Δευτέρα, 21 Νοέμβριος 2022 13:42

ΑΚ. ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 3-1: Ηττα από τον πρωτοπόρο

Γράφτηκε από τον

Την ήττα γνώρισε το Σάββατο ο Απόλλων Καλαμάτας στη Θεσσαλονίκη, χάνοντας 3-1 από τις Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων.

Η Καλαματιανή ομάδα ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και κατάφερε να κερδίσει το πρώτο σετ. Στο δεύτερο προσπάθησε μέχρι και τον τελευταίο πόντο να επικρατήσει όμως η γηπεδούχος ομάδα ήταν πιο ουσιαστική στις τελευταίες επιθέσεις και το πήρε 25-22 ισοφαρίζοντας σε 1-1. Αν ο Απόλλωνας είχε καλύτερες επιλογές και έπαιρνε και το δεύτερο σετ τότε η κατάληξη του αγώνα, όσον αφορά το αποτέλεσμα θα μπορούσε να ήταν διαφορετική. Στο 3ο σετ ο Απόλλωνας δεν έκανε καλό παιχνίδι και έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα των Πεύκων να κερδίσει και να προηγηθεί με 2-1. Στο 4ο σετ η γηπεδούχος ομάδα έβγαλε τα καλά της στοιχεία στο παιχνίδι και πήρε σημαντική διαφορά. Βέβαια ο Απόλλωνας δεν τα παράτησε και προσπάθησε, ιδιαίτερα στα μέσα του σετ, όπου έφτασε να μειώσει 23-19, όμως η ομάδα της Θεσσαλονίκης που είναι πρωτοπόρος και αήττητη δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Απόλλωνα ότι μπορεί να ελπίζει σε κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Κράτησε τη διάφορα στους 4 πόντους (25-21) και πήρε το σετ και τη νίκη παρότι ο αντίπαλος της μείωσε 24-21.
Μετά το ματς, ο προπονητής του Απόλλωνα Μπάμπης Μυτσκίδης σε δηλώσεις τους στην “Ελευθερία” υποστήριξε: “Ξεκινήσαμε πολύ καλά και πήραμε το πρώτο σετ. Στο δεύτερο σετ μέχρι το 15 κάναμε λάθη, όμως σταδιακά κάναμε την προσπάθεια μας, όμως στο τέλος δεν τα καταφέραμε και ισοφάρισε ο αντίπαλος. Στο 3ο δεν παίξαμε καλά, όπως θα θέλαμε και τα Πεύκα έφτασαν στην επικράτηση. Στο 4ο από τα μέσα του σετ, που τα Πεύκα είχαν κτίσει μια διαφορά πήγαμε να το μαζέψουμε και παρότι πλησιάσαμε, δεν τα καταφέραμε. Εχουμε θεματάκια, με κάποιους μικροτραυματισμούς, που μας κράτησαν λίγο πίσω. Το Δεκέμβριο θα χρειαστούμε ενίσχυση αν θέλουμε να κυνηγήσουμε κάτι. Από εκεί και πέρα η γεύση που μας αφήνει το ματς είναι 50-50. Στο β’ σετ δεν ήμασταν καλοί σε κρίσιμες φάσεις, μας στοίχισε, δεν είχαμε καθαρό μυαλό ήταν πού κομβικό για εξέλιξη του ματς. Τώρα έχουμε το ρεπό, που θα βοηθήσει για να πάρουμε μια ανάσα
Τα σετ: 21-25, 25-22, 25-16, 25-21.
Διαιτητές: Γεωργιάδης Εμμ., Δρανίτσας, Παρατηρητής: Καραμπαλάσης
Α.Σ. ΑΚΑΔ. ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ (Ι. Χαριτωνίδης): Κομλένοβιτς, Ματσαρόκη, Δρακουλίδου, Μάγκντιτς, Πλακιά, Καραφουλίδου / Μπάλλα (λ), Βεζυργιαννίδου, Τόλιου.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ (Μπ. Μυτσκίδης): Τσομπανίδου, Αποστολοπούλου, Φάιλο, Κολλιά, Ζωίδου Τόσι, Ν. Γιόλλα (λ), Μαυροειδή, Ε. Γιόλλα, Σερελέα, Καψαμπέλη (λ).

Συνεχίζουν αήττητα τα Πεύκα, ανέβηκε δεύτερος ο Βότσης

Αν και έχασαν το πρώτο σετ, οι Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων έκαναν την ανατροπή απέναντι στον Απόλλωνα Καλαμάτα και με τη νίκη με 3-1 σετ συνεχίζουν αήττητες στο πρωτάθλημα της Pre League Γυναικών.
Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται και ο Ναύαρχος Βότσης (με παιχνίδι παραπάνω) ο οποίος πέρασε από την έδρα των Βριλησσίων με 3-0 σετ, ενώ μεγάλη νίκη επί του Πανιωνίου με 3-0 σετ πέτυχε και εντός έδρας η Κόρινθος.
Ο Πορφύρας αρχίζει και ανεβάσει στροφές με τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του και τρίτη συνολικά, καθώς πήρε το εκτός έδρας τρίποντο με 3-1 σετ επί της Ελπίδας Αμπελοκήπων.
Επιστροφή στις νίκες για τις Αμαζόνες, οι οποίες ξεπέρασαν την ήττα από τον Βότση στη Θεσσαλονίκη και επικράτησαν εύκολα στη Νέα Ερυθραία των Μακεδόνων με 3-0 σετ.

