Τρίτη, 14 Μαϊος 2024 12:11

Ο Ντομινίκ Γουίλκινς τον Ιούνιο στην Costa Navarino

Γράφτηκε από τον

Το NBA Basketball School επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στην Costa Navarino, από τις 27 Μαΐου έως τις 15 Σεπτεμβρίου, με ένα δυναμικό πρόγραμμα για επίδοξους παίκτες μπάσκετ όλων των ηλικιών.

Με αφορμή την καλοκαιρινή λειτουργία, η Costa Navarino Navarino θα υποδεχθεί το διάστημα 23-26 Ιουνίου για μια αποκλειστική εμφάνιση, τον θρύλο του μπάσκετ Dominique Wilkins, 9 φορές NBA All-Star και Greek League Hall of Famer.
.Παράλληλα, για την περίοδο 30 Ιουνίου έως 17 Αυγούστου, οι συμμετέχοντες στο ΝΒΑ Basketball School θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά του αθλήματος από τον πρώην παίκτη του NBA και No1 στα ΝΒΑ draft, Michael Bradley, ο οποίος θα διευθύνει το καλοκαιρινό πρόγραμμα.
Οι νεαροί παίκτες του ΝΒΑ Basketball School ηλικίας 6-18 ετών θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα 3 έως 7 ημερών, ενώ οι ενήλικες θα απολαμβάνουν καθημερινές απογευματινές ωριαίες προπονήσεις.

Με την εγγραφή στο πρόγραμμα, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα NBA T-shirt, ενώ όσοι παρακολουθήσουν το πλήρες πρόγραμμα (6 ή 7 ημέρες) θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής από το NBA Basketball School και ένα δώρο από το NBA.
Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του ΝΒΑ Basketball School, στις 4 Μαΐου πραγματοποιήθηκε μια εκδήλωση για του επισκέπτες του Πάσχα, με τη συμμετοχή της πρώην WNBA παίκτριας και μέλους του Γυναικείου Basketball Hall of Fame, Ticha Penicheiro, και του πρώην παίκτη του NBA και μέλους της Εθνικής Ομάδας της Αργεντινής που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, Luis Scola.
Τα παιδιά και νέοι που συμμετείχαν, προπονήθηκαν στο γήπεδο υπό την καθοδήγηση των κορυφαίων παικτών, έλαβαν αυτόγραφα κι εξασκήθηκαν σε τεχνικές και τρόπους παιξίματος.
Το NBA Basketball School στην Costa Navarino ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2023 και αποτελεί την πρώτη συνεργασία του NBA με έναν τουριστικό προορισμό στην Ευρώπη.

Το NBA Basketball School είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του τμήματος International Basketball Operations του NBA, με ενεργούς αλλά και με πρώην προπονητές του NBA, με παίκτες, καθώς και με ειδικούς στην ανάπτυξη παικτών. Tο πρόγραμμα του NBA Basketball School απευθύνεται σε παιδιά, καθώς και σε ενήλικες έχει σχεδιαστεί για να εμπνεύσει νέους παίκτες στο άθλημα και παράλληλα, για να παρουσιάζει σε γονείς, προπονητές και οργανισμούς τις δυνατότητες των παικτών.