Τρίτη, 11 Απριλίου 2023 15:10

Ξεχωριστό φιλικό ομογενών με ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ στην Τέντα υπό το βλέμμα Διαμαντίδη (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Γεύση από… αμερικάνικο μπάσκετ πήραν όσοι βρέθηκαν το Σάββατο το πρωί στην Τέντα, καθώς η “Super League Athletic Academy” ήρθε στην Ελλάδα και έδωσε φιλικό, με αντίπαλο τη μικτή ομάδα της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, υπό το βλέμμα μάλιστα του Δημήτρη Διαμαντίδη!

Ο άνθρωπος που έγραψε τη δική του μεγάλη ιστορία ως αθλητής στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ, έχει πλέον ρόλο συμβούλου στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας, όπως επίσης και στις Εθνικές ομάδες μέχρι 18 ετών. Ετσι βρέθηκε στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα για το τουρνουά, όπως επίσης και οι Γιάννης Καλαμπόκης και Βαγγέλης Ζιάγκος, προπονητές της εθνικής παίδων και εφήβων, αντίστοιχα.
Το παραπάνω ξεχωριστό παιχνίδι διοργάνωσε ο Σύλλογος Μεσσηνίων Νέας Υόρκης «Αριστομένης», με σκοπό οι ομογενείς να γνωρίσουν την πατρίδα τους. Στόχος είναι να γίνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή στην Καλαμάτα.

Να σημειωθεί ότι το Σάββατο η ακαδημία της Νέας Υόρκης έδωσε φιλικό και στη Σπάρτη με ομάδα της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, ενώ από χθες βρίσκεται στην Αθήνα για φιλικά με τις ακαδημίες Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, μέχρι και τη Μ. Πέμπτη, που θα επιστρέψει στη Νέα Υόρκη. Στην αποστολή μετέχουν δεκάδες αγόρια και κορίτσια, ηλικίας 14 έως 18 ετών, που απολαμβάνουν το ταξίδι στην Ελλάδα. Στην Τέντα χόρεψαν μάλιστα στο φινάλε και παραδοσιακούς χορούς, ενώ όλα τα παιδιά πήραν αναμνηστικά μετάλλια. Οι αγώνες έγιναν υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.
Ο Σταύρος Γιαννόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Μεσσηνίων Νέας Υόρκης “Αριστομένης” μιλώντας στην “Ε” δεν έκρυψε τη χαρά του, που ο ίδιος και η ακαδημία ήρθαν να παίξουν μπάσκετ στην Καλαμάτα. “Να χαιρετήσω την πόλη που αγαπάμε. Δεν το συζητάω ότι θέλουμε να προβάλλουμε την πόλη μας. Ετσι έγινε αυτό το φιλικό εδώ.

Η ακαδημία της Νέας Υόρκης είναι από Ελληνες και ο ιδιοκτήτης κατάγεται από τη Σπάρτη”, σημείωσε και εξήγησε στη συνέχεια πως διοργανώθηκε το φιλικό:
“Εδώ και έξι χρόνια έχει ξεκινήσει ένα τουρνουά μπάσκετ στην Ελλάδα. Μαθαίνοντας και γνωρίζοντας το πρόγραμμα, ζήτησα από την ακαδημία, αν ήθελε να γίνει και στην Καλαμάτα. Να φέρουμε τα παιδιά μας και να γίνει μια γέφυρα. Εγινε η πρόταση στον Δήμο Καλαμάτας και πήραμε την αποδοχή. Είμαστε εδώ για να απολαύσουμε την ωραία αθλητική γιορτή, που έχει μαζί τον τουρισμό, τον πολιτισμό και όλα τα όμορφα στοιχεία. Τα παιδιά από τη Νέα Υόρκη θα απολαύσουν την πόλη μας”.
Ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε ότι όλοι αγκάλιασαν τα παιδιά της ομογένειας και στόχος είναι να καθιερωθεί το φιλικό.