Τετάρτη, 13 Ιούλιος 2016 12:37

Οι εντυπώσεις του παγκόσμιου πρωταθλητή Ντάβιντε Φόρε από την πίστα καρτ San Nicolas

Γράφτηκε από τον
Οι εντυπώσεις του παγκόσμιου πρωταθλητή Ντάβιντε Φόρε από την πίστα καρτ San Nicolas

 

Ο 5 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Karting Ντάβιντε Φόρε βρέθηκε στην Καλαμάτα πριν δέκα ημέρες και παρακολούθησε τον 3ο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Karting στην πίστα San Nicolas στην Δυτική Παραλία.

Ο κορυφαίος Ιταλός οδηγός karting, που αυτή την περίοδο είναι εργοστασιακός οδηγός της Gold Kart, έχει κατακτήσει 5 Παγκόσμιους τίτλους (1998, 2000, 2004, 2006) με το 2006 να είναι η κορυφαία του χρονιά, αφού στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής σε δύο διαφορετικές και ιδιαίτερα ανταγωνιστικές Κατηγορίες, την Formula A (100cc) και την Super ICC (125cc με κιβώτιο ταχυτήτων).

Η επίσκεψή του στην Καλαμάτα ήταν η δεύτερη στη χώρα μας, αφού το 2012 είχε βρεθεί στην Πάτρα με την αφορμή του P.I.C.K.

Ας δούμε τις εντυπώσεις του σε μία μίνι συνέντευξη που παραχώρησε:

- Είχες την ευκαιρία να οδηγήσεις στην πίστα «San Nicolas». Πώς σου φάνηκε;

"Σαφώς και είναι άδικο να συγκρίνουμε αυτή την πίστα με τις κορυφαίες Ευρωπαϊκές, όμως η χάραξή της είναι ωραία. Είναι πολύ τεχνική, ειδικά στη μέση και η άσφαλτος δεν παρέχει μεγάλη πρόσφυση, οπότε διασκέδασα πολύ την οδήγηση εδώ και αυτό είναι το πιο σημαντικό".

- Δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεσαι την Ελλάδα για έναν αγώνα καρτ, αφού είχες παρακολουθήσει πριν από λίγα χρόνια το P.I.C.K. Εχεις σχηματίσει άποψη για το επίπεδο του ελληνικού karting;

 

"Νομίζω ότι το επίπεδο δεν είναι κακό, ειδικά με τα μέσα που διαθέτετε. Σίγουρα δεν είναι το επίπεδο των πιο σημαντικών Πρωταθλημάτων, όπως το Πανευρωπαϊκό, το WSK, το Γερμανικό ή το Ιταλικό, όμως σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει η δυνατότητα συνεργασίας με τα μεγαλύτερα εργοστάσια του κόσμου. Αυτό βοηθάει πολύ τους οδηγούς, καθώς έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πολλές δοκιμές".

Πηγή: newsbeast.gr