Φ.Ο. Βριλησσίων - Α.Π.Σ. Ναυάρχου Βότση 0-3 (21-25, 16-25, 17-25)

Διαιτητές: Ράντσιου, Οικονόμου Μ., Παρατηρητής: Παγκοζίδης
Φ.Ο. ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ (Χρήστος Τριανταφυλλόπουλος): Λογαρά, Έρωτα, Ντα Φονσέκα, Στάθη, Σίλβα, Μπόκη / Καραβοκύρη (λ), Τριγωνίδου (λ), Παυλοπούλου, Μπαλάσκα.
Α.Π.Σ. ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΒΟΤΣΗ (Κώστας Ιωαννίδης): Αθανασιάδου, Τριλυράκη, Κοκότη, Αλτίνη, Αργυρίου, Ακριβοπούλου / Ωραιοπούλου (λ), Παπαδοπούλου (λ).

Α.Σ. Ελπίς - Α.Ο.Φ. Πορφύρας 1-3 (24-26, 20-25, 25-13, 23-25)

Διαιτητές: Μαυρίδης Γ., Κυριακόπουλος, Παρατηρητής: Τσοπάνογλου
Α.Σ. ΕΛΠΙΣ (Γιώργος Γεωργιάδης): Παντελίδου, Γουγούση, Κόγιτς, Τριανταφύλλου, Γαϊτανίδου, Παπάζογλου / Ρουμπάτη (λ), Στεργιάκη (λ), Κώστογλου, Μπαλογιάννη, Σουπιώνη.
Α.Ο.Φ. ΠΟΡΦΥΡΑΣ (Μανώλης Αποστολογιωργάκης): Σωτηρίου, Σάντε, Γεωργιάδου, Μπουένο, Ποντικάκη, Θαλασσινού / Λιάρου (λ), Μπουτσελάκου (λ), Ιωαννίδου, Γκολφινοπούλου, Ατέσογλου, Παγωμένου, Τσένη.

Α.Σ.Π. Κόρινθος - Γ.Σ. Πανιώνιος 3-0 (25-22, 25-23, 25-19)

Διαιτητές: Πρέντζας, Τόλιος, Παρατηρητής: Δημάκης
Α.Σ.Π. ΚΟΡΙΝΘΟΣ (Μανώλης Πρασανάκης): Πατουχέα, Σπυροπούλου, Μπίτερ, Παπά, Ανγκούλο, Κυπαρίσση / Αγγιστριώτη (λ), Μαργαρίτη (λ).
Γ.Σ. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Αλέξανδρος Τσικόγια): Φωτεινού, Σαΐνι, Άλβαρεζ, Καρέλια, Βασιλαντωνάκη, Τσίμα / Λεωνίδου (λ), Τζαγκαράκη (λ), Λιόλιου, Τσιγαρίδα, Παπαδοπούλου.

Α.Ο.Ν. Αμαζόνες - Α.Σ. Μακεδόνες 3-0 (25-07, 25-11, 25-23)

Διαιτητές: Κατερλή, Μαυρικίδου, Παρατηρητής: Τσάκωνας
Α.Ο.Ν. ΑΜΑΖΟΝΕΣ (Βασίλης Πανδής): Βυθούλκα, Φακοπουλίδου, Νομικού, Γκρέκα, Χριστοδούλου, Κάλλη / Γκιαούρη (λ), Τζαφέρη (λ), Κόνιαρη, Νικολαΐδη, Γκέκοβιτς, Μαραθοκαμπίτου, Μαραζοπούλου.
Α.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ (Κώστας Αγγουράς): Γκίκα, Νικηφόρου, Παπαδοπούλου, Ντογραμάτζη, Παπακωνσταντίνου, Καραντάκη / Σακκά Κ. (λ), Πουλιάκη, Μπορμπόκη.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(6η αγωνιστική)
ΑΟΝ Αμαζόνες – ΑΣ Μακεδόνες 3-0
ΦΟ Βριλησσίων – ΑΠΣ Ναυάρχου Βότση 0-3
Ακ. Πρωτ/τών Πεύκων – Απόλλων Καλ. 3-1
ΑΣ Ελπίς – ΑΟΦ Πορφύρας 1-3
ΧΑΝΘ – ΟΦΑ Απολλώνιος 0-3
ΑΣΠ Κόρινθος – Πανιώνιος 3-0
Ρεπό: ΑΠΣ Αίας

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 6 αγώνες)
1. ΟΦΑ Απολλώνιος 15-0 15
-. Ακ. Πρωτ/τών Πεύκων 15-1 15
3. ΑΠΣ Ναυάρχου Βότση 17-9 13
4. Απόλλων Καλ. 13-6 12
5. ΑΣΠ Κόρινθος 11-11 10
-. ΑΟΝ Αμαζόνες 11-6 10
7. ΑΟΦ Πορφύρας 10-10 9
-. Πανιώνιος 9-6 9
9. ΑΣ Ελπίς 10-11 8
10. ΑΠΣ Αίας 5-13 4
11. ΧΑΝΘ 3-15 3
12. ΦΟ Βριλησσίων 0-15 0
-. ΑΣ Μακεδόνες 2-18 0
* Εχουν κάνει το ρεπό τους ΑΟΝ Αμαζόνες, ΟΦΑ Απολλώνιος, ΦΟ Βριλησσίων, Πανιώνιος, Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων, ΑΠΣ Αίας

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Σάββατο 26 Νοεμβρίου)
ΑΟΦ Πορφύρας – ΑΟΝ Αμαζόνες
ΑΣ Μακεδόνες – ΦΟ Βριλησσίων
ΑΠΣ Ναυάρχου Βότση – Ακ. Πρωτ/τών Πεύκων
ΟΦΑ Απολλώνιος – ΑΣ Ελπίς
Πανιώνιος – ΧΑΝΘ
ΑΠΣ Αίας – ΑΣΠ Κόρινθος
Ρεπό: Απόλλων Καλαμάτας