Τετάρτη, 07 Οκτώβριος 2015 13:44

Μοτοσικλέτα: Τρείς κατασκευαστές συμβάλουν στην αναβάθμιση της ασφάλειας των δίκυκλων

Γράφτηκε από τον
Μοτοσικλέτα: Τρείς κατασκευαστές συμβάλουν στην αναβάθμιση της ασφάλειας των δίκυκλων

Οι μοτοσυκλέτες λόγω της κατασκευής τους, υστερούν στον τομέα της ασφάλειας σε σχέση με το αυτοκίνητο.

Η ασφάλεια που παρέχουν οι μοτοσικλέτες είναι ο πονοκέφαλος όλων των κατασκευαστών. Η προσπάθεια να αναπτυχθεί ένα δίχτυ προστασίας του αναβατή και του συνοδηγού, ενισχύεται με τη συνεργασία μεταξύ τριών γνωστών εταιρειών μοτοσυκλετών.

Η BMW, η Honda και η Yamaha, συνεργάζονται για να βελτιώσουν τις εφαρμογές των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών(C-ITS) στα μηχανοκίνητα δίκυκλα. Η νέα συνεργασία ανακοινώθηκε στο Παγκόσμιο Συνέδριο ITS στο Μπορντό της Γαλλίας, στην παγκοσμίως μεγαλύτερη διοργάνωση για «έξυπνα» συστήματα και υπηρεσίες μεταφορών. Οι τρεις εταίροι έχουν ενθαρρύνει επίσης και άλλους κατασκευαστές μοτοσικλετών να προσχωρήσουν στην κοινοπραξία για να αυξήσουν την ασφάλεια των μηχανοκίνητων δίκυκλων.

Με τη σωστή εφαρμογή μελετημένων τεχνολογιών θα υπάρξει δυνατότητα αύξησης της ασφάλειας, της προστασίας και της απόδοσης σε όλα τα συστήματα μεταφορών, κυρίως σε μοτοσικλέτες. Βασικές εφαρμογές υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε συστήματα πλοήγησης GPS, όπου παρέχονται πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο όπως συμβουλές για αναπροσαρμογή διαδρομής, λόγω μποτιλιαρίσματος. Στον τομέα οδικών μεταφορών ειδικότερα, η ασύρματη επικοινωνία μεταξύ οχημάτων θα επιτρέπει στους χρήστες των δρόμων να λαμβάνουν συντονισμένες αποφάσεις βασισμένες σε άριστη πληροφόρηση για τη διαδρομή τους καθώς και να ελίσσονται με μεγαλύτερη ασφάλεια στου συνωστισμένους δρόμους των πόλεων.

Μία μεγάλης κλίμακας δοκιμή πραγματοποιήθηκε πάνω σε συνδεδεμένα οχήματα στην ευρύτερη περιοχή της Φρανκφούρτης της Γερμανίας. Τα συστήματα μοτοσικλετών θα διαφέρουν από αυτά των αυτοκινήτων. Λόγω του περιορισμένου διαθέσιμου χώρου, τα ηλεκτρονικά συστήματα πρέπει να είναι μικρότερων διαστάσεων και ανθεκτικά στο νερό, τη σκόνη και τους κραδασμούς. Επειδή οι μοτοσικλέτες κινούνται διαφορετικά, η εξέλιξη λογισμικού και οι αλγόριθμοι έχουν ειδικές απαιτήσεις.

πηγή: ΑΠΕ

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