Δευτέρα, 29 Νοέμβριος 2021 13:30

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 – ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ 3-0: Νίκη με καλή εμφάνιση και πρωτιά για τους “Λύκους”! (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Με το δεξί ξεκίνησε η Καλαμάτα ‘80 τους αγώνες του β’ γύρου της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος της Pre League Ανδρών κερδίζοντας το Σάββατο στο Κλειστό γυμναστήριο του δημοτικού σταδίου με 3-0 σετ τον Πανερυθραϊκό.

Η Καλαματιανή ομάδα παρουσιάζοντας σε ένα ακόμη παιχνίδι το καλό αγωνιστικό της πρόσωπο έφτασε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Παρουσιάστηκε διαβασμένη, γνωρίζοντας πως παίζει ο αντίπαλος της και τον κτύπησε στα αδύνατα σημεία του. Ο Πανερυθραϊκός προσπάθησε και στα τρία σετ να είναι ανταγωνιστικός, όμως δεν μπόρεσε να σταματήσει το ρυθμό των “Λύκων”.
Μετά το τέλος του αγώνα σε δηλώσεις του ο ακραίος της Καλαμάτας ‘80 Σωκράτης Χαραλαμπίδης σημείωσε: “Ηταν ένα παιχνίδι που το κάναμε εμείς να φαίνεται εύκολο. Δεν ήταν εύκολο. Ολη η δουλειά που κάνουμε μέσα στην εβδομάδα και όλους αυτούς τους μήνες που είμαστε εδώ, αρχίζει και βγαίνει στο γήπεδο. Η ομάδα με τον καιρό θα φτάσει εκεί που πρέπει. Στα ματς που πρέπει, θα είναι έτοιμη 100% να ανταπεξέλθει. Ο Πανερυθραϊκός είναι μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα. Ημασταν πολύ διαβασμένοι απέναντι τους, γι’ αυτό τους περιορίσαμε πάρα πολύ και ήρθε το αποτέλεσμα και αυτή τη φορά. Αποφασίσαμε να πιέσουμε στο σερβίς, όπως κάνουμε σε κάθε αγώνα. Γιατί το σερβίς είναι το καλό μας στοιχείο, βέβαια από τη στιγμή που πιέζεις, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χάσεις κιόλας. Το αποτέλεσμα ήρθε, γιατί κάναμε καλό σερβίς και κάποια άλλα στοιχεία τα οποία μας αντιπροσωπεύουν. Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του αναφέρθηκε στο επόμενο παιχνίδι που είναι εκτός έδρας με τον Πανιώνιο. “Θα αγωνιστούμε σε μια δύσκολη έδρα. Σίγουρα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι”, ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: “Ο Πανιώνιος είναι μία ομάδα που παίζει καταπληκτική άμυνα, ένα στοιχείο το οποίο είναι κυρίαρχο και το κάνει καλά. Παρόλα αυτά εμείς θα προετοιμαστούμε όλη τη βδομάδα, με τις οδηγίες του προπονητή μας για να πάρουμε άλλο ένα τρίποντο”.

Τα σετ: 25-20, 25-20, 25-20.
Το παιχνίδι διαιτήτευσαν οι Θεοδόσης Καραγιαννόπουλος, Δημήτρης Κτενάς.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 (Π. Ντάκουρης): Πελεκούδας, Δημητούλης, Δαλακούρας, Γεωργάτος, Παλέντζας, Χαραλαμπίδης, Ε. Ντάκουρης (λ), Κατσιαφλάκας, Μπούρας (λ), Μπεσής, Κανελλόπουλος, Χριστόφας, Ξεροβάσιλας, Στάμος.
ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ (Μιχ. Χατζηπέρρος): Κρέτσης, Κολτσιάκης, Τασάκος, Στόγιας, Κωστόπουλος, Μαμαλής, Φώλιας (λ), Ζαρωτιάδης, Μήττας, Φιλιππουπολίτης, Ρεστέμης, Πλεμμένος (λ).

