Σάββατο, 10 Οκτώβριος 2015 09:11

Σήμερα η εκκίνηση του Ράλι Ακρόπολις

Γράφτηκε από τον

Αρχίζει σήμερα το ιστορικό Ράλι Ακρόπολις με τη συμμετοχή 77 ελληνικών και ξένων πληρωμάτων και το οποίο προσμετράται στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπου διαγωνίζονται τα 29 πληρώματα (τα άλλα 48 θα αγωνιστούν για το ελληνικό πρωτάθλημα).

Το πρωί (10:00) θα γίνει ειδική κατατακτήρια διαδρομή και στις 3 το μεσημέρι θα δοθεί η εκκίνηση κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.
Ο αγώνας θα είναι διήμερος και περιλαμβάνει επτά ειδικές διαδρομές. Σήμερα η πρώτη ειδική θα είναι στη διαδρομή Κινέτα-Λουτράκι (έναρξη 16:28) και η δεύτερη νυχτερινή στην Κινέτα (έναρξη 19:36). Την Κυριακή ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 7:58 το πρωί, με την διπλή ειδική διαδρομή στα Αθίκια, την ειδική Κλένια-Μυκήνες, μετά στο Κεφαλάρι και τέλος στη Ζήρεια, ενώ ο τερματισμός θα γίνει στο Λουτράκι.
Το ελληνικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται κυρίως στη συμμετοχή των Λάμπρου Αθανασούλα και Νίκου Ζακχαίου με Skoda Fabia R5, καθώς και στους Λάμπρο Κύρκο-Γιώργο Πολυζώη με Mitsubishi Lancer Evo IX, Ιορδάνη Σερδερίδη-Φρεντερίκ Μικλότ με Citroen DS3 R5.
Πηγή: ΑΠΕ