Δευτέρα, 20 Μαϊος 2024 15:53

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ “Ε”: “Από την πρώτη μέρα πίστευα στην άνοδο”

Γράφτηκε από τον
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ “Ε”: “Από την πρώτη μέρα πίστευα στην άνοδο”

Συνέντευξη στον Νίκο Κοζομπόλη

Η 17η Μαΐου 2024 είναι μια ημερομηνία ορόσημο στην ιστορία του ΑΟ Στενωσιάς. καθώς πανηγύρισε την άνοδο στην Α' τοπική για πρώτη φορά στην 42χρονη ιστορία του. Ο σύλλογος της Πυλίας ήταν σε όλη την σεζόν μέσα στις προνομιούχες θέσεις και εκεί παρέμεινε μέχρι το τέλος, σε μια μεγάλη μάχη που έδωσε με τον ΑΟ Φοινικούντας.
Η εξαιρετική πορεία στο περσινό πρωτάθλημα της Β' τοπικής που επισφραγίστηκε με την κατάκτηση του τίτλου στον 2ο Όμιλο, ο οποίος συνοδεύτηκε από το αήττητο (17 νίκες, 1 ισοπαλία) φαίνεται πως άνοιξε την... όρεξη των ανθρώπων του συλλόγου και σηματοδότησε το τι θα ακολουθήσει.
Η ομάδα της Στενωσιάς εκπέμπει υγεία σε όλους τους τομείς, έχοντας ξανά στον προεδρικό θώκο μετά από 8 χρόνια τον Χρήστο Καλογερόπουλο, ο οποίος έχει προσφέρει στο παρελθόν και ως ποδοσφαιριστής, ενώ σε επίπεδο οργάνωσης κάνει συνεχώς βήματα προόδου.
Φέτος, ο ΑΟΣ τερμάτισε στην 2η θέση της Β' τοπικής με 63 βαθμούς, 7 πίσω από την πρωταθλήτρια Ομόνοια. Σε 30 αγώνες είχε απολογισμό 20 νίκες, 3 ισοπαλίες και 7 ήττες, ενώ στις τάξεις του διέθετε τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, Κώστα Λυμπερόπουλο με 36 γκολ.
Ο πρόεδρος του ΑΟ Στενωσιάς, Χρήστος Καλογερόπουλος μίλησε στην "Ε" για τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς που ανταμείφθηκαν στο τέλος και την οποία παρομοίασε με “άθλο” . Πάμε λοιπόν να δούμε όλα όσα ενδιαφέροντα μας είπε.

-Κάντε μας έναν σύντομο απολογισμό αυτών των δύο χρόνων που βρίσκεστε και πάλι στην θέση του προέδρου.

“Πριν ακόμα αναλάβουμε επίσημα τα καθήκοντά μας ως νέα διοίκηση κάναμε μια προσπάθεια να φέρουμε στην ομάδα τους ποδοσφαιριστές που έχουν καταγωγή από την Στενωσιά αλλά και την ευρύτερη περιοχή και που αγωνίζονταν σε άλλους συλλόγους και το καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό. Μέσα σε μόλις δύο χρόνια η ομάδα έχει πανηγυρίσει ουσιαστικά δύο ανόδους. Πέρυσι στον 2ο Όμιλο της Β' τοπικής κατακτήσαμε τον τίτλο αήττητοι, έχοντας απολογισμό 17 νίκες και μόλις μία ισοπαλία σε 18 αγώνες και φέτος που η Α1 συγχωνεύτηκε με την Β' τοπική πήραμε την άνοδο ως δευτεραθλητές για πρώτη φορά στην ιστορία μας. Νομίζω ό,τι μέσα από πάρα πολύ δουλειά που βγήκε στο γήπεδο, ήρθε στο τέλος της χρονιάς το επιθυμητό αποτέλεσμα.”

