σεζόν 2019-2020. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρωινές προπονήσεις στο γήπεδο του beach volley και το απόγευμα στο Κλειστό του δημοτικού σταδίου Καλαμάτας.