Στο γήπεδο ο Μαργαρίτης

Τον αγώνα παρακολούθησε από την κερκίδα, ο πρώην προπονητή της Εθνικής Ανδρών Θανάσης Μαργαρίτης, ο οποίος είναι τεχνικός σύμβουλος του Πανερυθραϊκού. Μετά την ολοκλήρωση του ματς με την Καλαμάτα ‘80 σε δηλώσεις του ανέφερε: “Σαφώς η Καλαμάτα ‘80 ήταν πολύ καλύτερη, δεν το συζητάμε. Εμείς είχαμε κάποια προβλήματα, δεν ήρθανε δύο παίκτες, γιατί ήταν τραυματίες, αλλά αυτό δεν αποτελεί καμία δικαιολογία. Η Καλαμάτα ήταν σαφώς καλύτερη, μπορούσε να παίξει ακόμα καλύτερα, αλλά πιστεύω ότι την παρασύραμε λιγάκι στο μέτριο το δικό μας παιχνίδι. Εχουμε πολλά νέα παιδιά και όταν φτάσουμε στο 18-19 εκεί μας φαίνεται βουνό. Ετσι δεν έχουμε την κατάλληλη εμπειρία, να μπορέσουμε να ανατρέψουμε ή να εκμεταλλευτούμε το 19, 20 ή 21. Εχουμε χρόνο ακόμα. Θέλουμε χρόνο και δεν βιαζόμαστε. Ο πασαδόρος (σ.σ. Κρέτσης) είναι γνωστός. Ο Στόγιας είναι ένα παιδί που ήρθε κατευθείαν από την εφηβική ομάδα , στην οποία παίζει ακόμα. Σήμερα έπαιξε για πρώτη φορά στην εξάδα και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ. Αλλά είναι ένας παίκτης που θέλει πάρα πολλή δουλειά”.

Σε σχόλιο του σχετικά με τους στόχους του Πανερυθραϊκού σημείωσε: “Πάμε βήμα βήμα, παιχνίδι με παιχνίδι. Δεν μπορούμε να έχουμε υψηλόβαθμες απαιτήσεις. Θέλουμε να προχωρήσουμε σιγά-σιγά και να ανεβαίνουμε. Θέλουμε σιγά-σιγά να χτίσουμε γερές βάσεις. Θα το καταφέρουμε, είμαστε πολύ υπομονετικοί και δουλευταράδες”.
Οι πιο παλιοί γνωρίζουν το Θανάση Μαργαρίτη από την παρουσία του ως ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής Ανδρών. Μάλιστα το 1987 οδήγησε την Εθνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γάνδης, όπου η Ελλάδα έφτασε μέχρι το μικρό τελικό, στον οποίο κέρδισε με 3-2 τη Σουηδίας. Σε ερώτηση αν μπορεί να έχει το ελληνικό βόλεϊ τέτοιες διακρίσεις δήλωσε: “Είναι λιγάκι δύσκολο να τις ζήσουμε. Αμέσως. Σίγουρα θέλει πολύ δουλειά και πολλά παιχνίδια μεγάλης αξίας. Δηλαδή, πέρσι το καλοκαίρι όλες οι εθνικές ομάδες δούλευαν, έπαιζαν σκληρά παιχνίδια, ενώ εμείς δεν κάναμε πολλά παιχνίδια. Αυτά είναι που λείπουν από εμάς. Θέλουμε δηλαδή πάρα πολλά παιχνίδια, σοβαρά και γερά παιχνίδια και πολλές διοργανώσεις”.

Στην κορυφή η Καλαμάτα ‘80

Στην κορυφή του Α’ ομίλου της Pre League Ανδρών ανέβηκε η Καλαμάτα ‘80 μετά την εντός έδρα νίκη της, το Σάββατο επί του Πανερυθραϊκού, αλλά και την ήττα του μέχρι προχθές πρωτοπόρου ΑΣ Κέρκης από την ΑΕΚ.
Η κιτρινόμαυρη ομάδα έκανε δώρο ουσιαστικά στους “Λύκους”, καθώς υποχρέωσε το σύλλογο της Σάμου στην πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα. Ετσι η Καλαμάτα ‘80 πέρασε στην πρώτη θέση έχοντας και δύο βαθμούς διαφορά από τον ΑΣ Κέρκης.
Από εκεί και πέρα σε ότι αφορά την πρεμιέρα του β’ γύρου, στον όμιλο είχαμε ισάριθμες νίκες των γηπεδούχων.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα, η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική, έχουν ως εξής:

PRE LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ

Α’ ΟΜΙΛΟΣ
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(6η αγωνιστική)
Καλαμάτα ‘80 – Πανερυθραϊκός 3-0
Πανιώνιος – ΑΟ Αιγιαλέων 3-0
ΑΕΚ – ΑΣ Κέρκης 3-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 6 αγώνες)
1. Καλαμάτα ‘80 17-3 16
2. ΑΣ Κέρκης 15-6 14
3. Πανιώνιος 9-13 7
4. Πανερυθραϊκός 7-14 6
-. ΑΕΚ 12-10 6
6. ΑΟ Αιγιαλέων 4-18 1
*Η ΑΕΚ ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -4 βαθμούς.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Σάββατο 4/12/2021)
Πανιώνιος – Καλαμάτα ‘80
ΑΣ Κέρκης – Πανερυθραϊκός
ΑΟ Αιγιαλέων - ΑΕΚ