Δευτέρα, 10 Ιανουάριος 2022 11:17

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80 – ΑΣ ΑΘΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ 3-0: Νίκη στην πρεμιέρα της β’ φάσης της Pre League (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Το πρώτο βήμα για την άνοδο στη Volley League Ανδρών πραγματοποίησε το Σάββατο η Καλαμάτα ‘80, που επικράτησε στο Κλειστό του δημοτικού σταδίου με 3-0 σετ του Αθλου Ορεστιάδας.

Οι “Λύκοι” μπήκαν με το δεξί στο 2022 ξεκινώντας νικηφόρα τις υποχρεώσεις τους στην β’ φάση του πρωταθλήματος της Pre League και τον Γ’ όμιλο. Εκαναν εξαιρετική εμφάνιση και έφτασαν μετά από μιάμιση ώρα αγώνα στη νίκη και την κατάκτηση των τριών πόντων. Από την άλλη δεν επέτρεψαν στην αντίπαλη ομάδα να βρει τον τρόπο για να διεκδικήσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα.
Από εκεί και πέρα θετικές εντυπώσεις άφησε στην πρώτη του συμμετοχή ο νεοαποκτηθείς Στόγιαν Ιλιεφ. Αν και βρίσκεται σχεδόν δύο εβδομάδες στην Καλαμάτα, ο 22χρονος ακραίος με καταγωγή από τη Βόρεια Μακεδονία, πρόλαβε να δείξει κάποια καλά στοιχεία. Στόχος όλων στην ομάδα είναι να τον βοηθήσουν να εγκλιματιστεί όσο γίνεται πιο γρήγορα, ώστε στη συνέχεια να μπορέσει να δείεξι το πραγματικό αγωνιστικό του πρόσωπο και να βάλει και αυτό το δικό του λιθαράκι για να επιτευχθεί η άνοδος.
Τη νίκη της Καλαμάτας ‘80 επισκίασε ο τραυματισμός στον αστράγαλο, του έμπειρου διαγώνιου Νίκου ΠαλέντζαΜάλιστα χρειάστηκε να διαχειριστούν και τον τραυματισμό στον αστράγαλο του Νίκου Παλέντζα λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου σετ, όταν το σκορ ήταν 5-3 υπέρ της Καλαματιανής ομάδας. Ο 30χρονος διαγώνιος υπέστη διάστρεμμα στις αρχές του β’ σετ και όταν το σκορ ήταν 5-3 υπέρ της Καλαματιανής ομάδας. Το πρόβλημα στο πόδι δεν του επέτρεψε να συνεχίσει και αποχώρησε από τον αγώνα.
Διπλή ήταν η χαρά για τον Κώστα Δακαλούρα, αφού εκτός από τη νίκη στο παραπάνω παιχνίδι, ο έμπειρος ακραίος, είχε γενέθλια. Μάλιστα οι συμπαίκτες του με τη λήξη του αγώνα του είπαν τα “Χρόνια πολλά” συνοδεύοντας τις ευχές του με τούρτα, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις.

Σε ότι αφορά τον αγώνα, οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο μέχρι το 6-6, από εκεί και μετά οι γηπεδούχοι άνοιξαν τη διαφορά φτάνοντας στο 10-6 και ακολούθως 15-10, 17-11, 22-14 και έφτασαν στην επικράτηση με 25-18. Πήραν από την αρχή κεφάλι στο σκορ, αν και στα πρώτα λεπτά όταν έγινε το 5-3, αποχώρησε λόγω τραυματισμού ο Παλέντζας, αυτό δεν του επηρέασε και συνέχισαν να ανοίγουν τη διαφορά, 9-4, 10-6, 14-8, 17-10, 21-15. Εκεί υπήρξε αντίδραση της φιλοξενούμενης ομάδας και μείωσε σε 23-21, όμως οι “Λύκοι” δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να φτάσουν στην ισοφάριση και πήραν το σετ με 25-21. Στο 3ο σετ, είχαμε και πάλι το ματς να πηγαίνει πόντο πόντο σχεδόν στα πρώτα λεπτά και μέχρι το 3-2. Από εκεί και μετά η Καλαμάτα ‘80 βρήκε ρυθμό και μέχρι το τέλος διατήρησε τη μεγάλη διαφορά στο σκορ και έφτασε στη νίκη.
Την αναμέτρηση διαιτήτευσαν ο Επαμεινώνδας Γεροθόδωρος με τον Παναγιώτη Χανδρινό.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 (Π. Ντάκουρης): Δαλακούρας, Πελεκούδας, Παλέντζας, Ιλιεφ, Χριστόφας, Δημητούλης, Ε. Ντάκουρης (λ), Χαραλαμπίδης. Στον πάγκο ήταν οι Γεωργάτος, Μπλάουελ, Κακαλέτρης, Κανελλόπουλος, Μπούρας (λ), Κατσιαφλάκας
ΓΣ ΑΘΛΟΣ (Θ. Χουσίδης): Ι. Σκαρλατίδης, Ριζόπουλος, Αλεξάκης, Πεντρόσα, Φερέϊρα Ντα Σίλβα, Στοϊλούδης, Αρχοντούδης (λ), Ράπτης, Διαμαντίδης (λ), Καζαντζίδης.

