Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2023 12:04

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 – ΑΟ ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ 3-0: Συνέχισε την πορεία της προς τον τίτλο (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 – ΑΟ ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ 3-0: Συνέχισε την πορεία της προς τον τίτλο (φωτό)

Την πορεία της προς τον τίτλο και την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού βόλεϊ συνέχισε το Σάββατο η Καλαμάτα ‘80, που πρόσθεσε άλλη μια νίκη στο ενεργητικό της, κερδίζοντας το Σάββατο στο Κλειστό του Δημοτικού σταδίου, τον Α.Ο. Αιγιαλέων με 3-0 σετ.

Η ομάδα του Αιγίου προσπάθησε να διεκδικήσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα ώστε να συνεχίσει την προσπάθεια για παραμονή στην κατηγορία, αλλά αυτό δεν έφτανε. Η Καλαμάτα ‘80 για ένα ακόμη παιχνίδι έδειξε τις δυνατότητες της και επιβλήθηκε του αντιπάλου της, φτάνοντας στην 11η νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια και παραμένει η μοναδική αήττητη ομάδα της κατηγορίας.
Στο α’ σετ, ο Αιγιαλέων μπήκε δυνατά και έφτασε να προηγηθεί με 4-1, όμως οι “Λύκοι” αντέδρασαν και αφού ισοφάρισαν 4-4 άρχισαν να μεγαλώνουν τη διαφορά αρχικά με έναν και δύο πόντους και κατάφεραν να επικρατήσουν με 25-18. Στα επόμενα δύο σετ, επέβαλαν το ρυθμό τους και επικράτησαν, δείχνοντας ότι δεν βρίσκονται τυχαία στην πρώτη θέση της Pre League Ανδρών.
Μάλιστα ο Παναγιώτης Ντάκουρης έδωσε χρόνο συμμετοχής στον έμπειρο Φέλιξ Μπλάουελ και στους νεαρούς παίκτες της ομάδας, Μπιρμπίλη, Αραπάκη, Ξεροβάσιλα.

Το μυαλό πλέον έχει στραφεί στην αναμέτρηση της επόμενης αγωνιστικής, όπου η Καλαμάτα ‘80 θα αναμετρηθεί εκτός έδρας με τη δεύτερη ΑΕΚ στο πιο δύσκολο παιχνίδι της φετινής σεζόν.
Τα σετ: 25-18, 25-16, 25-20.
Διαιτητές: Χανδρινός, Καραγιαννόπουλος, Παρατηρητής: Κανελλίδης.
Α.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80 (Παναγιώτης Ντάκουρης): Δαλακούρας, Κανελλόπουλος, Βιέτο, Λυκούρεσης, Οκάμπο, Χριστόφας / Ντάκουρης (λ), Στάμος (λ), Μπλάουελ, Μπιρμπίλης, Αραπάκης, Ξεροβάσιλας.
Α.Ο. ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ (Γ. Ιατρόπουλος): Σαλαβασίδης, Μούρτζης, Λιβαθηνός, Κάβουρας, Βασιλάκος, Μαυραγάνης / Μαρτίνο (λ), Τσίχλιας, Δασκαλόπουλος, Φερτάκης.

Ενός λεπτού σιγή

Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δύο αδικοχαμένων πιλότων Ευστάθιου Τσιτλακίδη, Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα. Οι δύο πιλότοι επέβαιναν στο μοιραίο F-4 Phantom, το οποίο κατέπεσε νότια της Ανδραβίδας το πρωί της Δευτέρας 30/1.
Η Ε.Ο.ΠΕ., αποφάσισε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες των εθνικών κατηγοριών το διήμερο 4-5 Φεβρουαρίου.