Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 13:57

ΣΚΑΚΙ: Δύο τουρνουά ράπιντ διοργάνωσε ο ΝΟΚ

Γράφτηκε από τον

Μια Κυριακή γεμάτη σκάκι πέρασαν οι σκακιστές του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, καθώς στις 21 Απριλίου ο καλαματιανός σύλλογος διοργάνωσε δύο τουρνουά ράπιντ.

Το πρωί της Κυριακής έγινε το 18ο τουρνουά «Φροντιστήριο Μ.Ε. Τσιάλας» για τους αρχάριους αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, όπου όλοι πήραν μετάλλια για τη συμμετοχή τους, αλλά και μεγάλη χαρά. Συμμετείχαν οι: Ηλίας Καψιμάλης, Γιώργος Καψιμάλης, Ηλίας Τσάκωνας, Σταυριάννα Μπολιμένη, Ραφαέλλα Κανελλοπούλου, Σωτήρης Χανδρινός, Άγγελος Εσφαχάνι, Αιμίλιος Χατζικιάν, Αντώνης Μπερδέκλης, Κατερίνα Λάππα, Ντίνος Φραγκάκης, Κωνσταντίνος Μαζιώτης, Κωνσταντίνος Κανελλόπουλος, Παναγιώτης Παπαβασιλείου, Σωτήρης Παυλής, Θωμάς Σωτηράκος, Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου, Αδάμ Βασιλόπουλος, Γεωργία Κότση, Σπύρος Νικολακέας, Δήμητρα Βασιλοπούλου, Ραφαηλία Παναγιωτοπούλου, Βάλια Ρεμπή, Δημήτρης Καραχάλιος, Χρήστος Μουσουρούλης και Αντιγόνη Δουβόγιαννη. Να σημειωθεί ότι το Φροντιστήριο Μ.Ε. Τσιάλας, προσφέρει στους σκακιστές, που είναι μαθητές δημοτικού, δωρεάν προετοιμασία, εφόσον επιθυμούν να λάβουν μέρος σε αγώνες μαθηματικών (σχετικά μπορούν να μιλήσουν με τους υπεύθυνους της Σκακιστικής Ακαδημίας).

Το απόγευμα της Κυριακής ακολούθησε το 24ο τουρνουά «Ελαιοτριβείο Ηλιάδης Ι και ΣΙΑ ΟΕ». Δόθηκαν δυνατοί αγώνες, με αποτέλεσμα να ισοβαθμήσουν στην 2η θέση τρεις σκακιστές. Αναλυτικά την 1η θέση και χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Μανώλης Μουτζούρης με 4.5 βαθμούς σε 5 αγώνες. Την 2η και 3η θέση (αργυρό – χάλκινο μετάλλιο) οι ισοβαθμήσαντες με 4 βαθμούς στους 5 αγώνες Κώστας Μάλαμας, Φάνης Διακουμέας και Νικόλας Πετροπουλέας. Πρώτη γυναίκα (χρυσό μετάλλιο) η Κατερίνα Ονίπκο με 3.5 βαθμούς. Επίσης με χρυσό μετάλλιο τιμήθηκαν οι Κωνσταντίνος Κελέσης στην κατηγορία έως 12 ετών και ο Θάνος Κορομηλάς στην κατηγορία έως 10 ετών.
Η τρίτη φάση των παραπάνω τουρνουά θα διεξαχθεί την Κυριακή 19 Μαΐου και οι δύο αθλητές που θα έχουν λάβει μέρος και στα τρία τουρνουά και θα έχουν συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία θα τιμηθούν με κύπελλο και δώρα.