Σάββατο, 11 Ιανουάριος 2020 14:42

ΒΟΛΕΪ: Στα Κρέστενα οι έφηβοι της Καλαμάτας ‘80 για το φάιναλ φορ

Γράφτηκε από τον

 

Ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή στο Κλειστό Γυμναστήριο Κρεστένων το πρωτάθλημα βόλεϊ Κ-21 (τέως εφήβων) «Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών» της Ε.Σ.ΠΕ.Π.

Στο φάιναλ φορ του θεσμού θα συμμετάσχει και η Καλαμάτα ‘80, εκπροσωπώντας τη Μεσσηνία. Εκτός από την Καλαμάτα ‘80 θα λάβουν μέρος ο Θησέας, η ΑΕΠ Ολυμπίας και ο Σπαρτιατικός. Η Μεσσηνιακή ομάδα θα αντιμετωπίσει στον έναν ημιτελικό την ΑΕΠ Ολυμπίας (5 μ.μ.), ενώ δύο ώρες νωρίτερα (3 μ.μ.) θα παίξουν ΑΓΣΠ Θησέας – Σπαρτιατικός.

Μετά το πέρας των αγώνων θα πραγματοποιηθούν οι βραβεύσεις, η απονομή επάθλων και αναμνηστικών στους αθλητές και στις ομάδες. Το πρωτάθλημα Κ-21 της ΕΣΠΕΠ έχει την ονομασία «Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών», στέλνοντας ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αφύπνισης με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενθάρρυνση της κοινωνίας, στο να γίνουν δότες Μυελού των Οστών, βοηθώντας τους συνανθρώπους μας που πάσχουν από λευχαιμία και δίνουν τον δικό τους αγώνα ζωής, αναζητώντας συμβατό δότη. Η επιλογή των Κρεστένων, για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, εκτός των ουδέτερων εδρών που προβλέπεται, έχει και σκοπό, να ενισχύσει την προσπάθεια του Περιφερειακού Ομοσπονδιακού Προπονητή Κώστα Τσούμα και της τοπικής κοινωνίας στην ανάπτυξη του Βόλεϊ. Γιατί τα Κρέστενα έχουν όλες τις προϋποθέσεις (αθλητικές υποδομές και δυνατότητες), να αποτελέσουν μετά την Νεμέα, το 2ο Προπονητικό Κέντρο των Εθνικών Ομάδων Βόλεϊ στην Πελοπόννησο.