Σάββατο, 04 Μαϊος 2024 12:22

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: “Μπορούμε την άνοδο”, λέει ο νέος τεχνικός Ηλίας Φωτόπουλος

Γράφτηκε από τον

Στην τελευταία θέση της βαθμολογίας του 5ου ομίλου βρίσκεται ο Μιλτιάδης, μετά την ολοκλήρωση της 2ης αγωνιστικής στα μπαράζ ανόδου στη Γ’ εθνική.

Ο πρωταθλητής Μεσσηνίας έχει δώσει βέβαια ένα παιχνίδι, στην πρεμιέρα με τον Πανγυθεατικό, καθώς τη 2η αγωνιστική είχε ρεπό. Η ήττα με 4-0 στο Γύθειο είχε ως συνέπεια να λυθεί η συνεργασία με τον Γιώργο Καλόμαλο, με τον Ηλία Φωτόπουλο να αναλαμβάνει από τη Μ. Τρίτη τα ηνία στον πάγκο. Ο έμπειρος τεχνικός θα κάνει ντεμπούτο στο εντός έδρας ματς με τον Ατρόμητο Πατρών, που θα διεξαχθεί στις 12 Μαΐου.
“Σκοπός είναι η άνοδος. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χαλαρώσουμε. Τα παιχνίδια θα έχουν διαφορετική προσέγγιση. Πρέπει να έχουμε τρομερή διάθεση και αγωνιστικότητα. Είναι άσχημο που η ομάδα ξεκίνησε με το αριστερό. Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες απώλειες και πρέπει να φανούμε αντάξιοι των απαιτήσεων”, λέει στην “Ε” ο Ηλίας Φωτόπουλος, που θα έχει συνεργάτες τον Γιάννη Καραλάγα (βοηθός) και Χρήστο Κουτσούμπα (προπονητής τερματοφυλάκων). Δύο ανθρώπους, με τους οποίους έχει συνεργαστεί στο παρελθόν. Με τον Γ. Καραλάγα στη Νίκη Τραγανού στη Γ’ εθνική και με τον Χρ. Κουτσούμπα, τόσο στη Βάρδα, όσο και στην Κυπαρισσία. Αμφότεροι κατάγονται από την Ηλεία, όπως και ο Ηλίας Φωτόπουλος που οδήγησε πέρυσι τη Βάρδα στην άνοδο στη Γ’ εθνική και ήταν στον πάγκο της μέχρι το Νοέμβριο. Ο νέος τεχνικός του Μιλτιάδη έχει περάσει ξανά από τη Μεσσηνία (στην Κυπαρισσία) και γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα. Το ζητούμενο πλέον είναι να οδηγήσει τον Μιλτιάδη στις εθνικές κατηγορίες και αυτό θα συμβεί εφόσον τερματίσει στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας. Ο ίδιος είναι αισιόδοξος.
“Μπορούμε την άνοδο. Το έμψυχο δυναμικό είναι πολύ καλό και η ομάδα έχει προοπτικές”, λέει χαρακτηριστικά.
Οσο για το πόσοι βαθμοί χρειάζονται; “Πιστεύω πως έτσι όπως είναι τα πράγματα μετά τη 2η αγωνιστική, ότι οι 11 βαθμοί θα δίνουν άνοδο. Θεωρώ πάντως ότι μέχρι την τελευταία αγωνιστική όλα θα είναι ανοιχτά. Τα ματς θα πηγαίνουν στη λεπτομέρεια. Αυτό έχουν δείξουν οι δύο πρώτες αγωνιστικές”.
Η τρίτη αγωνιστική στα μπαράζ ανόδου θα διεξαχθεί μετά το Πάσχα, με τον Μιλτιάδη όπως προαναφέραμε να υποδέχεται τον Ατρόμητο Πατρών που έχει ξεκινήσει με δύο ήττες. Ο Ξενοφών Κρεστένων θα αντιμετωπίσει τον Πανγυθεατικό και ο Παναρκαδικός τη Θύελλα Αμπελοκήπων, ενώ ρεπό έχει ο Παλληξουριακός. Στην κορυφή της βαθμολογίας με 4 βαθμούς βρίσκονται οι Πανγυθεατικός και Παναρκαδικός, ακολουθούν με 3 ο Ξενοφών Κρεστένων και η Θύελλα Αμπελοκήπων και με 2 ο Παλληξουριακός. Χωρίς βαθμό είναι ο Μιλτιάδης με τον Ατρόμητο Πατρών. Ο Μιλτιάδης και ο Ξενοφών Κρεστένων έχουν δώσει όμως ένα παιχνίδι, καθώς έχουν κάνει το ρεπό τους.

Ξεκαθαρίζει με Τσουλάκο

Τηλεφωνική επαφή με τον Σταύρο Τσουλάκο είχε τις προηγούμενες μέρες ο Ηλίας Φωτόπουλος. Ο νέος τεχνικός του Μιλτιάδη μίλησε με τον έμπειρο επιθετικό, που ήταν εκτός ομάδας έπειτα από πειθαρχικό παράπτωμα και δεν αποκλείεται αν το αποφασίσει η διοίκηση, να επιστρέψει στις υποχρεώσεις του Μιλτιάδη. Το θέμα θα ξεκαθαρίσει οριστικά μέχρι την Τρίτη του Πάσχα.