-Ποια τα συναισθήματα;

“Σίγουρα συγκίνηση γιατί καταφέραμε να πετύχουμε κάτι σπουδαίο που θα γραφτεί με “χρυσά” γράμματα στην ιστορία της ομάδας και θα μνημονεύεται για χρόνια. Καταφέραμε πραγματικά έναν “άθλο” αν αναλογιστεί κανείς ό,τι την σεζόν 2017-18 η ομάδα παρότι είχε δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Β' τοπικής, εν τέλει δεν κατέβηκε να αγωνιστεί και υποβιβάστηκε στην Γ' τοπική, ενώ και τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε καταγράψει κάποια επιτυχία. Επιπροσθέτως, τον Μάιο του 2022 ως νέα διοίκηση και αφού επισημοποιήθηκε η πρόσληψη του Παναγιώτη Βλαχογιάννη στην τεχνική ηγεσία, ξεκινήσαμε το “χτίσιμο” της ομάδας, έχοντας μόλις τέσσερα δελτία στα χέρια μας! Παρόλο που υπήρχαν στο ρόστερ παιδιά που έχουν αναδειχθεί από τον ΑΟ Στενωσιάς, όπως ο Κώστας Λυμπερόπουλος, ο Θανάσης Χρόνης, ο Θανάσης Σταματελόπουλος, ο Παναγιώτης Καγιανάς κ.α. όλο αυτό που καταφέραμε δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση. Παρέα με τα υπόλοιπα παιδιά που δεν είχαν καταγωγή από το χωριό, άπαντες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Για όλους όσοι απάρτιζαν την ομάδα, η φετινή χρονιά ήταν “σχολείο”. Είτε αυτός ήταν στην διοίκηση, είτε προπονητής, είτε ποδοσφαιριστής.”

-Πότε πιστέψατε ό,τι η ομάδα μπορεί να τα καταφέρει;

“Από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε προετοιμασία τον Αύγουστο το πίστεψα και μάλιστα το είχα αναφέρει σε κατ' ιδίαν συζήτηση που είχα με τον κ. Βλαχογιάννη, ο οποίος αποχώρησε στα τέλη Οκτώβρη λόγω ενός σοβαρού οικογενειακού προβλήματος, αλλά και στον κ. Μπιζίμη, έναν αξιόλογο άνθρωπο και προπονητή, που τον διαδέχθηκε και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τον ευχαριστήσω προσωπικά. Από εκεί και πέρα με τον τρόπο μου κατάφερα να το περάσω και στους ποδοσφαιριστές, χωρίς έπαρση, αλαζονεία και φανφάρες. Ο ξεκάθαρος στόχος από την αρχή της σεζόν ήταν να τερματίσουμε στην πρώτη τριάδα. Δουλέψαμε σκληρά όλη την χρονιά και οι κόποι μας ανταμείφθηκαν στο τέλος.”

-Όταν ήρθε η λεγόμενη “κοιλιά” με τρεις διαδοχικές ήττες αγχωθήκατε;

“Λόγω του συναισθηματικού δεσίματος που έχουν τα παιδιά με την ομάδα, καθώς όπως γνωρίζεται το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ αποτελείτο από γηγενείς παίκτες, πίστεψα ό,τι μπορούν να αντιστρέψουν το κλίμα. Κατά την προσωπική και ταπεινή μου άποψη οι υπόλοιπες ομάδες που διεκδικούσαν την απευθείας άνοδο δεν μπορούσαν να μας συναγωνιστούν. Έστω κι αν στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές επιδείξαμε χαλαρότητα, έχοντας ίσως στο πίσω μέρος του μυαλού μας ό,τι εφόσον νικήσουμε τα δύο εντός έδρας παιχνίδια με την ΑΕ Αβίας και την Θύελλα Μερόπης θα φτάσουμε στον στόχο μας πολύ εύκολα, όπως και συνέβη.”

-Ποιο θεωρείται ό,τι ήταν το πιο κομβικό ματς της σεζόν;

“Θεωρώ ξεκάθαρα η εκτός έδρας νίκη απέναντι στον Μεσσηνιακό με 1-0. Παρότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι η γηπεδούχος ομάδα ήταν ανώτερη, για εμάς μέτρησε μόνο το αποτέλεσμα. Όπως σε αυτό, έτσι και στα εναπομείναντα ματς μέχρι την ολοκλήρωση της σεζόν έπρεπε να βάζουμε πόντο ή πόντους στο “σακούλι” ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας, δίχως να μας ενδιαφέρει η εμφάνιση.”

