Πέμπτη, 02 Μαϊος 2024 14:12

Στην τελική ευθεία οι ετοιμασίες για το “Tsatoumas Street Long Jump”

Γράφτηκε από τον

Στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει οι ετοιμασίες για το “Tsatoumas Street Long Jump”, τον αγώνα μήκους, που θα διεξαχθεί στις 21 Μαΐου στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, με διοργανωτή τον Γ.Σ. Ακρίτα 2016.

Πρόκειται για ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός, που θα φέρει στην πόλη κορυφαίους αθλητές. Ο πρόεδρος του καλαματιανού συλλόγου Πέτρος Παπαδόπουλος, ο προπονητής Δημήτρης Σιούτρης, καθώς και αθλητές και αθλήτριες του άλματος εις μήκος, που προπονούνται αυτές τις μέρες στην Καλαμάτα, επισκέφτηκαν χθες το δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, με αφορμή τον παραπάνω αγώνα.
Οι αθλητές είναι ενθουσιασμένοι από την πόλη, τονίζοντας ότι είναι ένας καλός αθλητικός προορισμός και όχι μόνο. Το team που επισκέφτηκε το δήμαρχο είναι άλτες επί το πλείστον από τον Γ.Σ. Κηφισιάς και θεωρούνται το “νέο αίμα” στο άθλημα, καθώς ήδη έχουν σημειώσει σημαντικές διακρίσεις τόσο πανελλαδικά όσο και πανευρωπαϊκά. Συγκεκριμένα, στο δημαρχείο βρέθηκαν οι
Κορένεβα Οξάνα, Λήδα Μπέσιλα, Αυθίνος Δημήτρης, Νεφέλη Παναγιωτοπούλου, Στέλιος Πέππας, και Γιάννης Γκάρτσιος.
Ο Θ. Βασιλόπουλος από την πλευρά του τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η Καλαμάτα έχει κάνει βήματα μπροστά, συγκριτικά με άλλες επαρχιακές πόλεις, αποτελώντας έναν από τους κορυφαίους προορισμούς, για διακοπές, αναψυχή, αλλά και θεματικό τουρισμό.
Οι νεαροί αθλητές και οι αθλήτριες αυτές τις μέρες προετοιμάζονται, όπως προαναφέραμε στην Καλαμάτα, όπου θα παραμείνουν έως και το Μ. Σάββατο, ενώ θα επιστρέψουν και πάλι στις 21 Μαΐου, στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, για να αγωνιστούν μαζί με κορυφαίους άλτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.
Να σημειωθεί ότι οι αγώνες έχουν ενταχθεί στο καλεντάρι της World Athletics στην κατηγορία bronze του continental tour. Ο Λούης Τσάτουμας θα είναι το κεντρικό πρόσωπο στον αγώνα που φέρει το όνομά του, και οι αγώνες θα διεξαχθούν στις κατηγορίες ανδρών, γυναικών, Κ20 και Κ18.

Διήμερη αθλητική γιορτή για την Καλαμάτα

Πέρα από τους αγώνες εις μήκος με διεθνείς συμμετοχές, στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, θα έχει προηγηθεί, στις 20 Μαΐου, εορταστική επετειακή βραδιά στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, για τα “20 χρόνια Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνας”, όπου και αναμένονται σημαντικές προσωπικότητες του αθλητισμού να επισκεφτούν την πόλη μας. Η επετειακή βραδιά θα συνοδεύεται από βραβεύσεις πρωταθλητών και Ολυμπιονικών. Τη διήμερη διοργάνωση στηρίζουν ο Δήμος Καλαμάτας, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ο ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου, ο ΣΕΓΑΣ, η IAAF, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και ιδιώτες χορηγοί.