Τετάρτη, 22 Μαϊος 2024 13:18

Γυναίκα διαιτητής στον τελικό του Kυπέλλου Ελλάδας

Γράφτηκε από τον
Γυναίκα διαιτητής στον τελικό του Kυπέλλου Ελλάδας

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας επιφύλαξε την έκπληξη για τον τελευταίο αγώνα της περιόδου, ορίζοντας για πρώτη φορά στην ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδας γυναίκα διαιτητή.

Συγκεκριμένα, η ΚΕΔ επέλεξε την Γαλλίδα Στεφανί Φραπάρ για την καταληκτική αναμέτρηση της διοργάνωσης το Σάββατο 25 Μαΐου (20:30) στο Πανθεσσαλικό στάδιο, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη. Η Φραπάρ, ούτως ή άλλως, έχει περάσει στην ιστορία του ποδοσφαίρου καθώς είναι η πρώτη γυναίκα διαιτητής που διηύθυνε παιχνίδι τελικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου Ανδρών.

Αυτό συνέβη στο Μουντιάλ του Κατάρ, το 2022, όταν σφύριξε στην αναμέτρηση Γερμανία-Κόστα Ρίκα. Επίσης, υπήρξε η πρώτη γυναίκα διαιτητής σε τελικό Κυπέλλου Γαλλίας, σε αγώνες του πρωταθλήματος (Ligue 1), στο Champions League Ανδρών και το Europa League. Η κυρία Φραπάρ αναδείχθηκε καλύτερη διαιτητής στον κόσμο το 2019, το 2020, το 2021 και το 2022.

Τη διαιτητική ομάδα του εφετινού τελικού συμπληρώνουν οι Μικαέλ Μπερσεμπρί (α΄ βοηθός), Στίβεν Τορεγκρόσα (β΄ βοηθός), Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (4ος διαιτητής), Χαμίντ Γκεναουί (VAR), Κωνσταντίνος Ψάρρης (AVAR) και Ελένη Λαμπαδαρίου (παρατηρητής).