-Ποια ήταν πιο δύσκολη στιγμή κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος;

“Η πιο δύσκολη στιγμή ήταν η εντός έδρας ήττα από τον Παπαφλέσσα Βλαχόπουλου με 3-2, που είχε ως αποτέλεσμα ο ΑΟ Φοινικούντας να μειώσει στον πόντο την μεταξύ μας απόσταση. Σε εκείνη την χρονική στιγμή του πρωταθλήματος η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και άπαντες έβαλαν “πλάτη” όπως λέμε. Οι δύο διαδοχικές νίκες που ακολούθησαν με ΠΑΟ Καλού Νερού εντός (3-0) και Μεσσηνιακό εκτός έδρας (1-0) απάλυναν τις “πληγές” μας, πήραμε πάλι ψυχολογία και η ήττα του ΑΟ Φοινικούντας από την Ομόνοια (0-1) μας έφερε συνδυαστικά ξανά στο +4. Από εκεί και πέρα το “όνειρο” της ανόδου για εμάς δεν χανόταν.”

-Ποια θα είναι η επόμενη ημέρα στην ομάδα;

“Ο σχεδιασμός ενόψει της νέας χρονιάς θα ξεκινήσει προς τα τέλη Μαΐου. Θα προηγηθεί το πανηγύρι ανήμερα της γιορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένη που είναι πολιούχοι του χωριού μας. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση για την άνοδο. Μετά τις 21 Μαΐου αναμένεται να υπάρξει συνάντηση με τον κ. Μπιζίμη με τον οποίο υπάρχει θετικό κλίμα για την ανανέωση της συνεργασίας μας και όλα θα τεθούν επί τάπητος. Πρόθεσή μας είναι να παραμείνει ο κορμός της ομάδας και να γίνουν κάποιες στοχευμένες προσθήκες ώστε να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Όσον αφορά τα διοικητικά, όλοι όσοι βρίσκονται στην διοίκηση συνεχίζουν κανονικά την θητεία τους, ενώ υπάρχουν 2-3 άτομα που έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να εμπλακούν στα κοινά της ομάδας. Τέλος, στις προθέσεις μας είναι η δημιουργία παιδικής ομάδας.”

-Νέα κατηγορία, νέες απαιτήσεις. Ένα σχόλιο πάνω σε αυτό...

“Οι απαιτήσεις και ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται. Όταν έρθει η κατάλληλη ώρα θα τα βάλουμε όλα κάτω για να ξεκινήσουμε τον σχεδιασμό της ομάδας ενόψει της Α' τοπικής. Το ενθαρρυντικό είναι ό,τι απ' όλο το χωριό υπάρχει ενδιαφέρον και ένα θετικό κλίμα. Ταυτόχρονα, η επιστροφή της ομάδας στην φυσική της έδρα μετά από 9 χρόνια, θεωρώ ό,τι θα μας δώσει άλλον “αέρα” και θα μας βοηθήσει πάρα πολύ.”

-Ποιους θα θέλατε να ευχαριστήσετε;

“Από την διοίκηση θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Αντώνη, Νίκο και Κωνσταντίνο Σταματελόπουλο και τον Άρη Καλογερόπουλο που ήταν δίπλα μου καθ' όλη την διάρκεια της χρονιάς. Και στις καλές, αλλά και στις κακές στιγμές. Επίσης, τους δύο προπονητές μας, Παναγιώτη Βλαχογιάννη και Παναγιώτη Μπιζίμη, τον γυμναστή μας, Μπάμπη Ράλλη που ήταν παρών από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι, όλους τους ποδοσφαιριστές με τους οποίους που συνεργαστήκαμε άψογα και φυσικά τον φίλαθλο κόσμο που μας ακολουθούσε παντού, είτε εντός είτε εκτός έδρας και μας στήριξε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.”

-Ένα σχόλιο για τον πρώτο σκόρερ της ομάδας Κώστα Λυμπερόπουλο που αποχώρησε.

“Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω προσωπικά για την συνεργασία, καθώς λόγω προσωπικών και επαγγελματικών λόγων αποχώρησε από την ομάδα. Ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές που έβαλαν το δικό τους “λιθαράκι” ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου. 'Το γεγονός ό,τι σημείωσε 36 τέρματα άλλωστε τα λέει όλα. Να του ευχηθώ καλή συνέχεια και καλή δύναμη στην Ρόδο και πάνω απ' όλα να είναι υγιής.”

-Πού θα θέλατε να αφιερώσετε την άνοδο κλείνοντας;

“Την άνοδο την αφιερώνω με όλη μου την καρδιά στους δύο δίδυμους γιους μου, η γέννηση των οποίων με έχουν κάνει πιο “σκληρό” στην ζωή. Τέλος, ως ΑΟ Στενωσιάς θα θέλαμε να συγχαρούμε την Ομόνοια για την δίκαιη κατάκτηση του τίτλου”.