Τετάρτη, 22 Μαϊος 2024 12:34

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Σε δύο ματς οι κόποι της χρονιάς

Γράφτηκε από τον
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Σε δύο ματς οι κόποι της χρονιάς

Μετά τον Ατρόμητο Πατρών, ο Μιλτιάδης νίκησε την Κυριακή στους Γαργαλιάνους και τον Ξενοφώντα Κρεστένων και ελπίζει σε άνοδο στη Γ' εθνική.

Οι πρωταθλητές Μεσσηνίας έπιασαν στην 3η θέση του 5ου ομίλου των μπαράζ ανόδου τον Παλληξουριακό με τον οποίο θα αναμετρηθούν την τελευταία αγωνιστική στο νησί του Ιονίου. Πριν από το ματς της Κεφαλλονιάς ο Μιλτιάδης θα υποδεχτεί τη Θύελλα Αμπελοκήπων, ενώ ο Παλληξουριακός θα παίξει στην Πάτρα με τον τοπικό Ατρόμητο, που είναι η μία από τις δύο αδιάφορες ομάδες του ομίλου.
Ο γηπεδούχοι δίχως βαθμό μετά από πέντε στροφές, έχουν τεθεί εκτός διεκδίκησης τίτλου. Η δεύτερη... αδιάφορη ομάδα , είναι ο πρωτοπόρος και αήττητος Παναρκαδικός, που εξασφάλισε από την Κυριακή και μαθηματικά την άνοδο, αλλά και την πρώτη θέση.
Ως εκ τούτου μένουν δύο ακόμα εισιτήρια για τη Γ' εθνική, τα οποία διεκδικούν πέντε ομάδες! Ο δεύτερος Πανγυθεατικός, ο Παλληξουριακός με τον Μιλτιάδη που ισοβαθμούν στην 3η θέση και η Θύελλα Αμπελοκήπων με τον Ξενοφώντα Κρεστένων, που ισοβαθμούν στην 5η θέση.
Ο Παναρκαδικός με 8 βαθμούς είναι μεν δεύτερος, αλλά έχει να δώσει ακόμα ένα παιχνίδι, καθώς την προσεχή αγωνιστική έχει ρεπό.
Στην προτελευταία στροφή μόνο ένα ζευγάρι είναι μεταξύ ομάδων που "καίγονται" για βαθμό, αυτό του Μιλτιάδη με την Θύελλα Αμπελοκήπων, καθώς ο Ξενοφών Κρεστένων φιλοξενεί τον Παναρκαδικό που ακόμα πανηγυρίζει, ενώ ο Παλληξουριακός, παίζει όπως προαναφέραμε εκτός με τον απογοητευμένο Ατρόμητο. Η μεσσηνιακή ομάδα πρέπει οπωσδήποτε να αξιοποιήσει την έδρα της και να παίζει στη συνέχεια τα ρέστα της για την άνοδο με τον Παλληξουριακό.
Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας, το κριτήριο είναι η συνολική διαφορά τερμάτων και όχι τα μεταξύ τους παιχνίδια.
Ο Μιλτιάδης με δύο νίκες, θα είναι στη Γ' εθνική, μπορεί όμως να χρειαστούν και λιγότεροι βαθμοί, καθώς οι ενδιαφερόμενες ομάδες παίζουν μεταξύ τους και δεδομένα θα έχουν απώλειες βαθμών. Το βέβαιο είναι ότι στους δύο αγώνες με τις νησιώτικες ομάδες θα παίξει τους κόπους μιας χρονιάς.

Φωτόπουλος: "Σκεφτόμαστε μόνο τη Θύελλα Αμπελοκήπων"

Ο Ηλίας Φωτόπουλος, που ανέλαβε τα ηνία στον πάγκο μετά την ήττα στην πρεμιέρα από τον Πανγυθεατικό, μιλώντας στην "Ε" για τη μάχη της ανόδου τονίζει ότι: "Τα πράγματα είναι ρευστά. Ολοι έχουν πιθανότητες να ανέβουν. Εμείς πρέπει να κερδίσουμε την Κυριακή τη Θύελλα και μετά να δούμε τι θα θέλουμε την τελευταία αγωνιστική στην Κεφαλλονιά. Μπορείς να ανέβεις με 9, με 10 ή 11 βαθμούς. Αφετηρία όμως είναι να κερδίσουμε πρώτα στην έδρα μας".
Ο προπονητής του Μιλτιάδη ξεκαθαρίζει ότι το μυαλό είναι μόνο στην πρωταθλήτρια Ζακύνθου. "Είναι ένας τελικός και σκεφτόμαστε μόνο τη Θύελλα. Εχουμε έμπειρη και καλή ομάδα, βλέπω διάθεση από τους παίκτες και θα τα δώσουμε όλα για να κερδίσουμε και μετά βλέπουμε"..
Ο Ηλ. Φωτόπουλος έχει απολογισμό δύο νίκες και μια ήττα, με τα τρίποντα να έχουν έρθει εντός έδρας κόντρα σε Ατρόμητο Πατρών και Ξενοφώντα Κρεστένων, ενώ εκτός ηττήθηκε από τον Παναρκαδικό. Ο Μιλτιάδης έχει χάσει εκτός έδρας και στην πρεμιέρα από τον Πανγυθεατικό και αυτή η ήττα είχε ως συνέπεια να λυθεί η συνεργασία με τον Γιώργο Καλόμαλο και να αναλάβει ο πρώην τεχνικός της Κυπαρισσίας και άλλων ομάδων. Με άλλα λόγια μέχρι σήμερα οι πρωταθλητές Μεσσηνίας κερδίζουν στην έδρα τους, δίχως να δεχτούν γκολ και χάνουν μακριά από τους Γαργαλιάνους, όπου παραμένουν και άσφαιροι.