Ικανοποιημένος ο Ντάκουρης

Ο προπονητής της Καλαμάτας ‘80 Παναγιώτης Ντάκουρης σε δηλώσεις του στην “Ελευθερία” μετά το τέλος αγώνα, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι πρωταρχικός στόχος της ομάδας είναι να πάρει την πρώτη θέση, κοιτώντας να κερδίσει τα εντός έδρας παιχνίδι και μετά να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους στα ματς μακριά από την Καλαμάτα. Ακόμη αναφέρθηκε στον τραυματισμό του Παλέντζα, τον κορονοίο αλλά και στον Στόγιαν Ιλιεφ, που αποκτήθηκε πριν από λίγες ημέρες.
Ξεκινώντας από το παιχνίδι με τον Αθλο μας είπε: “Πιάσαμε καλή απόδοση σε αυτό το παιχνίδι. Ολα τα παιδιά έπαιξαν πολύ καλά. Ακολουθήσαμε την τακτική την οποία είχαμε στο μυαλό μας. Ξέραμε τις αδυναμίες του αντιπάλου. Η Ορεστιάδα είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα χωρίς να έχει τα πολύ μεγάλα ονόματα μέσα, αλλά είναι μία σκληροτράχηλη ομάδα. Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι που ξεκινήσαμε με το δεξί. Ο μεγάλος μας στόχος είναι να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια μέσα στην έδρα μας και από κει και μετά να κλέψουμε πόντους από τα εκτός έδρας ματς. Ηταν ένα καλό ξεκίνημα το μόνο που μας προβληματίζει αυτή τη στιγμή είναι ο τραυματισμός του Νίκου του Παλέντζα. Αυτή τη στιγμή έχουμε πέσει όλοι επάνω για να δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί και πώς θα το αντιμετωπίσουμε έτσι ώστε να επανέλθει στα παιχνίδια”.
Για τον κορονοίο ανέφερε: “Εξαρχής ξέραμε ότι το μεγάλο πρόβλημα ήταν η υγεία και λόγω του κορονοίου, αλλά και λόγω των τραυματισμών. Ευτυχώς από τον κορονοίο μέχρι στιγμής έχουμε βγει αλώβητοι”.
Σχετικά με τον Στόγιαν Ιλιεφ σημείωσε: “Με το που ήρθε ο καινούργιος παίκτης ο Ιλιεφ, μπήκε αμέσως στα βαθιά. Είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης και αξίζει να σημειωθεί ότι είναι διεθνής με την εθνική του ομάδα. Ενσωματώθηκε πάρα πολύ γρήγορα στην ομάδα μας και για αυτό κιόλας ξεκίνησε σήμερα. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από όλα τα παιδιά και από το νέο παίκτη, ο οποίος καλώς, κακώς αντιμετωπίζει μία δυσκολία όσον αφορά και τη γλώσσα αλλά και το να ενσωματωθεί γρήγορα στην ομάδα. Παρόλα αυτά τα καταφέρνει το παιδί, είναι ένας εξαιρετικός χαρακτήρας και δείχνει διάθεση να βοηθήσει την ομάδα”.
Οσο για τον στόχο της ομάδας του στη β’ φάση του πρωταθλήματος της Pre League, ο έμπειρος προπονητής, υπογράμμισε: “Εμείς κοιτάμε την πρώτη θέση που οδηγεί απευθείας άνοδο ή μπορεί και με τις ενδιάμεσες να τα καταφέρουμε. Ο πρωταρχικός μας στόχος είναι η πρώτη θέση. Από εκεί και πέρα βέβαια μην ξεχνάμε ότι θα ανέβουν δύο ομάδες σίγουρα από την κατηγορία και η τρίτη θα έχει και ένα επιπλέον μπαράζ με την τελευταία ομάδα της Volley League. Βασικός μας στόχος όμως είναι η πρώτη θέση όπως σας είπα και πριν. Το πρώτο μας μέλημα είναι να κρατήσουμε αλώβητη την έδρα μας και από εκεί και μετά να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους στα εκτός έδρας παιχνίδια”.

