Τετάρτη, 13 Ιούλιος 2016 12:37

Οι εντυπώσεις του παγκόσμιου πρωταθλητή Ντάβιντε Φόρε από την πίστα καρτ San Nicolas

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Οι εντυπώσεις του παγκόσμιου πρωταθλητή Ντάβιντε Φόρε από την πίστα καρτ San Nicolas

 

Ο 5 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Karting Ντάβιντε Φόρε βρέθηκε στην Καλαμάτα πριν δέκα ημέρες και παρακολούθησε τον 3ο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Karting στην πίστα San Nicolas στην Δυτική Παραλία.

Ο κορυφαίος Ιταλός οδηγός karting, που αυτή την περίοδο είναι εργοστασιακός οδηγός της Gold Kart, έχει κατακτήσει 5 Παγκόσμιους τίτλους (1998, 2000, 2004, 2006) με το 2006 να είναι η κορυφαία του χρονιά, αφού στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής σε δύο διαφορετικές και ιδιαίτερα ανταγωνιστικές Κατηγορίες, την Formula A (100cc) και την Super ICC (125cc με κιβώτιο ταχυτήτων).

Η επίσκεψή του στην Καλαμάτα ήταν η δεύτερη στη χώρα μας, αφού το 2012 είχε βρεθεί στην Πάτρα με την αφορμή του P.I.C.K.

Ας δούμε τις εντυπώσεις του σε μία μίνι συνέντευξη που παραχώρησε:

- Είχες την ευκαιρία να οδηγήσεις στην πίστα «San Nicolas». Πώς σου φάνηκε;

"Σαφώς και είναι άδικο να συγκρίνουμε αυτή την πίστα με τις κορυφαίες Ευρωπαϊκές, όμως η χάραξή της είναι ωραία. Είναι πολύ τεχνική, ειδικά στη μέση και η άσφαλτος δεν παρέχει μεγάλη πρόσφυση, οπότε διασκέδασα πολύ την οδήγηση εδώ και αυτό είναι το πιο σημαντικό".

- Δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεσαι την Ελλάδα για έναν αγώνα καρτ, αφού είχες παρακολουθήσει πριν από λίγα χρόνια το P.I.C.K. Εχεις σχηματίσει άποψη για το επίπεδο του ελληνικού karting;

 

"Νομίζω ότι το επίπεδο δεν είναι κακό, ειδικά με τα μέσα που διαθέτετε. Σίγουρα δεν είναι το επίπεδο των πιο σημαντικών Πρωταθλημάτων, όπως το Πανευρωπαϊκό, το WSK, το Γερμανικό ή το Ιταλικό, όμως σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει η δυνατότητα συνεργασίας με τα μεγαλύτερα εργοστάσια του κόσμου. Αυτό βοηθάει πολύ τους οδηγούς, καθώς έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πολλές δοκιμές".

Πηγή: newsbeast.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