Ενθουσιασμένος
ο Στόγιαν Ιλιεφ

Λίγες ημέρες μετά τη μεταγραφή του στην Καλαμάτα ‘80, ο Στόγιαν Ιλιεφ είχε και την πρώτη του συμμετοχή σε επίσημο παιχνίδι. Στις πρώτες του δηλώσεις στα ΜΜΕ, αρχικά μίλησε για την απόφαση του να αλλάξει χώρα και να έρθει στην άγνωστη μέχρι πρότινος γι’ αυτόν πόλη και ομάδα της Καλαμάτας: “Είχα μια μέτρια σεζόν στη Ρουμανία, κι όταν ο μάνατζερ μου είπε γι’ αυτή την πόλη κι αυτή την ομάδα δεν γνώριζα τίποτα. Μου είπε ότι είναι μια καλή ομάδα με προοπτική, ασφαλή επιλογή γι’ αυτό και ήρθα αλλά και για την θάλασσα και τις ομορφιές του τόπου”.
Δήλωσε ενθουσιασμένος από τη Καλαμάτα και ειδικά από την παραλιακή ζώνη, επισημαίνοντας πως οι πρώτες του εντυπώσεις είναι θετικές, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο θερμό καλωσόρισμα που έτυχε από τη νέα του ομάδα. Ερχόμενος από ομάδα της Ρουμανίας, η οποία συμμετείχε σε μεγαλύτερη κατηγορία εξήγησε πως στόχος του είναι να ανακτήσει την “χαμένη” του αυτοπεποίθηση: “Αγωνιζόμουν σε μεγαλύτερη κατηγορία στη Ρουμανία και ήρθα εδώ διότι θέλω να “χτίσω” ξανά την αυτοπεποίθησή μου και θεωρώ πως έκανα την σωστή επιλογή. Είχα κι άλλες προτάσεις, όμως επέλεξα την Καλαμάτα”.
Για την ενσωμάτωσή του στην ομάδα σε μια τόσο κρίσιμη φάση στο πρωτάθλημα και στο πλαίσιο διεκδίκησης της ανόδου και το … “βάπτισμα του πυρός” με την φανέλα των “Λύκων”, απέναντι μάλιστα σε μια άγνωστη ουσιαστικά ομάδα, εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς όπως είπε: “Πήγε καλά. Ο πρώτος αγώνας είναι πάντοτε ο πιο δύσκολος. Κερδίσαμε 3-0 και για μένα όλα ήταν τέλεια. Ολοι ευχαριστημένοι…”.
Μιλώντας για την στρατηγική που ακολούθησαν οι παίκτες του Αθλου Ορεστιάδας “σημαδεύοντας” τον στην υποδοχή το χαρακτήρισε ως κάτι αναμενόμενο: “Είναι φυσιολογικό, επειδή είμαι καινούργιο μέλος στην ομάδα σκέφτηκαν πως μπορούν να με επηρεάσουν. Ομως όλα πήγαν καλά…”.

PRE LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ – Γ’ ΟΜΙΛΟΣ
Πρεμιέρα με νίκες για Πήγασο Πολίχνης και Καλαμάτα ‘80

Με νίκες του Πήγασου Πολίχνης επί του Κέρκη Σάμου με 3-1 σετ και της Καλαμάτας ‘80 με 3-0 σετ κόντρα στον Αθλο Ορεστιάδας ξεκίνησε ο Γ' όμιλος ανόδου της Pre League Ανδρών. Υπενθυμίζουμε το παιχνίδι του Αριστοτέλη Σκύδρας με την ΑΕΚ αναβλήθηκε γιατί η φιλοξενούμενη ομάδα είχε 4 κρούσματα covid-19 και θα διεξαχθεί σε επόμενη ημερομηνία.

ΠΗΓΑΣΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ - ΑΣ ΚΕΡΚΗΣ ΣΑΜΟΥ 3-1

Τα σετ: 25-23, 25-22, 19-25, 25-17.
Διαιτητές: Βασιλειάδης, Τοσουνίδης, Γραμματεία: Δεληκωστίδου, Παρατηρητής: Κουκουμάκας.
ΠΗΓΑΣΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ (Ηρακλής Θεοδώρου): Κομητούδης, Κεσεσίδης, Μαυροβουνιώτης, Στίγγας, Μήλης, Χρηστινίδης / Τσαδήμας (λ), Μποζίδης, Τσιράκης, Κανάρης, Καρατζάς, Μπαρδούκας.
ΑΣ ΚΕΡΚΗΣ ΣΑΜΟΥ (Αντώνης Παπαδόπουλος): Κουτσομύτης, Ρούσης, Αράγια, Ναζαρένο, Στράτος, Τουρνάκης / Φραγκιαδάκης (λ), Γεωργίου, Κανάσαρος.

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(1η αγωνιστική)
Αριστοτέλης Σκύδρας - ΑΕΚ αναβλήθηκε
Πήγασος Πολίχνης - ΑΣ Κέρκης 3-1
Καλαμάτα 80 - Αθλος Ορεστιάδας 3-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 1 αγώνα)
1. Καλαμάτα ‘80 3-0 3
-. Πήγασος Πολ. 3-1 3
3. ΑΣ Κέρκης 1-3 0
-. ΑΕΚ 0-0 0
-. Αριστοτέλης 0-0 0
-. Αθλος Ορ. 0-3 0
* Εκκρεμεί ο αγώνας Αριστοτέλης Σκύδρας – ΑΕΚ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022)
Καλαμάτα ‘80 – Αριστοτέλης Σκύδρας
ΑΕΚ – Πήγασος Πολίχνης
Αθλος Ορεστιάδας – ΑΣ Κέρκης